Plitviška jezera: Tako lahko prespite tik ob vodi in ste zjutraj prvi obiskovalci

Narodni park Plitviška jezera je eden najslavnejših hrvaških biserov, ki so se znašli tudi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine. Če ga želite videti v vsej njegovi veličini, priporočamo, da se tja odpravite zelo zgodaj zjutraj in prehitite gnečo. Eden od praktičnih načinov, kako to doseči, je, da tam kar prespite.

Plitviška jezera, najstarejši in največji hrvaški narodni park 

Plitviška jezera so najstarejši in največji narodni park na Hrvaškem. Zaradi svoje čudovite narave in lepote so Plitviška jezera vedno privlačila ljubitelje narave. So prvi hrvaški narodni park, ki je leta 1979 mednarodno priznan in vpisan v UNESCO-ov popis svetovne dediščine. To je čarobno mesto, kjer neverjetna moč vode, vsi odtenki zelene in neokrnjena lepota narave obljubljajo mir in tišino v vseh letnih časih.

Plitviška jezera so zato upravičeno ena zelo obiskanih hrvaških naravnih lepot, zato priporočamo, da se tja odpravite dovolj zgodaj zjutraj, ko se narava še prebuja, večina obiskovalcev pa šele zajtrkuje. Tako jih boste ujeli še skoraj prazna in užili v vseh njihovi milini. Prespite lahko v enem od dveh hotelov, ki ju najdete čisto v notranjosti narodnega parka. V ceno nočitve je vključena tudi vstopnica v park! Več o ponudbi TUKAJ.

Hotel Plitvice, delo priznanega hrvaškega arhitekta

Znotraj te čudovite atmosfere na eksluzivni lokaciji znotraj parka stoji Hotel Plitvice. Delo priznanega hrvaškega arhitekta Marijana Haberleja ima sobe, ki nudijo izjemne poglede na park in jezero Kozjak. Možnosti za doživetja so številne, od sprehodov do veslanja po jezerih … Oddih v parku bo poskrbel, da boste zadihali s polnimi pljuči in si boste popolnoma odpočili.

Ponudbo za nočitev v hotelu Plitvice ali Jezero, ki vključuje tudi vstopnico v park, najdete TUKAJ.

Hotel Jezero na elitni lokaciji znotraj parka Plitviška jezera

Hotel Jezero se nahaja v centralni coni Narodnega parka Plitviška jezera, od jezera Kozjak je oddaljen približno 300 metrov. Stičišče kakovostne storitve in dostopnih cen vsem gostom ponuja sproščujoč in udoben oddih v mirnem in prisrčnem vzdušju. V hotelu Jezero je na voljo 210 sob in 19 apartmajev, od katerih sta dva prilagojena za osebe s posebnimi potrebami. Znotraj hotela so restavracija s 400 sedišči, lobby-bar kavarna in fitnes dvorana. Hotelski kompleks ponuja športno-rekreativno vsebino. Prijetno vzdušje notranjosti a la carte restavracije je skupaj z bogato gastronomsko ponudbo in ponudbo hrvaških vin idealna izbira za družinska ali romantična druženja, pa tudi za poslovne večerje ali poroke.

Ponudbo za nočitev v hotelu Plitvice ali Jezero, ki vključuje tudi vstopnico v park, najdete TUKAJ.

FOTO: Megabon, Shutterstock

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Hrvaška: Je sploh še kakšna prosta soba? Je! In tu so ponudbe!

Vstopnice za Plitviška jezera ta teden za 75 odstotkov ceneje

Narodni park Plitviška jezera je eden najslavnejših hrvaških biserov, ki so se znašli tudi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine. Do konca tedna so v parku naznanili promocijske cene vstopnic!

Hrvaški nacionalni park Plitviška jezera do 14. oktobra odpira vrata za tiste, ki se v glavni turistični sezoni po parku niso sprehodili zaradi visokih cen. Obiskovalci parka se tako lahko do nedelje, 14. oktobra naužijete lepot za 75 odstotkov ceneje kot bi se poleti. V ta namen bodo nižje tudi cene v določenih bližnjih restavracijah, v hotelih ter v akvarij Aquatika v Karlovcu.

UGODNA NOČITEV: Hotel Plitvička jezera, nočitev z zajtrkom za 2 osebi samo 59 evrov!

Promocijski cenik do 14. oktobra:

Odrasli: 50 kun

Študenti: 30 kun

Otroci (7-18 let): 20 kun

Otroci do 7 let: brezplačno

UGODNA NOČITEV: Hotel Plitvička jezera, nočitev z zajtrkom za 2 osebi samo 59 evrov!

Naravne lepote naših sosedov

Po parku vodijo številne steze, po katerih se med bukovimi gozdovi podate med raziskovanjem jezer, ki se med slapovi prelivajo eno v drugo. Skupno šestnajst jezer slovi tudi po modrozelenih pastelnih barvah v objemu zelenih gozdov. Jezera so različnih velikosti, globin in oblik, med prehodi pa najdete tudi nekaj osupljivih slapov. V stenah ob jezerih najdete tudi podzemne jame.

Po parku z vlakom, čolnom ali peš

Po parku pa vam ni treba le pešačiti. Zapeljejo vas lahko tudi z električno ladjico ali panoramskim vlakom, po jezerih lahko tudi veslate, urejene pa so tudi poti za kolesarje. Kolesarske steze so sicer natančno določene, saj je vožnja s kolesi v določenih delih parka prepovedana.

Dragi naši,za jesenski posjet Plitvičkim jezerima, za vas smo pripremili brojne aktivnosti i ponude. Želja nam je da…

Objavil/a Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park dne Sreda, 26. september 2018

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.