INTERVJU z Mami blogerkami: “Družinski hotel? Ja, lepo prosimo!”

Štirje odrasli, en dojenček, en malček in ena osnovnošolka so pretekli vikend preživeli v družinskem hotelu Family Hotel Lišanj. Ta je bil prva destinacija v projektu Naj družinska destinacija 2022, v kateri Mami blogerke skupaj z Megabonom raziskujejo najboljše destinacije za družine. Je družinski hotel zares tako drugačen od navadnega?

Tjaša in Anja, s svojima družinama sta se podali na raziskovanje prve Naj družinske destinacije 2022. Lahko za začetek povesta kaj več o projektu?

Naj družinska destinacija 2022 je projekt, v katerem raziskujemo različne hrvaške destinacije, z namenom poiskati le najboljše za družine z majhnimi otroki. Vsak mesec bomo obiskali en družinski hotel, ki ga bomo dobro raziskali, svojo izkušnjo pa delili s svojimi sledilci v pisni, video in slikovni obliki. Naši sledilci se bodo tako lahko iz prve roke prepričali o destinaciji in se lažje odločili, kje bodo dopustovali in zakaj. Lahko bodo vprašali, komentirali, pogledali karkoli jih bo zanimalo. In me se bomo potrudile pokazati čisto vse. Vsakič bomo na destinacijo popeljali tudi eno družino naših sledilcev, da se bodo lahko še sami prepričali o kvaliteti in ponudbi destinacije.

Za prvo destinacijo ste skupaj z Megabonom izbrali Family Hotel Lišanj. Zakaj?

V resnici smo se tokrat popolnoma prepustile Megabonu, ki odlično pozna ponudbo hotelov na Hrvaškem. Oni so rekli: “Family Hotel Lišanj je mega!” in me smo se po hitrem pregledu popolnoma strinjale. Gre za izrecno družinski hotel. Tega koncepta v Sloveniji še ne poznamo in povedati moramo, da nas je vse skupaj zelo presenetilo. Family Hotel Lišanj res od prvega do zadnjega trenutka skrbi za dobro počutje otrok in posledično staršev.

Družinski hotel so raziskovali Tjaša, Blaž in mali Kris…

… in Anja, Uroš, Nina in Ian.

Kaj pomeni koncept “družinski hotel”?

Družinski hotel je hotel, ki je s svojim designom in ponudbo prilagojen otrokom. Animacije, igralnice, poseben kotiček ob obrokih, mini disco, mini klub, varstvo, oprema, sobe… vse je narejeno tako, da se otroci ves čas počutijo več kot odlično. V Family Hotelu Lišanj je na primer že pri recepciji velik bazen z žogicami, v katerem se lahko majhni otroci poigrajo medtem ko starša opravljata check-in. V kavarni so ob stolih tudi ležalniki za dojenčke. V hotelu je več igralnic, notranji karting, soba z video igrami in napihljiv grad. Poleti pa se zabava preseli tudi ven, kjer je poleg plaže na voljo več otroških bazenov in igrišč.

Vi ste obiskali družinski hotel februarja. Je bilo vseeno dovolj zabave, če upoštevamo dejstvo, da bazeni, plaža in morje niso prišli v poštev?

Vsekakor! V hotelu je toliko animacije in dogajanja, da nam nikoli ni bilo dolgčas ali žal, da smo hotel obiskali pozimi. Izkoristili smo vse igralnice. Krisu (5 mesecev) je bila najbolj všeč tista za dojenčke, Ianu (3 leta) napihljiv grad in vožnja z avtomobilom, Nini (8 let) pa soba z video igrami in notranji bazen. Nam staršem pa je bil všeč sprehod ob morju in število možnosti za miren pogovor s partnerjem medtem ko so se otroci neizmerno zabavali v bližini.

Bazen z žogicami na recepciji.

Igralnica in mini klub.

Notranji karting in napihljivi grad.

Family Hotel Lišanj se je torej izkazal za dobro družinsko destinacijo. Je bilo kaj, kar vas je ekstra pozitivno presenetilo?

Od vstopa v hotel smo bili presenečeni (smeh). Na vhodu sta nas pričakali dve maskoti, sobe so bile velike in razgled prečudovit. Pozitivno nas je presenetil tudi zelo topel notranji bazen in ozračje. Všeč nam je bila all inclusive light ponudba, ki je vključevala tudi pijačo iz šankomata in popoldansko malico za otroke. Pa karting, pa ogromna plaža! In sprehod do marine. Vse nam je bilo všeč.

Pa je bilo vseeno tudi kaj takega, kar vas je negativno presenetilo?

Iskreno, najprej smo se morali kar navaditi na vso glasnost in dogajanje v hotelu. Tu kraljujejo otroci. A smo hitro ugotovili, da je to pozitivno, saj naši niso preveč izstopali (smeh). Malo smo bili tudi omejeni zaradi ukrepov ob pandemiji, saj smo morali igralnice in dejavnosti rezervirati zaradi omejitve števila otrok. Sicer pa takšne izkušnje še nismo imeli in jo priporočamo vsem staršem z otroki.

Zabava 24/7.

Pogled na naše sobe s kavarne.

Komu bi priporočili destinacijo Family Hotel Lišanj?

Vsem družinam z majhnimi otroki, ki obožujejo morje in hotel z veliko animacije. Tudi za poletne počitnice se nam zdi hotel odlična izbira, saj je pred hotelom in levo in desno od njega več različnih plaž, čudovito igrišče in več otroških bazenov. Še več razlogov, zakaj priporočamo družinski hotel Lišanj lahko preberete TUKAJ. 

Iskanje Naj družinske destinacije 2022 lahko spremljate tudi na Instagramu Mamiblogerke_slovenija, kjer bo za vsako destinacijo potekala tudi nagradna igra! 

Ponudbe za Family Hotel Lišanj pa najdete na Megabonu, TUKAJ

 

Foto: Mami blogerke

PREBERITE ŠE: Na lovu za NAJ DRUŽINSKO DESTINACIJO 2022

 

Ideja za družinski oddih: V najboljši hotel za otroke na Hrvaškem (tudi z veliko družino)

Če ste starši, ste zagotovo že slišali za Hotel Amarin pri Rovinju. Nihče ga še ni obiskal in prišel nazaj razočaran. Raj za otroke, sanje za mamice in očke. V letu 2019 je bil razglašen za najboljši družinam prijazen hotel na Hrvaškem. Preberite, zakaj ga vsi samo hvalijo in kakšno noro ponudbo za družine z več otroki smo našli.

Family Hotel Amarin je poln presenečenj, ki bodo osrečila celotno družino. Vse vsebine in aktivnosti so skrbno zasnovane, da bi spodbudile radovednost, domišljijo in ustvarjalnost otrok in jih s tem naredile srečne. Na vsakem koraku jih čaka nekaj novega in zanimivega – med igro v naravi ali na številnih ustvarjalnih in športnih delavnicah ter šolah se bodo učili in pridobivali nove izkušnje in znanje.

Starši se jim lahko pri tem raziskovanju pridružijo ali pa se sprostijo v eni od skritih oaz ob morju ali v wellnessu vedoč, da so njihovi otroci v varnih rokah in spodbudnem okolju.

Zakaj Family Hotel Amarin?

Super lokacija

Family Hotel Amarin se nahaja na zelenem polotoku s prekrasnim razgledom na staro mestno jedro Rovinja, je le 50 m oddaljen od plaže in 4 km od centra mesta. 

Prilagojeno otrokom

Vse od prihoda, ko se otroci, medtem, ko starši urejajo check-in, lahko igrajo v posebni sobi polni mrež, do notranjih in zunanjih igral med bivanjem, posebno oblikovanih sob, animacij in kotička pri obrokih. Vse je narejeno tako, da je otrokom lepo.


Posebni prostori za otroke in najstnike

V Family Hotelu Amarin vas čakajo številni zaprti in odprti bazeni za majhne otroke in dojenčke, otroški fitnes z opremo in programom vadbe, prilagojenim otrokom, številna inovativna igrišča na prostem v urejenih sredozemskih vrtovih, znanstveni kotiček, soba z igrami, ustvarjalnica, kino dvorana in druge vsebine za otroke v notranjosti kompleksa.

Strokovne animacije in vzgojitelji

V Amarin Kids Clubu bodo vaši otroci v varnih rokah strokovnega osebja, najpogosteje poklicnih vzgojiteljev ali animatorjev, ki se nenehno izobražujejo za delo z otroki različnih starosti. Pri športnih aktivnostih bodo vaši otroki pridobivali novo znanje pod vodstvom strokovnjakov kineziologov z večletnimi izkušnjami.

Brezplačna oprema za dojenčke

Na voljo so vam otroške posteljice, previjalne mize, plenice, kotiček za pripravo kašic, vozički, kotiček za pripravo hrane v sobi, kahlice, video monitorji, grelniki stekleničk, grelniki vode…

Edinstven Amarin Kids Club

Animacijski program, razdeljen na več starostnih skupin (Baby Klub, Mini Klub, Junior Klub, Teen Klub), je skrbno zasnovan s celodnevnimi aktivnostmi, prilagojenimi starosti otrok.

Wellness storitve za otroke

Otroško wellness območje s posebej zasnovanimi tretmaji za otroke in najstnike ter za družine in otroke z uporabo posebne kozmetike, namenjene nežni otroški koži, s prijetnim vonjem jagode, vanilje ali čokolade. Mini manikire in pedikure s široko paleto barv in bleščečih učinkov lakov Miss Nella, ki so brez škodljivih sestavin in vonjev.

Čudovita plaža in notranji bazen

Več kot kilometer dolga plaža vam zagotavlja mesto pod soncem ali sprostitev v naravni senci, ko boste to želeli. V hladnejših dneh pa je na voljo notranji bazen.

Zunanja igrišča in sprehodi

Če boste sploh lahko zapustili hotel, se bodo vaši otroci lahko zaigrali na zunanjih igriščih, se vozili s skiroji ali kolesi, sprehajali po plaži in uživali na soncu.

Nikoli konec zabave

V tem hotelu in njegovih zelenih vrtovih se bodo otroci počutili sproščeno kot doma. Veliko vsebin in aktivnosti bo pri tem ves čas spodbujalo njihov živ in razigran duh in zagotavljalo, da se prav niti za minuto ne bodo dolgočasili. Z zadovoljnimi otroki si bodo lahko tudi starši privoščili kakšen trenutek oddiha. V hotelu ter njegovi okolici bodo zagotovo našli dovolj vsebin za sproščujoč oddih, ki jih bo napolnil z energijo. Amazing Amarin je kraj, kjer se skrivajo čudežna, srečna presenečenja, ki bodo obnovila duha in telo in ustvarila spomine za celo življenje.

Posebna ponudba, kjer kar 4 otroci bivajo brezplačno

Bi ta čudovit družinski hotel radi obiskali z več otroki? Megabon ima odlično ponudbo! Preverite na tej povezavi.

Še več ponudb za Family Hotel Amarin pa najdete na TEJ POVEZAVI. 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Hrvaška 2022: VSE, kar morate vedeti za najboljše first minute počitnice

 

Brez teh treh stvari ne pojdite v družinski hotel

Ste kdaj pred dopustom doživeli stopnjo živčnosti na vrhuncu? O, ja, mi tudi. Seznami, kaj vzeti s seboj, se pripravljajo par tednov pred odhodom. Kljukice na seznamu se začnejo delati par dni prej. Zadnje pa so narejene tudi samo nekaj minut, preden se odpravite na pot. V nadaljevanju si preberite, kaj mora imeti družinski hotel (klik), da boste na dopustu uživali tudi starši.

Zabava za otroke vseh starosti

Ste pri iskanju hotela naleteli na alinejo ”animacija za otroke od 4. leta naprej”? Kaj pa tisti otroci, ki so mlajši? Če imate otroke, ki še niso dopolnili 4 leta, ste takšen hotel gotovo črtali s seznama. Predlagamo vam, da si naredite seznam hotelov, ki ponujajo animacijo tudi za najmlajše. Starši se boste lahko samo tako za trenutek sprostili. Podobno velja tudi za otroke, ki so tik pred pragom najstniških let. Hotel naj ima animacijo, ki je prilagojena starosti otrok, da se starejši ne bodo dolgočasili.

Tobogani in igrala, primerni za vse starosti

Pa smo spet pri starosti. In ponovno velja poudariti, naj bodo tobogani in igrala prilagojeni vsem. Vrtoglavih in adrenalinskih toboganov ter igral se izogibajo družine z majhnimi otroki. Zakaj? Otrok si na tobogan želi, starši pa ga ne pustijo nanj. In kaj nastane? Dopust, ki si ga ne želimo. Ponovno obrnimo zgodbo. Otroci, polni energije, si želijo preizkusiti vse in še več. Adrenalinsko izkušnjo pa lahko doživijo na toboganu ali gugalnici za dojenčke? Kaj nastane? Ponovno eno veliko razočaranje in uničen dopust. Poiščite hotel s tobogani in igrali, primernimi za vse starosti. Da se bodo na njih zabavali najmlajši in tisti, ki bi se radi pred nekom dokazali (ali pač pred samim seboj).

Varni bazeni in plaže za otroke

Vsi poznamo pregovor ”nesreča nikoli ne počiva”. In ko imaš enkrat otroke, še bolj vidiš, kako resničen je. Pa vseeno starši pazimo na to, da bo nesreč čim manj. Zato naj bo merilo varnosti pomembno tudi pri izbiri hotela za dopust. Hotelski bazeni in plaže naj imajo nujno najmanj enega reševalca. V vodi otroci uživajo, a se raje ne prepuščajte sami sebi. Varneje in bolje se boste počutili, če boste imeli ob sebi še nekoga, ki je strokovnjak na svojem področju.

Dejstvo je, da se starši na dopustu nikoli ne sprostimo. Ste kot starši kdaj ležali na plaži in brali knjigo, medtem ko so se otroci kopali v morju? Dvomimo. A vseeno se vam lahko zgodi dopust, ki bo vsaj dober približek brezskrbnemu dopustu.

Zato preverite, kaj vam ponujata Hotel Lišanj (TUKAJ) in Medora Auri Family Beach Resort (TUKAJ). Skočite na Megabon spletno stran in rezervirajte družinski hotel (klik) za do -42 %.

Vir fotografij: Megabon, Shuttertock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.