Šibenik: Zabaven družinski hotel, iz katerega otroci nočejo več domov

Če se zadnja leta odpira vedno več hotelov, ki so namenjeni zgolj odraslim, pa se najdejo tudi hotelirji, ki svojo ponudbo še raje približajo družinam. To je družinski hotel, kjer se bodo otroci tako zabavali, da jih boste težko spravili domov. Šibenik vabi!

Že veste, kam vas bo odneslo za krompirjeve počitnice? Imamo idejo! Šibenik! Amadria Park Kids Hotel Andrija je družinski hotel, ki se nahaja le nekaj korakov stran od štiri kilometre dolge plaže. Hotel je idealna izbira za družinske počitnice, saj nudi obilo zabavnih vsebin in aktivnosti. Imajo pa tudi krasne družinske sobe!

Pravljične igralnice, ločene po starostnih obdobjih

Pri izbiri destinacije za družinski dopust je pomembno, da ima ta nekaj zanimivega za vsakega člana družine. Kids Hotel Andrija je eden tistih, kjer vsekakor niso pozabili niti na najmlajše.

Hotel ima veliko otroško igralnico – kotiček Sea Horse je namenjen otrokom do 3. leta starosti, Nemo pa za otroke od 3. do 6. leta. Za otroke, starejše od 6 let, so odprli igralnico s PlayStation konzolami.

Imajo pa tudi mini disco in otroški klub ter filmske večere – s pokovko! To jesen bodo ob sobotah organizirali tudi družinsko tekmovanje v rezljanju buč!

* Krompirjeve počitnice v Hotelu Amadria Park Andrija: VEČ O PONUDBI TUKAJ – klik! *

Hotel, ki ima na strehi gigantsko hobotnico!

Notranjost in zunanjost hotela sta zasnovani v podvodni tematiki z motivi, kot so hobotnice, morske deklice, delfini in morske želve. Hotelska recepcija ima predel za otroke, kjer se lahko mladi gostje zabavajo, medtem ko se prijavljate in odjavljate.

Notranji bazeni z ogrevano morsko in sladko vodo

Gostom hotela je na voljo kompleks bazenov z ogrevano morsko in sladko vodo. Starši se lahko osvežijo v hotelskem SPA-ju v Mediteranskem vrtu, imajo pa tudi fitnes in vodeno jutranjo jogo. Tudi športnih igrišč ne manjka – košarka, badminton, odbojka na mivki, mali nogomet, mini golf, namizni tenis, street workout …

Restavracija, ki ima tudi kotiček za mini goste

V hotelski restavraciji lahko uživate v okusnih dalmatinskih in sredozemskih jedeh. Restavracija ponuja tudi varovan otroški kotiček z mini samopostrežnim bifejem in otroški meni.

Bližina morja in zanimivih krajev za izlete

Plaža za družine z otroškim igriščem je oddaljena le nekaj korakov. V bližini hotela najdete tudi prvi vodni park na Jadranu, kjer lahko uživate v bogati ponudbi. Šibenik, do katerega potrebujete le nekaj minut vožnje, je odlično izhodišče za obisk narodnih parkov Kornati, Krka, Plitviška jezera in Paklenica, ki so oddaljeni od 10 do 40 kilometrov.

Kam za krompirjeve počitnice? PONUDBE za oddih v Hotelu Amadria Park Andrija najdete TUKAJ – klik!

FOTO: Megabon, Kids Hotel Andrija

PREBERITE ŠE: Ankaran: V butičen hotel s solno jamo in na lov za tartufi

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

6 razlogov, zakaj je Šibenik idealna destinacija za 1. maj

Šibenik, slikovito srednjeveško mesto, je idealna destinacija za 1. maj. Raj za samske in družine, saj lahko tam vsak najde nekaj zase.

Idealna destinacija za raziskovanje 

Šibenik je najstarejše obalno mesto na Jadranu in ima zato tudi največje staro mestno jedro na Hrvaškem. Obkroženo je s štirimi slikovitimi in elegantnimi trdnjavami, za obzidjem pa vas bodo presenetile številne zelo stare cerkve in šarmantne kamnite ozke ulice z več tistoči stopnicami. Prava arhitekturna mojstrovina je tudi Šibeniška katedrala, ki je pod zaščito Unesco.

V osrčju naravnih fenomenov

Celotna okolica Šibenika se ponaša s čudovitimi lepotami narave. Z morja ga obkroža Nacionalni park Kornati. Šibeniški arhipelag obsega 249 slikovitih otokov, od katerih je le šest naseljenih. Na kopnem pa ga obkroža Nacionalni park Krka. Reka Krka je v svojem 75 km dolgem kanjonu ustvarila park, ki je res vreden ogleda. Slovi po mogočnih slapovih ter čudovitem jezeru z otokom Visovac. Najosupljivejša atrakcija parka je Skradinski bug, naravno nastali bazen s slapovi, ki velja za enega najlepših v Evropi.

 

Mesto festivalov in klap

Šibenik je znan po svojih poletnih festivalih, a njegova posebnost so tudi klape. Ja, je tudi mesto z bogato tradicijo klapskega petja, ki ga je na seznam kulturne dediščine uvrstil celo Unesco.

Ima najboljše restavracije na Hrvaškem

V Šibeniku in okolici je ogromno odličnih restavracij, ki znajo pripraviti dalmatinske specialitete, kot so hobotnica pod peko in Drniški pršut. V središču mesta najdete 2 izmed najbolj odličnih restavracij na Hrvaškem, Pelegrini in Dubrvnik 360, ki sta si dve leti nazaj prislužili eno Michelinovo zvezdico. V okolici pa lahko uživate v tradicionalni hrani na številnih kmečkih turizmih, kjer vam bodo postregli domače specialitete. Poskusite morate tudi črno vino Babić, ki ga pridelujejo v okolici in velja za eno najkvalitetnejših vin na Hrvšakem.

Prelepe plaže

V Šibeniku in okolici je veliko prelepih plaž, ki jih masovni turizem še ni dosegel. Neodkrit dragulj Jadranske obale je bil do nedavnega nedostopen za turizem, ker so najlepši del mestne obale uporabljali v vojaške namene. Tu šele začenjajo izkoriščati turistični potencial, zato so nedavno nazaj zelo lepo uredili mestno plažo Banj in na obrobju mesta plažo Rezalište. Ena najbolj urejenih plaž na Jadranu pa se nahaja v najmodernejšem resortu Amadria Park. Urejenih ima štiri kilometre tematsko obarvanih plaž, vključno z vodnim parkom, in seveda še pester izbor aktivnosti za še tako zahtevne goste. Tukaj si lahko ogledate super ponudbo za prvomajske počitnice v tem resortu, ki ima zanimive poudbe tudi za družine.

Idealna destinacija za športne aktivnosti

Morje in plaže ponujajo v poletnih mesecih preštevilne morske aktivnosti: plavanje, potapljanje, jadranje, smučanje na vodi … In tudi ko ni poletje, si lahko izposodite čoln ali jahto in odplujte do preštevilnih bližnjih otokov in Kornatov, ali pa se preizkusite v bolj adrenalinskih športih, kot so bungee-jumping s šibeniškega mosta nad prelepim kanalom, prosto plezanje in soteskanje v pritoku reke Krke, ali pa se podajte na številne sprehajalne in kolesarske poti.

Foto: Megabon, Pixabay, Unsplash

 

Sicer pa se lahko imate dobro tudi doma. Tukaj poglejte, kako preživeti 1. maj v Sloveniji.

 

Preberite še:

Zakaj je Poreč tako priljubljena destinacija za 1. maj?

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.