6 razlogov, zakaj je Šibenik idealna destinacija za 1. maj

Šibenik, slikovito srednjeveško mesto, je idealna destinacija za 1. maj. Raj za samske in družine, saj lahko tam vsak najde nekaj zase.

Idealna destinacija za raziskovanje 

Šibenik je najstarejše obalno mesto na Jadranu in ima zato tudi največje staro mestno jedro na Hrvaškem. Obkroženo je s štirimi slikovitimi in elegantnimi trdnjavami, za obzidjem pa vas bodo presenetile številne zelo stare cerkve in šarmantne kamnite ozke ulice z več tistoči stopnicami. Prava arhitekturna mojstrovina je tudi Šibeniška katedrala, ki je pod zaščito Unesco.

V osrčju naravnih fenomenov

Celotna okolica Šibenika se ponaša s čudovitimi lepotami narave. Z morja ga obkroža Nacionalni park Kornati. Šibeniški arhipelag obsega 249 slikovitih otokov, od katerih je le šest naseljenih. Na kopnem pa ga obkroža Nacionalni park Krka. Reka Krka je v svojem 75 km dolgem kanjonu ustvarila park, ki je res vreden ogleda. Slovi po mogočnih slapovih ter čudovitem jezeru z otokom Visovac. Najosupljivejša atrakcija parka je Skradinski bug, naravno nastali bazen s slapovi, ki velja za enega najlepših v Evropi.

 

Mesto festivalov in klap

Šibenik je znan po svojih poletnih festivalih, a njegova posebnost so tudi klape. Ja, je tudi mesto z bogato tradicijo klapskega petja, ki ga je na seznam kulturne dediščine uvrstil celo Unesco.

Ima najboljše restavracije na Hrvaškem

V Šibeniku in okolici je ogromno odličnih restavracij, ki znajo pripraviti dalmatinske specialitete, kot so hobotnica pod peko in Drniški pršut. V središču mesta najdete 2 izmed najbolj odličnih restavracij na Hrvaškem, Pelegrini in Dubrvnik 360, ki sta si dve leti nazaj prislužili eno Michelinovo zvezdico. V okolici pa lahko uživate v tradicionalni hrani na številnih kmečkih turizmih, kjer vam bodo postregli domače specialitete. Poskusite morate tudi črno vino Babić, ki ga pridelujejo v okolici in velja za eno najkvalitetnejših vin na Hrvšakem.

Prelepe plaže

V Šibeniku in okolici je veliko prelepih plaž, ki jih masovni turizem še ni dosegel. Neodkrit dragulj Jadranske obale je bil do nedavnega nedostopen za turizem, ker so najlepši del mestne obale uporabljali v vojaške namene. Tu šele začenjajo izkoriščati turistični potencial, zato so nedavno nazaj zelo lepo uredili mestno plažo Banj in na obrobju mesta plažo Rezalište. Ena najbolj urejenih plaž na Jadranu pa se nahaja v najmodernejšem resortu Amadria Park. Urejenih ima štiri kilometre tematsko obarvanih plaž, vključno z vodnim parkom, in seveda še pester izbor aktivnosti za še tako zahtevne goste. Tukaj si lahko ogledate super ponudbo za prvomajske počitnice v tem resortu, ki ima zanimive poudbe tudi za družine.

Idealna destinacija za športne aktivnosti

Morje in plaže ponujajo v poletnih mesecih preštevilne morske aktivnosti: plavanje, potapljanje, jadranje, smučanje na vodi … In tudi ko ni poletje, si lahko izposodite čoln ali jahto in odplujte do preštevilnih bližnjih otokov in Kornatov, ali pa se preizkusite v bolj adrenalinskih športih, kot so bungee-jumping s šibeniškega mosta nad prelepim kanalom, prosto plezanje in soteskanje v pritoku reke Krke, ali pa se podajte na številne sprehajalne in kolesarske poti.

Foto: Megabon, Pixabay, Unsplash

 

Sicer pa se lahko imate dobro tudi doma. Tukaj poglejte, kako preživeti 1. maj v Sloveniji.

 

Preberite še:

Zakaj je Poreč tako priljubljena destinacija za 1. maj?

 

 

Mobilne hiške ob Gardskem jezeru: 7 nočitev za 4 osebe le 204 evre!

Prvomajske praznike izkoristite za pravi italijanski oddih – v mobilni hišici ob Gardskem jezeru s peščeno plažo, kozarcem aperola na dosegu roke in bližino adrenalinskega parka, ki slovi po vsej Evropi.

PRVOMAJSKO GARDSKO JEZERO: 7 noči v mobilni hiški za 4 osebe le 204 evre!

Gardsko jezero (Lago di Garda v italijanščini) se nahaja nekje na pol poti med Benetkami in Milanom, od slovenske meje pa je oddaljeno le dve in pol ure vožnje. Destinacija je primerna tako za družine, pare in solo raziskovalce, dogodivščina pa bo nekaj prav posebnega, če zberete ekipo najboljših prijateljev in med raziskovanjem naravnih lepot kakšen dan izkoristite za otroško veselje in udar adrenalina v tematskem parku!

Lepote narave in dan v Gardalandu!

Ta priljubljena turistična destinacija je tudi največje italijansko jezero ledeniškega nastanka z bogato turistično ponudbo, poznan pa je predvsem po enem najslavnejših adrenalinskih parkov v Evropi – Gardalandu!

Poleg tematskih parkov ponuja tudi bogat program športnih aktivnosti, seveda pa ne gre brez prvega letošnjega poležavanja na plaži ali celo skoka v jezero za najpogumnejše. Ena najugodnejših nastanitev na tem koncu so prikupne mobilne hiške, ki na 24 kvadratnih metrih vsebujejo spalnico z zakonsko posteljo ter spalnico s tremi enojnimi ležišči, kopalnico, kuhinjo (z dodatnim ležiščem na zofi) in zunanjo teraso z mizo, stoli in ležalnikoma. Cene so v prvomajskem terminu posebej privlačne!

PRVOMAJSKO GARDSKO JEZERO: 7 noči v mobilni hiški za 4 osebe le 204 evre! Podrobnosti ponudbe preverite TUKAJ.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Štiri odlične ideje za prvomajski oddih na morju

Prihaja prvi maj – kam na morje?

 

Štiri odlične ideje za prvomajski oddih na morju

Ste do sedaj že obupali nad izpolnjevanjem novoletnih zaobljub, služba, študij in druge obveznosti pa vas zasuvajo z novimi in novimi obveznostmi in počasi vas napada panika, kako boste sploh vse to zmogli? Ali pa sodite med tiste superljudi, ki z organizacijo svojega dela nimajo težav, a so malce pozabili nase in razvajanje postavili šele na tretje, četrto ali peto mesto?

Preberi več

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.