Razmišljate o najemu mobilne hiške za 1. maj ali poletje? Ne spreglejte osmih nasvetov, s katerimi bo vaš dopust v mobilni hiški brez presenečenj.

 #1 Preverite, ali najem mobilne hišice vključuje tudi …

Ob rezervaciji najema mobilne hiške preverite, ali cena vključuje posteljnino in brisače. In uporabo klimatske naprave. Če najem tega ne vključuje, lahko to podraži vaš dopust. To je še posebej pomembno, če boste v mobilni hišici dopustovali poleti ali pa v hladnejšem delu leta, ko bi klimo uporabili za gretje. Preverite tudi, ali v hišici dobite brezplačno wi-fi povezavo. To je morda odvisno od dostopa do wi-fija v celotnem resortu oz. kampu.

 #2 Rezervirate tip mobilne hiške

Rezervacija hišice pomeni, da ste rezervirali določen tip in ne točno določene hiške. To pa pomeni, da si na karti kampa oz. resorta, kjer najemate hiško, dobro poglejte, kje se hiške tega tipa nahajajo (in kako daleč stran so od morja, igral ipd.). Nekateri kampi ponujajo tudi možnost izbire hiške (npr. če bi želeli takšno bolj v senci ali če bi s prijatelji radi stanovali bolj skupaj), če seveda niso vse že rezervirane.

#3 Preverite ure prihoda in odhoda

V kampu lahko hiško prevzamete v popoldanskih urah, običajno nekje okoli treh. Če je bila hiška pred vami prosta, pa se morda lahko dogovorite za prevzem že dopoldan. Zadnji dan morate hiško zapustiti običajno do 10. ure. Ampak to ne pomeni, da morate kamp tudi takoj zapustiti. Običajno je mogoče preživeti v kampu še cel dan odhoda.

#4 Preglejte inventar

Ob prevzemu ključev in vstopu v mobilno hišico preverite delovanje vseh naprav (štedilnik, hladilnik, klima ipd.). Da morda ne bi po nepotrebnem morali odgovarjati za škodo. Mobilne hiške imajo ogrevanje vode in štedilnik običajno urejeno na plin, tako da če ne deluje, potem je zmanjkalo plina v jeklenki. Zato preverite tudi to. V tem primeru pokličete recepcijo kampa, kjer bodo poskrbeli za zamenjavo.

#5 Če radi kuhate, potem prinesite kakšne pripomočke s seboj

Mobilne hiške ponujajo osnovno kuhinjsko opremo (npr. velik lonec, dva manjša, ponev, skodelice, kozarci, krožniki, jedilni pribor). Samo bolje opremljene hiške imajo tudi mikrovalovno pečico in aparat za kavo, zelo redke pa pomivalni stroj. Če boste na dopustu veliko kuhali, potem s seboj vzemite še kakšno dodatno posodo oziroma tiste pripomočke, ki so za vas »nujni«. In za kavo nujno vzemite džezvo in pa vašo veliko skodelico.

#6 Ne pozabite na osnovna živila in pripomočke

Običajno v hiškah ne boste našli gobic za pomivanje, viled, kuhinjskih krp, več rolic straniščnega papirja. Pa seveda ne pozabite na osnovna živila, kot so sol in druge začimbe, sladkor, olje, kis, detergent za pomivanje posode in vrečke za smeti. Na to pogosto pomislimo prepozno. Tako ne boste takoj, ko prispete, tekli v trgovino.

#7 In še nekaj pripomočkov za bolj popoln dopust

Za sušenje perila in brisač imajo nekatere mobilne hiške stojalo za perilo, lahko pa vzamete s seboj še klopčič vrvi, ki jo lahko napeljete med nosilce na terasi. Če ga nujno potrebujete, pa ne pozabite tudi sušilnika za lase.

#8 Za udobje

Mobilne hiške so lahko razmeroma majhne. Če ste štričlanska družina, preverite velikost hiške in tudi terase oz. ali ima hiška nadstrešek nad teraso. To je še posebej pomembno, če vas doleti slabo vreme. Takrat boste hvaležni za več prostora v notranjosti in zunaj. Če ni prevelike razlike v ceni, se vam splača vzeti takšno za 6 oseb (pa še 2 kopalnici boste zagotovo imeli).

Ste že odločeni, da boste tudi vi dopustovali v mobilni hišici? Potem ne spreglejte teh (KLIK) ugodnih ponudb za 1. maj. 

Foto: Megabon

Preberite še: Pet stvari, ki jih mora vedeti vsak divji kamper

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.