COVID-19: Letalska družba pokazala, kako poizkušajo zaščititi potnike

Virus COVID-19 je že pred časom iz Azije dosegel evropski kontinent. Gotovo  že veste, da so v preteklih dneh primere okužbe potrdili tudi v Sloveniji. Kako pa širjenje virusa poizkušajo omejiti letalske družbe?

Ker se situacija zaradi koronavirusa, ki ga poznamo tudi pod imenom COVID-19, počasi zaostruje, postajajo ukrepi držav in podjetji po vsem svetu vse bolj drastični. Upad turizma zaradi virusa naznanjajo prazni trgi in ulice svetovnih metropol. Še pred mesecem so se spopadale s preobiskanostjo, v tem času pa turistične atrakcije samevajo ali pa so jih vladne pristojni organi celo zaprli.

Letalska družba Ryanair je na primer sporočila, da jih je situacija prisilila v odpoved več kot 25 odstotkov letov. Velike padce dohodkov in odpovedi turističnih aranžmajev so deležne tudi turistične agencije. Pa tudi druga podjetja, ki se ukvarjajo s turizmom.

Tako razkužujejo letala

Da bi pomirila svoje potnike, se je na spletnih omrežjih med drugimi javila tudi letalska družba Turkish Airlines. Ta je na splet objavila video, kako njihovi zaposleni razkužujejo letala. Kako je videti preprečevanje širjenja virusa COVID-19 pri omenjeni družbi, preverite v spodnjem videu.

Letala na ta način trenutno razkužuje večina letalskih družb, kljub temu pa onemogočanje širjenja okužbe ne morejo zagotoviti, zato, če boste v prihodnjih dneh sedli na letalo, obvezno preglejte napotke ministrstva. Kako ravnati, preverite v algoritmu obravnave ob pojavu suma na koronavirus SARS-CoV-2 / COVID-19 na letališču, ki ga najdete tukaj.

Sledite ukrepom in navodilom

Kot zagotavlja vlada, razloga za paniko še vedno ni, prav tako pristojne oblasti v zvezi s COVID-19 še niso razglasile epidemije. Potovanja tako še vedno ostajajo mogoča, seveda pa se pred odhodom pozanimajte o situaciji letališč, hotelov in destinacij, preko katerih in kamor potujete. Ukrepajte preventivno in samozaščitno. Držite se predpisov in navodil pristojnih oblasti. Ukrepe in morebitne odredbe in novosti v Sloveniji lahko spremljate na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pakete za oddihe, kjer se izognete letališčem, najdete tudi tukaj. 

Foto: Unsplash

Preberite še: Koronavirus: To morate vedeti, če se v teh dneh odpravljate čez mejo

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.