Tu lahko preživite nepozabne prvomajske počitnice

Naj se vam tokrat ne zgodi, da prvomajske počitnice rezervirate tik pred zdajci. Zna se zgoditi, da ostanete praznih rok.

Bi res želeli proste dneve preživeti doma? S takšnimi ponudbami, ki jih imate na razpolago, bi to bilo precej škoda. Prvomajske počitnice brez primere si lahko privoščite po nori ceni. Barcelona in Costa Brava – preverite, kaj si tam lahko pogledate.

Plaže

Za posebno energijo, ki prevladuje v katalonski prestolnici, se imamo zahvaliti čudovitemu morju in plažam. To je posebna povezava urbane kulture in naravnih lepot. Vse to privlači turiste iz celega sveta. Številni bari in ogromno vrst zabave prispevajo k živopisnosti Barcelone. Na plažah lahko uživate v visokem standardu čistoče. National Geographic pa je Barcelono uvrstil na prvo mesto seznama najboljših mestnih plaž.

Sagrada Familia

Še vedno ne verjamete, da lahko prvomajske počitnice preživite tokrat malo drugače? Berite naprej. Sagrada Familia vsako leto privabi več kot tri milijone turistov. Njena srednjeveška fascinantna arhitektura pusti pečat na vsakem obiskovalcu. Posebnost te bazilike je to, da je v procesu gradnje že več kot 100 let. Ko bo zaključena, bo njen najvišji stolp za polovico višji, kot je visok danes.

Picassov muzej

Se med obiskom Barcelone ne morete odločiti, katero znamenitost bi obiskali? Ne spreglejte niti Picassovega muzeja. Tu si lahko pogledate več kot 3500 umetniških del. To vam omogoča vpogled v edinstven značaj tega edinstvenega umetnika.

Gotska četrt

Ta četrt se vam bo zasidrala v srce. V njej boste srečali, spoznali in začutili najbolj kreativne ljudi na svetu. Zato tudi ne preseneča dejstvo, da boste polni navdiha, četudi se boste samo sprehodili skozi ta del mesta. Gotska četrt je nekaj, kar lahko primerjamo s pravljico. Kaj pravite na pravljične prvomajske počitnice?

Las Ramblas

Las Ramblas je ena od najbolj znanih španskih ulic, ki je sestavljena iz petih bulvarjev. V večernih urah je videti preprosto fantastična. V tej šarmantni ulici lahko vidite tudi kar nekaj zanimivih znamenitosti. Dolga je malo več kot en kilometer, večkrat jo poimenujejo tudi Les Rambles. Množina poudarja to, da gre pravzaprav za več uličic, spetih skupaj.

Nočno življenje

Nočno življenje v Barceloni velja za eno od najbolj pestrih v celem svetu. Poseben čar mu dajejo klubi, ki so odprti do 6. ure zjutraj. Če se znajdete v Barceloni, nikakor ne izpustite flamenko nastopov. Četudi mesto zgodovinsko ni povezano s tem plesom, tu nastopajo nekateri od največjih flamenko umetnikov.

Vse to in še več! Čudovita Barcelona in sanjska Costa Brava. In še prvomajske počitnice. Še vedno razmišljate? Naj vam Vandraj pomaga pri tej odločitvi. Kliknite sem in poglejte, kaj vse vključuje sanjska ponudba. Naj se prvomajske počitnice začnejo kar zdaj.

Avtor: Amra Halilović
Foto: Shutterstock

Preberite še: Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.