Ideja za oddih: Hrvaško Zagorje in 5 razlogov, zakaj ga obiskati

Takoj za mejo s Slovenijo se na Hrvaškem odkriva čudovita gričevnata pokrajina, polna zgodovinskih in geografskih znamenitosti. Zakaj za naslednji oddih v Hrvaško Zagorje?

Hrvaško Zagorje je gričevnata pokrajina na severozahodu Hrvaške med Medvednico, Slovenijo, Međimurjem in Podravino. V svoje kraje privablja turiste vseh vrst. Griči, jezera in reke bodo privabili tiste, ki uživajo v sprehodih. Dvorci in gradovi bodo navdušili vse, ki se zanimajo za zgodovino in kulturo. To je odlična destinacija tudi za vse, ki obožujejo ribarjenje. Svoj sanjski oddih pa bodo v Hrvaškem Zagorju dočakali tisti, ki obožujejo toplice.

1. Hrvaško Zagorje bo navdušilo s svojo pokrajino

Za vse tiste, ki obožujete sprehode, je Hrvaško Zagorje idealna destinacija. Čaka vas idealen preplet kulture in narave. Poti vas bodo vodile skozi vasi in mesteca, skozi široke zelene zagorske gozdove, mimo prostranega jezera, dvorcev in gradov. V ozadju pa vas bodo ves čas spremljale skalnate gore.

Bajeslovna pokrajina Hrvaškega Zagorja.

2. V Hrvaškem Zagorju lahko obiščete več dvorcev in gradov

V Hrvaškem Zagorju stojijo mnogi gradovi in dvorci: Grad Veliki Tabor, Grad Mali Tabor, Dvorec Trakoščan, dvorec Miljana in drugi. Vsak od njih skriva svoje zgodbe, navdušila pa bo tudi bajeslovna okolica.

Najbolj znan je dvorec Trakošćan, ki je eden izmed najbolj atraktivnih gradov Hrvaške in eden izmed najlepših gradov v tem koncu Evrope. Grad Trakošćan je pravi zgodovinski biser. Poleg obiska dvorca, kjer si lahko ogledate dvorec in njegove številne muzejske zbirke, ne smete zamuditi sprehoda okrog manjšega jezera, ki stoji tik ob dvorcu.

Dvorec Trakošćan.

Jezero ob dvorcu Trakošćan.

3. Na račun bodo prišli tisti, ki obožujejo vinogradništvo in turistične kmetije

Na svoj račun boste prišli, če radi poskusite lokalne dobrote. Na tem območju je dobro razvit kmečki turizem. Odlična domača hrana ter vrhunsko vino pa sta poleg kmečkih turizmov na voljo tudi v restavracijah.

4. Pokrajina za navdušence nad zgodovino

Destinacije je zelo zanimiva za vse, ki vas zanima zgodovina . Če se navdušujete nad prazgodovino, obiščite mesto Krapina in muzej krapinskih neandertalcev. Številne dvorce in gradove smo že omenili, ne pozabite pa tudi na Kumrovec, rojstni kraj Tita, in baročni Varaždin.

Zgodovinsko bogat je tudi Zagreb, ki leži na najbolj južnem delu pokrajine. V kolikor planirate večdnevni izlet, ga ne izpustite.

Ob večdnevnem obisku ne izpustite sprehoda po Zagrebu.

5. Območje zdravilišč in največjega vodnega parka na Hrvaškem

V pokrajini je več zdravilišč: Krapinske toplice, Varaždinske toplice, Terme Tuhelj in Stubičke toplice. terme Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim vodnim parkom na Hrvaškem.

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

Za večdnevni oddih v Hrvaškem Zagorju priporočamo nastanitev v Termah Tuhelj z odlično all inclusive ponudbo!

PREBERITE ŠE: Družinske počitnice v Termah Tuhelj

Foto: Unsplash, Megabon

Ideja za oddih: Na družinske počitnice v Termah Tuhelj

Terme Tuhelj stojijo zelo blizu slovenske meje, imajo največji vodni park na Hrvaškem in vabijo z mega ugodno all inclusive light ponudbo.

Kaj pričakujemo od družinskih počitnic? Počitek, zabavo, sprostitev, neobremenjenost, nove izkušnje in družinsko povezanost. Terme Tuhelj so priljubljene družinske toplice, ki stojijo v čudovitem hrvaškem Zagorju, takoj čez mejo. S pestrim naborom aktivnosti in izletov so idealna družinska destinacija v vseh letnih časih. Zakaj v Terme Tuhelj na naslednje počitnice? Tu so razlogi:

Največje kopališče na Hrvaškem

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 


Na notranjem delu boste lahko zaplavali v olimpijskem bazenu, se spustili po zaprtem toboganu Black Hote, uživali v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji.  

Otroci bodo lahko uživali v otroškem bazenu s tobogani ali v vodnem svetu. Vodni svet je se sestavljen iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih tobogani s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Wellness za celo družino

Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom. Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah. Pričakujte tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

Super ideje za izlete v okolici

Čudovito hrvaško Zagorje ponuja veliko izletov v okolici, ki bodo navdušili celo družino.

  • Zagreb in ZOO Zagreb
  • Dvorec Veliki Tabor
  • Krapina in muzej krapinskih neandertalcev
  • Kumrovec – rojstni kraj Tita
  • kmečki turizem Grešna Gorica
  • dvorec Trakoščan

Ugodna nastanitev v hotelu Well z vključenimi kartami za izlet!

Da boste bivali čim bližje Vodnemu planetu, priporočamo nastanitev v prenovljenem hotelu Well****. Hotel je s termami povezan s hodnikom. Tako se boste izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk z otroki brezskrbno privoščili večkrat na dan. Hotel ponuja tudi odlično animacijo za otroke in številne programe za vso družino. Vse sobe v hotelu so opremljene s klimatsko napravo, sefom, LED TV, mini barom, sušilcem za lase, sodobnim pohištvom in pametnim sistemom upravljanja, ki zagotavlja še večji občutek varnosti in intimnosti.

Za odlično all inclusive light ponudbo kliknite to povezavo. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kam na odlične krompirjeve počitnice z otroki (na turistične bone)

Ideja za poletni družinski oddih: TOP termalna destinacija Hrvaške

Bi se to poletje odpravili na prav poseben oddih s številnimi atrakcijami za otroke, sproščujočimi wellness tretmaji za odrasle in zabavnimi animacijskimi programi za male in velike? V mislih imamo Terme Tuhelj, ki veljajo za najboljšo termalno destinacijo na Hrvaškem. Bivajte v sodobnem 4* Hotelu Well, ki ponuja raznolike wellness programe in najboljše gastronomske užitke, nahaja pa se v neposredni bližini hrvaške prestolnice.

Vodni planet

Naj izpostavimo dejstvo, da so bile fotografije Vodnega planeta objavljene tudi na straneh National Geographic. Terme Tuhelj (klik) predstavljajo največji kompleks bazenov na Hrvaškem! Ravno to je razlog, da so tudi pravi turistični fenomen, ki je v celoti napolnjen z zdravilno termalno vodo. Osem zunanjih in notranjih bazenov z različnimi atrakcijami in raznoliko gostinsko ponudbo ter zabavno animacijo predstavljajo edinstveno doživetje za vse generacije.

Novost na notranjih bazenih, ki bo navdušila tako otroke kot tudi starše, pa je vodno mesto, ki je sestavljeno iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih toboganov s številnimi škropilniki in vodnimi igračami. Se že veselite čofotanja in zabave? Poletje je idealna priložnost, da uživate v bazenih z valovi, se spustite po toboganu s petimi trakovi, adrenalinskem toboganu ali počasni reki z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Svet savn

Terme Tuhelj ne predstavljajo le največjega bazenskega kompleksa, ampak so tudi največji center savn na Hrvaškem. Edinstveni in raznoliki programi tako otroških kot družinskih savn pod strokovnim vodstvom – privoščite si pravo družinsko sprostitev in nepozaben oddih.

Športne aktivnosti

Terme Tuhelj z okolico ponujajo tudi številne pohodniške in kolesarske poti, kar je odlična priložnost, da spoznate Hrvaško Zagorje, obisk pa lahko izkoristite tudi za številne izlete po okolici, obiščete lahko tudi Zagreb. Prepričani smo, da boste uživali v številnih zanimivostih in lepotah.

Bogate termalne ponudbe

Na Megabonu lahko najdete prav posebno akcijo (tukaj) za poletne all inclusive light počitnice za celotno družino v terminih od 14. 6. pa vse do 8. 9. Izbirate lahko med oddihom za 3 noči v Classic (KLIKNITE TUKAJ) ali Premium sobi (KLIKNITE TUKAJ) ali pa v oddihu za 7 noči (Ponudbo za Classic sobo preverite TUKAJ in Ponudbo za Premium sobo preverite TUKAJ).

Naj se vaš popoln poletni oddih prične!

Foto: Terme Tuhelj

5 razlogov, zakaj se odpraviti v središče nepoznanega hrvaškega Zagorja

Prav vsak izmed si vsake toliko zaželi sprostitve. Zato ljudje v današnjem stresnem svetu najraje zahajamo tja, kjer se počutimo razbremenjeni in uravnoteženi z okolico. Terme so vsekakor namenjene sprostitvi in poleg vodnega in termalnega bogastva zajemajo različne aktivnosti, kjer si lahko povrnete ali okrepite dobro počutje in zdravje.

Že stari Rimljani so ugotovili, da so terme odličen način za pobeg iz vsakdana. Vendar takrat so bila vrata term odprta le za najbogatejše. Danes smo na srečo priča drugačni sliki.

Tokrat bomo vrata odprli v Terme Tuhelj, ki so najbolj znane hrvaške terme in wellness center. Te se nahajajo na izvoru termalne vode in zdravilnega blata, le nekaj kilometrov stran od slovenske meje, v bližini Podčetrtka.

Terme Tuhelj vabijo v središče hrvaškega Zagorja, ki je eden izmed redkih, še ne povsem odkritih hrvaških turističnih biserov. V slikoviti, gričevnati pokrajini z neokrnjeno naravo so na ogled številne kulturne in naravne znamenitosti, zlasti pa območje slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini.

Predlagam, da se sprehodimo med ponudbami in dogodki, ki jih v Termah Tuhelj nudijo svojim obiskovalcem.

Wellness center

V Termah Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim wellness centrom na Hrvaškem, iz katerega strokovnjaki dobesedno razvijajo kulturo savnanja v tem delu Evrope. V Termah Tuhelj vas pričakujejo s svojimi edinstvenimi programi savnanja. Edini ponujajo tudi otroško in družinsko savnanje pod strokovnim nadzorom. Razvajate se lahko v termalnih kopelih in si oddahnete od stresnega vsakdana s pomočjo oblog z zdravilnim termalnim blatom.

Zdrava in pestra kulinarična ponudba za vse okuse

Kulinarika s svojo kakovostjo in inovativnostjo ni po naključju očarala kraljevi par Norveške, ki je že obiskal terme. Gostitelji se zavedajo, da je kulinarika tisti element ponudbe, ki povezuje oddih, relaksacijo, zdravje in aktivnost. Za ta namen imajo njihovi gostje ves čas na voljo 5 kulinaričnih obratov, ki vsak zase služi svojemu namenu.

V izvrstni hotelski restavraciji Lati dajejo poudarek lokalnim posebnostim in izbrani svetovni kuhinj, prav tako pa ne smete spustiti baročnega Dvorca Mihanović, ki sodi med najboljše hrvaške restavracije. Okusne jedi nudijo tudi drugi gostinski lokali v kompleksu.

Opremljenost z okusom

Sodobno opremljen hotel Well vam nudi oblico udobja. Za še boljši ambient v sobah poskrbijo razstavljena umetniška dela najbolj znane zagorske slikarke in kiparke Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. V hotelu dobro poskrbijo tudi za animacijo otrok in nudijo številne programe za vso družino.

Pohodniške in kolesarske poti

Okolica Term Tuhelj nudi slikovite sprehode. Krajevno turistično društvo je uredilo in označilo štiri poti, ki so primerne za vse pohodnike. Na njih boste lahko dobro spoznali prijetno okolico Hrvaškega Zagorja ter gotovo tudi katerega izmed domačinov, ki vam bodo gotovo z veseljem povedali kaj o svojem okolju, če boste z njimi vzpostavili stik.

Gričevnato Hrvaško Zagorje pa je nadvse primerno tudi za kolesarjenje. Tereni so razgibani, a praviloma ne preveč zahtevni, zato boste v tej aktivnosti uživali tudi tisti z nekoliko slabšo kondicijsko pripravljenostjo.  Če svojega kolesa ne morete pripeljati s seboj, ga lahko najamete pri njih.

Številne možnosti vandranja po okolici

Terme Tuhelj vam nudijo primerno izhodišče za številne izlete po okolici, za katere brez težav lahko namenite nekaj dni. Hrvaško Zagorje z vijugastimi, ne preveč prometnimi cestami vabi, da si za oglede vzamete nekoliko več časa in se prepustite čarom umirjene, slikovite pokrajine.

Od krajev, ki jih v Hrvaškem Zagorju smete izpustiti, naj izpostavimo Klanjec, Kumrovec in Krapino, gradova v Trakoščanih in Velikem Taboru ter versko središče v Mariji Bistrici. Vsekakor si Terme Tuhelj lahko izberete tudi kot izhodišče za ogled glavnega mesta Zagreba.

Terme Tuhelj vas bodo poleg bogate termalne ponudbe nagradile z razgibano in bogato pokrajino, kjer boste lahko odkrili pravi mozaik zanimivosti in lepot. Duša in telo vam bodo hvaležni za obisk.

Več o paketih v Termah Tuhelj si lahko pogledate na  www.megabon.eu.

Foto: Terme Tuhelj www.terme-tuhelj.hr

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.