“Življenje je lepše ob bazenu.” – Mami blogerke o Termah Tuhelj #najdruzinskadestinacija

Mami blogerke so v juniju obiskale že peto destinacijo, ki se poteguje za naslov Naj družinska destinacija 2022. Skupaj z Megabonom so tokrat izbrali toplice. Obiskali so Terme Tuhelj. Kako so se imeli, je destinacija res najboljša za otroke? Vse to in še več smo vprašali Mami blogerke!

Zakaj ste izbrali Terme Tuhelj?

Smo že na polovici projekta Naj družinska destinacija 2022, pa smo do sedaj izbirali izključno destinacije na morju. Čas je bil, da pokažemo še kakšno malce drugačno destinacijo. Terme Tuhelj so idealne, ker so aktualne skozi celo leto, ker so blizu in ker je življenje ob bazenu preprosto lepše. Dobili smo kar nekaj priporočil s strani družin, ki so jih že obiskale in smo se odločili, da bodo prava izbira.

So Terme Tuhelj izpolnile vaša pričakovanja? 

Je. Terme Tuhelj so zagotovo odlična družinska destinacija. Imajo vse, kar potrebuješ za družinski dopust: prostorne sobe, dobro izbiro hrane, veliko animacije in zabavne vodne atrakcije. Medtem ko sta otroka ure in ure preživela v bazenu, smo starši imeli čas za počitek. Navdušila nas je tudi velika igralnica, v kateri niso pozabili niti na sedežno garnituro za starše.

Bivali ste v hotelu, obiskali pa ste tudi glamping. Katero namestitev bi bolj priporočali?

Zelo odvisno od želja. Bivali smo v premium družinski sobi v hotelu Well. Soba je bila prostorna, udobna, s čudovito kopalnico, v kateri sta bila tako tuš kot kad. Razdeljena je bila na dva dela – spalnico in dnevno sobo, ki se je spremenila v otroško. Dela sta ločena z drsnimi vrati, ki jih lahko odpiraš in zapiraš po izbiri. V obeh delih je bil TV, prav tako si iz obeh delov lahko vstopal naravnost v kopalnico. V sobi je tudi ogromna garderobna omara in vstopni del, kjer je dovolj prostora za čevlje, jakne, torbe za na plažo… 

Iz sobe lahko prideš naravnost do bazenov. Tudi z vozičkom. Sobo bi zato priporočali vsem, ki obožujejo udobje in dostopnost do vseh storitev pod streho.

Ponudbo za premium sobo najdete TUKAJ. 

Glamping pa je idealna izbira za vse, ki večino časa radi preživijo na prostem. Čudovit je! Lesene hiške so prostorne in opremljene z vsem, kar potrebujete – kopalnica, kuhinja, dnevna soba, spalnice (družinska hiška ima 2, tista za pare 1) in velika lesena terasa s pogledom na bazen. V glampingu sta tako bazen za odrasle kot otroški bazen, na voljo pa sta tudi prostor za žar in poseben wellness.

Ponudba za glamping village Tuhelj TUKAJ 

Kakšni so bazeni, vodne atrakcije?

Vodni planet je največji termalni park na Hrvaškem, poln raznoraznih vodnih atrakcij. V petek smo zaradi hladnejšega vremena največ časa preživeli na notranjih bazenih. Na notranjem delu lahko zaplavate v olimpijskem bazenu, se spustite po zaprtem toboganu Black Hole, uživate v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji. Otroci pa lahko uživajo v otroškem bazenu Vodni svet, ki je se sestavljen iz adrenalinskih, barvnih, veselih in igrivih toboganov s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

V soboto in nedeljo smo vsi prišli na svoj račun, saj smo oba dneva preživeli na zunanjem delu Vodnega planeta. Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Mi smo večino časa preživeli na bazenih, na soncu, ob in v vodi.

Kakšna je ponudba za otroke?

Navdušeni smo bili nad veliko igralnico! Posebej nas je navdušil razpon igral, ki je primeren tako za najmlajše kot tiste malo večje. Na sredi igralnice je velik tobogan, okoli pa plezalna stena, velike blazine in kup idej za kreativno gibalno igro. Veliko animacije v obliki zabavnih vodnih iger je tudi na bazenu. Na voljo pa je celo individualni varstvo za otroke.

Terme Tuhelj so primerne za dojenčke, saj povsod brez problema prideš z vozičkom. Veliko je previjalnic, ena tudi na samem bazenu, Tudi pri obrokih imajo poseben kotiček za otroke.

Ob lokalih in ob bazenu so igrala in velik trampolin. V soboto popoldan smo igrali (brezplačen) mini golf. Hotel nudi tudi izposojo elektirčnih koles (tudi za večje otroke in s stolčki za manjše), za raziskovanje čudovitega Hrvaškega Zagorja.

Poleg vrhunskih otroških bazenov, nas je navdušil tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Posebej določeni termini za družine so bili idealni, da je naša devetletnica prvič preizkusila savne. Privoščila si je tudi otroško manikuro.

Komu torej priporočate Terme Tuhelj?

Terme Tuhelj priporočamo družinam, ki obožujejo vodo, zabavne vodne atrakcije in življenje ob bazenu. Starši se lahko ob vsej zabavi za otroke nadejajo tudi nekaj počitka, za tiste še bolj aktivne pa priporočamo, da izkoristijo izposojo električnih koles in raziščejo čudovito Hrvaško Zagorje.

Foto: Mami blogerke

Ponudbo za Terme Tuhelj si lahko ogledate TUKAJ

Mami blogerkam in njihovemu iskanju Naj družinske destinacije 2022 sledite TUKAJ

 

PREBERITE ŠE: “Pričakovali smo ogromno, dobili še več!” Mami blogerke o Crveni Luki

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

 

Naj družinska destinacija meseca junija so…

Junijska naj družinska destinacija po izboru Megabona in Mami blogerk so Terme Tuhelj.

Po Family hotelu Lišanj, Maslinica resortu, Hotelu Malin in Crveni Luki je na vrsti že peta Naj družinska destinacija 2022. Tokrat so to Terme Tuhelj. Naj družinska destinacija je projekt, v katerem Mami blogerke in Megabon iščejo idealne lokacije in namestitve za družine z otroki.

Na kaj so pri iskanju Naj družinske destinacije pozorni?

Mami blogerke in Megabon pri iskanju destinacij upoštevajo naslednje pogoje:

 • Primerno za družine z majhnimi otroki
 • Prostorna nastanitev z možnostjo otroške posteljice
 • Finančno dostopna opcija
 • Veliko narave
 • Zabava in animacija
 • Zanimivosti v okolici nastanitve
 • Dobra kulinarična izkušnja
 • Lahko dostopno z avtom in parkirno mesto za avto
 • Varnost
 • Otrokom prijazno

Zakaj Terme Tuhelj?

Terme Tuhelj so priljubljene družinske toplice, ki stojijo v čudovitem hrvaškem Zagorju, takoj čez mejo. S pestrim naborom aktivnosti in izletov so idealna družinska destinacija v vseh letnih časih. Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Čudovito hrvaško Zagorje ponuja veliko izletov v okolici, ki bodo navdušili celo družino.

Kakšna je ponudba za otroke?

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom.

Izkušnje iz prve roke

Kako izgleda družinski dopust v Termah Tuhelj, boste lahko spremljali v vikendu od 10.-12.6., ko se vam bodo iz destinacije v živo javljale Mami blogerke. V svojih objavah bodo delile povezave s posebnimi ponudbami, nekoga od vas pa bodo v Terme Tuhelj odpeljale brezplačno!

Nekdo od sledilcev bo v Terme Tuhelj odšel brezplačno!

Mami blogerke bodo Terme Tuhelj obiskale med 10.-12.6.. Od tam se bodo javljale v živo na svojem Instagram kanalu in lahko jih boste povprašali, karkoli vas bo v zvezi s hotelom zanimalo. Nekoga od vas pa bodo na koncu razveselile z brezplačnim oddihom z družino v tem istem hotelu! 

Spremljajte projekt Naj družinska destinacija TUKAJ. 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Je to najbolj zaželena poletna destinacija za Slovence?

Ideja za romantični oddih: Potopita se v vodni svet Term Tuhelj

Le še nekaj dni nas loči do najbolj zaljubljenega praznika na svetu. Ne glede na to, ali vama praznik kaj pomeni ali čisto nič, je romantičen vikend vedno dobra ideja za sprostitev in poglobitev vajine zveze. Hotel Well v Termah Tuhelj je dobra izbira za pare, ki obožujejo vodo, vrhunsko gastronomijo in savne.

Hotel Well v Termah Tuhelj vabi v središče hrvaškega Zagorja, ki je eden izmed redkih, še ne povsem odkritih hrvaških turističnih biserov. V slikoviti, gričevnati pokrajini z neokrnjeno naravo so na ogled številne kulturne in naravne znamenitosti. Zlasti pa območje slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini.

Terme Tuhelj

Vodni planet, kompleks bazenov, je postal pravi turistični fenomen Hrvaške in je v celoti napolnjen z zdravilno termalno vodo. To je največje bazensko kopališče na Hrvaškem, kjer vaju v sezoni pričakuje več kot 5000 m2 vodne površine. V februarju je odprt zgolj notranji del Vodnega planeta, z olimpijskim in wellness bazenom. Brez skrbi, bazena sta dovolj velika, da se bosta  lahko naplavala, kolikor bosta želela.

Največji svet savn na Hrvaškem

V Termah Tuhelj bosta našla največji center savn na Hrvaškem. Prepustita se raznolikosti programov in savn, ki vaju bodo sprostili in povezali. Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah.

Pričakujta tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

 Za piko na i si privoščita eno od masaž ali tretmajev v SPAeVITA center. 

Številne možnosti vandranja po okolici

Terme Tuhelj vama nudijo primerno izhodišče za številne izlete po okolici, za katere brez težav lahko namenita nekaj dni. Hrvaško Zagorje z vijugastimi cestami vabi, da si za oglede vzameta nekoliko več časa in se prepustita čarom umirjene, slikovite pokrajine.

Od krajev, ki jih v Hrvaškem Zagorju smete izpustiti, naj izpostavimo Klanjec, Kumrovec in Krapino, gradova v Trakoščanih in Velikem Taboru ter versko središče v Mariji Bistrici. Vsekakor si Terme Tuhelj lahko izbereta tudi kot izhodišče za ogled glavnega mesta Zagreba.

Terme Tuhelj vas bodo poleg bogate termalne ponudbe nagradile z razgibano in bogato pokrajino, kjer bosta lahko odkrila pravi mozaik zanimivosti in lepot. Duša in telo vama bosta hvaležna za obisk.

Ugodno ponudbo za Hotel Well v Termah Tuhelj, z vključenim polpenzionom in vstopom v savne, najdeta TUKAJ. 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za romantični oddih: V Izolo po zvok valov in sanjske sončne zahode

 

Ideja za oddih: Hrvaško Zagorje in 5 razlogov, zakaj ga obiskati

Takoj za mejo s Slovenijo se na Hrvaškem odkriva čudovita gričevnata pokrajina, polna zgodovinskih in geografskih znamenitosti. Zakaj za naslednji oddih v Hrvaško Zagorje?

Hrvaško Zagorje je gričevnata pokrajina na severozahodu Hrvaške med Medvednico, Slovenijo, Međimurjem in Podravino. V svoje kraje privablja turiste vseh vrst. Griči, jezera in reke bodo privabili tiste, ki uživajo v sprehodih. Dvorci in gradovi bodo navdušili vse, ki se zanimajo za zgodovino in kulturo. To je odlična destinacija tudi za vse, ki obožujejo ribarjenje. Svoj sanjski oddih pa bodo v Hrvaškem Zagorju dočakali tisti, ki obožujejo toplice.

1. Hrvaško Zagorje bo navdušilo s svojo pokrajino

Za vse tiste, ki obožujete sprehode, je Hrvaško Zagorje idealna destinacija. Čaka vas idealen preplet kulture in narave. Poti vas bodo vodile skozi vasi in mesteca, skozi široke zelene zagorske gozdove, mimo prostranega jezera, dvorcev in gradov. V ozadju pa vas bodo ves čas spremljale skalnate gore.

Bajeslovna pokrajina Hrvaškega Zagorja.

2. V Hrvaškem Zagorju lahko obiščete več dvorcev in gradov

V Hrvaškem Zagorju stojijo mnogi gradovi in dvorci: Grad Veliki Tabor, Grad Mali Tabor, Dvorec Trakoščan, dvorec Miljana in drugi. Vsak od njih skriva svoje zgodbe, navdušila pa bo tudi bajeslovna okolica.

Najbolj znan je dvorec Trakošćan, ki je eden izmed najbolj atraktivnih gradov Hrvaške in eden izmed najlepših gradov v tem koncu Evrope. Grad Trakošćan je pravi zgodovinski biser. Poleg obiska dvorca, kjer si lahko ogledate dvorec in njegove številne muzejske zbirke, ne smete zamuditi sprehoda okrog manjšega jezera, ki stoji tik ob dvorcu.

Dvorec Trakošćan.

Jezero ob dvorcu Trakošćan.

3. Na račun bodo prišli tisti, ki obožujejo vinogradništvo in turistične kmetije

Na svoj račun boste prišli, če radi poskusite lokalne dobrote. Na tem območju je dobro razvit kmečki turizem. Odlična domača hrana ter vrhunsko vino pa sta poleg kmečkih turizmov na voljo tudi v restavracijah.

4. Pokrajina za navdušence nad zgodovino

Destinacije je zelo zanimiva za vse, ki vas zanima zgodovina . Če se navdušujete nad prazgodovino, obiščite mesto Krapina in muzej krapinskih neandertalcev. Številne dvorce in gradove smo že omenili, ne pozabite pa tudi na Kumrovec, rojstni kraj Tita, in baročni Varaždin.

Zgodovinsko bogat je tudi Zagreb, ki leži na najbolj južnem delu pokrajine. V kolikor planirate večdnevni izlet, ga ne izpustite.

Ob večdnevnem obisku ne izpustite sprehoda po Zagrebu.

5. Območje zdravilišč in največjega vodnega parka na Hrvaškem

V pokrajini je več zdravilišč: Krapinske toplice, Varaždinske toplice, Terme Tuhelj in Stubičke toplice. terme Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim vodnim parkom na Hrvaškem.

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

Za večdnevni oddih v Hrvaškem Zagorju priporočamo nastanitev v Termah Tuhelj z odlično all inclusive ponudbo!

PREBERITE ŠE: Družinske počitnice v Termah Tuhelj

Foto: Unsplash, Megabon

Ideja za oddih: Na družinske počitnice v Termah Tuhelj

Terme Tuhelj stojijo zelo blizu slovenske meje, imajo največji vodni park na Hrvaškem in vabijo z mega ugodno all inclusive light ponudbo.

Kaj pričakujemo od družinskih počitnic? Počitek, zabavo, sprostitev, neobremenjenost, nove izkušnje in družinsko povezanost. Terme Tuhelj so priljubljene družinske toplice, ki stojijo v čudovitem hrvaškem Zagorju, takoj čez mejo. S pestrim naborom aktivnosti in izletov so idealna družinska destinacija v vseh letnih časih. Zakaj v Terme Tuhelj na naslednje počitnice? Tu so razlogi:

Največje kopališče na Hrvaškem

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 


Na notranjem delu boste lahko zaplavali v olimpijskem bazenu, se spustili po zaprtem toboganu Black Hote, uživali v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji.  

Otroci bodo lahko uživali v otroškem bazenu s tobogani ali v vodnem svetu. Vodni svet je se sestavljen iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih tobogani s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Wellness za celo družino

Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom. Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah. Pričakujte tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

Super ideje za izlete v okolici

Čudovito hrvaško Zagorje ponuja veliko izletov v okolici, ki bodo navdušili celo družino.

 • Zagreb in ZOO Zagreb
 • Dvorec Veliki Tabor
 • Krapina in muzej krapinskih neandertalcev
 • Kumrovec – rojstni kraj Tita
 • kmečki turizem Grešna Gorica
 • dvorec Trakoščan

Ugodna nastanitev v hotelu Well z vključenimi kartami za izlet!

Da boste bivali čim bližje Vodnemu planetu, priporočamo nastanitev v prenovljenem hotelu Well****. Hotel je s termami povezan s hodnikom. Tako se boste izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk z otroki brezskrbno privoščili večkrat na dan. Hotel ponuja tudi odlično animacijo za otroke in številne programe za vso družino. Vse sobe v hotelu so opremljene s klimatsko napravo, sefom, LED TV, mini barom, sušilcem za lase, sodobnim pohištvom in pametnim sistemom upravljanja, ki zagotavlja še večji občutek varnosti in intimnosti.

Za odlično all inclusive light ponudbo kliknite to povezavo. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kam na odlične krompirjeve počitnice z otroki (na turistične bone)

Ideja za poletni družinski oddih: TOP termalna destinacija Hrvaške

Bi se to poletje odpravili na prav poseben oddih s številnimi atrakcijami za otroke, sproščujočimi wellness tretmaji za odrasle in zabavnimi animacijskimi programi za male in velike? V mislih imamo Terme Tuhelj, ki veljajo za najboljšo termalno destinacijo na Hrvaškem. Bivajte v sodobnem 4* Hotelu Well, ki ponuja raznolike wellness programe in najboljše gastronomske užitke, nahaja pa se v neposredni bližini hrvaške prestolnice.

Vodni planet

Naj izpostavimo dejstvo, da so bile fotografije Vodnega planeta objavljene tudi na straneh National Geographic. Terme Tuhelj (klik) predstavljajo največji kompleks bazenov na Hrvaškem! Ravno to je razlog, da so tudi pravi turistični fenomen, ki je v celoti napolnjen z zdravilno termalno vodo. Osem zunanjih in notranjih bazenov z različnimi atrakcijami in raznoliko gostinsko ponudbo ter zabavno animacijo predstavljajo edinstveno doživetje za vse generacije.

Novost na notranjih bazenih, ki bo navdušila tako otroke kot tudi starše, pa je vodno mesto, ki je sestavljeno iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih toboganov s številnimi škropilniki in vodnimi igračami. Se že veselite čofotanja in zabave? Poletje je idealna priložnost, da uživate v bazenih z valovi, se spustite po toboganu s petimi trakovi, adrenalinskem toboganu ali počasni reki z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Svet savn

Terme Tuhelj ne predstavljajo le največjega bazenskega kompleksa, ampak so tudi največji center savn na Hrvaškem. Edinstveni in raznoliki programi tako otroških kot družinskih savn pod strokovnim vodstvom – privoščite si pravo družinsko sprostitev in nepozaben oddih.

Športne aktivnosti

Terme Tuhelj z okolico ponujajo tudi številne pohodniške in kolesarske poti, kar je odlična priložnost, da spoznate Hrvaško Zagorje, obisk pa lahko izkoristite tudi za številne izlete po okolici, obiščete lahko tudi Zagreb. Prepričani smo, da boste uživali v številnih zanimivostih in lepotah.

Bogate termalne ponudbe

Na Megabonu lahko najdete prav posebno akcijo (tukaj) za poletne all inclusive light počitnice za celotno družino v terminih od 14. 6. pa vse do 8. 9. Izbirate lahko med oddihom za 3 noči v Classic (KLIKNITE TUKAJ) ali Premium sobi (KLIKNITE TUKAJ) ali pa v oddihu za 7 noči (Ponudbo za Classic sobo preverite TUKAJ in Ponudbo za Premium sobo preverite TUKAJ).

Naj se vaš popoln poletni oddih prične!

Foto: Terme Tuhelj

5 razlogov, zakaj se odpraviti v središče nepoznanega hrvaškega Zagorja

Prav vsak izmed si vsake toliko zaželi sprostitve. Zato ljudje v današnjem stresnem svetu najraje zahajamo tja, kjer se počutimo razbremenjeni in uravnoteženi z okolico. Terme so vsekakor namenjene sprostitvi in poleg vodnega in termalnega bogastva zajemajo različne aktivnosti, kjer si lahko povrnete ali okrepite dobro počutje in zdravje.

Že stari Rimljani so ugotovili, da so terme odličen način za pobeg iz vsakdana. Vendar takrat so bila vrata term odprta le za najbogatejše. Danes smo na srečo priča drugačni sliki.

Tokrat bomo vrata odprli v Terme Tuhelj, ki so najbolj znane hrvaške terme in wellness center. Te se nahajajo na izvoru termalne vode in zdravilnega blata, le nekaj kilometrov stran od slovenske meje, v bližini Podčetrtka.

Terme Tuhelj vabijo v središče hrvaškega Zagorja, ki je eden izmed redkih, še ne povsem odkritih hrvaških turističnih biserov. V slikoviti, gričevnati pokrajini z neokrnjeno naravo so na ogled številne kulturne in naravne znamenitosti, zlasti pa območje slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini.

Predlagam, da se sprehodimo med ponudbami in dogodki, ki jih v Termah Tuhelj nudijo svojim obiskovalcem.

Wellness center

V Termah Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim wellness centrom na Hrvaškem, iz katerega strokovnjaki dobesedno razvijajo kulturo savnanja v tem delu Evrope. V Termah Tuhelj vas pričakujejo s svojimi edinstvenimi programi savnanja. Edini ponujajo tudi otroško in družinsko savnanje pod strokovnim nadzorom. Razvajate se lahko v termalnih kopelih in si oddahnete od stresnega vsakdana s pomočjo oblog z zdravilnim termalnim blatom.

Zdrava in pestra kulinarična ponudba za vse okuse

Kulinarika s svojo kakovostjo in inovativnostjo ni po naključju očarala kraljevi par Norveške, ki je že obiskal terme. Gostitelji se zavedajo, da je kulinarika tisti element ponudbe, ki povezuje oddih, relaksacijo, zdravje in aktivnost. Za ta namen imajo njihovi gostje ves čas na voljo 5 kulinaričnih obratov, ki vsak zase služi svojemu namenu.

V izvrstni hotelski restavraciji Lati dajejo poudarek lokalnim posebnostim in izbrani svetovni kuhinj, prav tako pa ne smete spustiti baročnega Dvorca Mihanović, ki sodi med najboljše hrvaške restavracije. Okusne jedi nudijo tudi drugi gostinski lokali v kompleksu.

Opremljenost z okusom

Sodobno opremljen hotel Well vam nudi oblico udobja. Za še boljši ambient v sobah poskrbijo razstavljena umetniška dela najbolj znane zagorske slikarke in kiparke Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. V hotelu dobro poskrbijo tudi za animacijo otrok in nudijo številne programe za vso družino.

Pohodniške in kolesarske poti

Okolica Term Tuhelj nudi slikovite sprehode. Krajevno turistično društvo je uredilo in označilo štiri poti, ki so primerne za vse pohodnike. Na njih boste lahko dobro spoznali prijetno okolico Hrvaškega Zagorja ter gotovo tudi katerega izmed domačinov, ki vam bodo gotovo z veseljem povedali kaj o svojem okolju, če boste z njimi vzpostavili stik.

Gričevnato Hrvaško Zagorje pa je nadvse primerno tudi za kolesarjenje. Tereni so razgibani, a praviloma ne preveč zahtevni, zato boste v tej aktivnosti uživali tudi tisti z nekoliko slabšo kondicijsko pripravljenostjo.  Če svojega kolesa ne morete pripeljati s seboj, ga lahko najamete pri njih.

Številne možnosti vandranja po okolici

Terme Tuhelj vam nudijo primerno izhodišče za številne izlete po okolici, za katere brez težav lahko namenite nekaj dni. Hrvaško Zagorje z vijugastimi, ne preveč prometnimi cestami vabi, da si za oglede vzamete nekoliko več časa in se prepustite čarom umirjene, slikovite pokrajine.

Od krajev, ki jih v Hrvaškem Zagorju smete izpustiti, naj izpostavimo Klanjec, Kumrovec in Krapino, gradova v Trakoščanih in Velikem Taboru ter versko središče v Mariji Bistrici. Vsekakor si Terme Tuhelj lahko izberete tudi kot izhodišče za ogled glavnega mesta Zagreba.

Terme Tuhelj vas bodo poleg bogate termalne ponudbe nagradile z razgibano in bogato pokrajino, kjer boste lahko odkrili pravi mozaik zanimivosti in lepot. Duša in telo vam bodo hvaležni za obisk.

Več o paketih v Termah Tuhelj si lahko pogledate na  www.megabon.eu.

Foto: Terme Tuhelj www.terme-tuhelj.hr

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.