5 razlogov, zakaj se odpraviti v središče nepoznanega hrvaškega Zagorja

Prav vsak izmed si vsake toliko zaželi sprostitve. Zato ljudje v današnjem stresnem svetu najraje zahajamo tja, kjer se počutimo razbremenjeni in uravnoteženi z okolico. Terme so vsekakor namenjene sprostitvi in poleg vodnega in termalnega bogastva zajemajo različne aktivnosti, kjer si lahko povrnete ali okrepite dobro počutje in zdravje.

Že stari Rimljani so ugotovili, da so terme odličen način za pobeg iz vsakdana. Vendar takrat so bila vrata term odprta le za najbogatejše. Danes smo na srečo priča drugačni sliki.

Tokrat bomo vrata odprli v Terme Tuhelj, ki so najbolj znane hrvaške terme in wellness center. Te se nahajajo na izvoru termalne vode in zdravilnega blata, le nekaj kilometrov stran od slovenske meje, v bližini Podčetrtka.

Terme Tuhelj vabijo v središče hrvaškega Zagorja, ki je eden izmed redkih, še ne povsem odkritih hrvaških turističnih biserov. V slikoviti, gričevnati pokrajini z neokrnjeno naravo so na ogled številne kulturne in naravne znamenitosti, zlasti pa območje slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini.

Predlagam, da se sprehodimo med ponudbami in dogodki, ki jih v Termah Tuhelj nudijo svojim obiskovalcem.

Wellness center

V Termah Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim wellness centrom na Hrvaškem, iz katerega strokovnjaki dobesedno razvijajo kulturo savnanja v tem delu Evrope. V Termah Tuhelj vas pričakujejo s svojimi edinstvenimi programi savnanja. Edini ponujajo tudi otroško in družinsko savnanje pod strokovnim nadzorom. Razvajate se lahko v termalnih kopelih in si oddahnete od stresnega vsakdana s pomočjo oblog z zdravilnim termalnim blatom.

Zdrava in pestra kulinarična ponudba za vse okuse

Kulinarika s svojo kakovostjo in inovativnostjo ni po naključju očarala kraljevi par Norveške, ki je že obiskal terme. Gostitelji se zavedajo, da je kulinarika tisti element ponudbe, ki povezuje oddih, relaksacijo, zdravje in aktivnost. Za ta namen imajo njihovi gostje ves čas na voljo 5 kulinaričnih obratov, ki vsak zase služi svojemu namenu.

V izvrstni hotelski restavraciji Lati dajejo poudarek lokalnim posebnostim in izbrani svetovni kuhinj, prav tako pa ne smete spustiti baročnega Dvorca Mihanović, ki sodi med najboljše hrvaške restavracije. Okusne jedi nudijo tudi drugi gostinski lokali v kompleksu.

Opremljenost z okusom

Sodobno opremljen hotel Well vam nudi oblico udobja. Za še boljši ambient v sobah poskrbijo razstavljena umetniška dela najbolj znane zagorske slikarke in kiparke Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. V hotelu dobro poskrbijo tudi za animacijo otrok in nudijo številne programe za vso družino.

Pohodniške in kolesarske poti

Okolica Term Tuhelj nudi slikovite sprehode. Krajevno turistično društvo je uredilo in označilo štiri poti, ki so primerne za vse pohodnike. Na njih boste lahko dobro spoznali prijetno okolico Hrvaškega Zagorja ter gotovo tudi katerega izmed domačinov, ki vam bodo gotovo z veseljem povedali kaj o svojem okolju, če boste z njimi vzpostavili stik.

Gričevnato Hrvaško Zagorje pa je nadvse primerno tudi za kolesarjenje. Tereni so razgibani, a praviloma ne preveč zahtevni, zato boste v tej aktivnosti uživali tudi tisti z nekoliko slabšo kondicijsko pripravljenostjo.  Če svojega kolesa ne morete pripeljati s seboj, ga lahko najamete pri njih.

Številne možnosti vandranja po okolici

Terme Tuhelj vam nudijo primerno izhodišče za številne izlete po okolici, za katere brez težav lahko namenite nekaj dni. Hrvaško Zagorje z vijugastimi, ne preveč prometnimi cestami vabi, da si za oglede vzamete nekoliko več časa in se prepustite čarom umirjene, slikovite pokrajine.

Od krajev, ki jih v Hrvaškem Zagorju smete izpustiti, naj izpostavimo Klanjec, Kumrovec in Krapino, gradova v Trakoščanih in Velikem Taboru ter versko središče v Mariji Bistrici. Vsekakor si Terme Tuhelj lahko izberete tudi kot izhodišče za ogled glavnega mesta Zagreba.

Terme Tuhelj vas bodo poleg bogate termalne ponudbe nagradile z razgibano in bogato pokrajino, kjer boste lahko odkrili pravi mozaik zanimivosti in lepot. Duša in telo vam bodo hvaležni za obisk.

Več o paketih v Termah Tuhelj si lahko pogledate na  www.megabon.eu.

Foto: Terme Tuhelj www.terme-tuhelj.hr

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.