Oddih v sveže prenovljenem hotelu z vodnim parkom v osrčju hrvaškega Zagorja

Hotel Terme Jezerčica se vrača v novi preobleki! Sveže prenovljen hotel s SPA centrom je priljubljena izbira za družinski oddih, kjer vsak član najde zabavo ali razvajanje po svojem okusu.

Hotel Terme Jezerčica v Spodnji Stubici se nahaja v osrčju hrvaškega Zagorja, na samem izviru naravne zdravilne termalne vode. Od Zagreba je oddaljen le 40 kilometrov in predstavlja idealno destinacijo za pobeg v naravo, wellness sprostitev ali aktiven oddih. Njihova lokacija je idealna za sproščujoč oddih – dovolj blizu, da ne boste zapravili celega dneva za pot, a hkrati dovolj daleč, da boste dobili občutek popolnoma novega sveta, daleč stran od rutine vsakdana.

Zabaven vodni park z bazeni in sodoben wellness center za pravo razvajanje

Vodni park Hotela Terme Jezerčica sestavlja osem bazenov z naravno termalno vodo in je primeren za vse starosti. Notranji vodni park z naravno termalno vodo je odprt vse leto in ponuja pet bazenov za vse starosti ter 2 velika whirlpoola. Zunanji vodni park je odprt v poletnih mesecih. Tam so gostom na voljo velik bazen, bazen s tremi tobogani, hidromasaža in masažni topovi.

V Wellness & SPA centru sta dva prostora za sprostitev in uživanje ob toplih napitkih. Poleg klasične, turške in finske savne vam ponujajo še aroma finsko savno, panoramsko finsko savno, infrardečo savno, zunanji whirlpool s teraso za sončenje in hladni zunanji bazen za fazo hlajenja.

Nočitev s polpenzionom za hedonističen oddih

Hotel nudi udobno namestitev v 52 sobah, ki odpirajo pogled na vrt ali gore. Dnevne penzionske obroke iz samopostrežne mize boste ujeli v odlični hotelski restavraciji, po naročilu pa ponujajo tudi odlične zagorske avtohtone jedi, ki jih kuharski mojstri dopolnjujejo z znanjem in veščinami mednarodne kuhinje.

Več o odličnih ponudbah za oddih v Hotelu Terme Jezerčica najdete TUKAJ.

FOTO: Megabon

PREBERITE ŠE: Od srečanja z medvedi do vožnje v orkanskem vetru: #INTERVJU z Dolenjko, ki svet raziskuje na motorju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za oddih: Hrvaško Zagorje in 5 razlogov, zakaj ga obiskati

Takoj za mejo s Slovenijo se na Hrvaškem odkriva čudovita gričevnata pokrajina, polna zgodovinskih in geografskih znamenitosti. Zakaj za naslednji oddih v Hrvaško Zagorje?

Hrvaško Zagorje je gričevnata pokrajina na severozahodu Hrvaške med Medvednico, Slovenijo, Međimurjem in Podravino. V svoje kraje privablja turiste vseh vrst. Griči, jezera in reke bodo privabili tiste, ki uživajo v sprehodih. Dvorci in gradovi bodo navdušili vse, ki se zanimajo za zgodovino in kulturo. To je odlična destinacija tudi za vse, ki obožujejo ribarjenje. Svoj sanjski oddih pa bodo v Hrvaškem Zagorju dočakali tisti, ki obožujejo toplice.

1. Hrvaško Zagorje bo navdušilo s svojo pokrajino

Za vse tiste, ki obožujete sprehode, je Hrvaško Zagorje idealna destinacija. Čaka vas idealen preplet kulture in narave. Poti vas bodo vodile skozi vasi in mesteca, skozi široke zelene zagorske gozdove, mimo prostranega jezera, dvorcev in gradov. V ozadju pa vas bodo ves čas spremljale skalnate gore.

Bajeslovna pokrajina Hrvaškega Zagorja.

2. V Hrvaškem Zagorju lahko obiščete več dvorcev in gradov

V Hrvaškem Zagorju stojijo mnogi gradovi in dvorci: Grad Veliki Tabor, Grad Mali Tabor, Dvorec Trakoščan, dvorec Miljana in drugi. Vsak od njih skriva svoje zgodbe, navdušila pa bo tudi bajeslovna okolica.

Najbolj znan je dvorec Trakošćan, ki je eden izmed najbolj atraktivnih gradov Hrvaške in eden izmed najlepših gradov v tem koncu Evrope. Grad Trakošćan je pravi zgodovinski biser. Poleg obiska dvorca, kjer si lahko ogledate dvorec in njegove številne muzejske zbirke, ne smete zamuditi sprehoda okrog manjšega jezera, ki stoji tik ob dvorcu.

Dvorec Trakošćan.

Jezero ob dvorcu Trakošćan.

3. Na račun bodo prišli tisti, ki obožujejo vinogradništvo in turistične kmetije

Na svoj račun boste prišli, če radi poskusite lokalne dobrote. Na tem območju je dobro razvit kmečki turizem. Odlična domača hrana ter vrhunsko vino pa sta poleg kmečkih turizmov na voljo tudi v restavracijah.

4. Pokrajina za navdušence nad zgodovino

Destinacije je zelo zanimiva za vse, ki vas zanima zgodovina . Če se navdušujete nad prazgodovino, obiščite mesto Krapina in muzej krapinskih neandertalcev. Številne dvorce in gradove smo že omenili, ne pozabite pa tudi na Kumrovec, rojstni kraj Tita, in baročni Varaždin.

Zgodovinsko bogat je tudi Zagreb, ki leži na najbolj južnem delu pokrajine. V kolikor planirate večdnevni izlet, ga ne izpustite.

Ob večdnevnem obisku ne izpustite sprehoda po Zagrebu.

5. Območje zdravilišč in največjega vodnega parka na Hrvaškem

V pokrajini je več zdravilišč: Krapinske toplice, Varaždinske toplice, Terme Tuhelj in Stubičke toplice. terme Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim vodnim parkom na Hrvaškem.

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

Za večdnevni oddih v Hrvaškem Zagorju priporočamo nastanitev v Termah Tuhelj z odlično all inclusive ponudbo!

PREBERITE ŠE: Družinske počitnice v Termah Tuhelj

Foto: Unsplash, Megabon

5 razlogov, zakaj se odpraviti v središče nepoznanega hrvaškega Zagorja

Prav vsak izmed si vsake toliko zaželi sprostitve. Zato ljudje v današnjem stresnem svetu najraje zahajamo tja, kjer se počutimo razbremenjeni in uravnoteženi z okolico. Terme so vsekakor namenjene sprostitvi in poleg vodnega in termalnega bogastva zajemajo različne aktivnosti, kjer si lahko povrnete ali okrepite dobro počutje in zdravje.

Že stari Rimljani so ugotovili, da so terme odličen način za pobeg iz vsakdana. Vendar takrat so bila vrata term odprta le za najbogatejše. Danes smo na srečo priča drugačni sliki.

Tokrat bomo vrata odprli v Terme Tuhelj, ki so najbolj znane hrvaške terme in wellness center. Te se nahajajo na izvoru termalne vode in zdravilnega blata, le nekaj kilometrov stran od slovenske meje, v bližini Podčetrtka.

Terme Tuhelj vabijo v središče hrvaškega Zagorja, ki je eden izmed redkih, še ne povsem odkritih hrvaških turističnih biserov. V slikoviti, gričevnati pokrajini z neokrnjeno naravo so na ogled številne kulturne in naravne znamenitosti, zlasti pa območje slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini.

Predlagam, da se sprehodimo med ponudbami in dogodki, ki jih v Termah Tuhelj nudijo svojim obiskovalcem.

Wellness center

V Termah Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim wellness centrom na Hrvaškem, iz katerega strokovnjaki dobesedno razvijajo kulturo savnanja v tem delu Evrope. V Termah Tuhelj vas pričakujejo s svojimi edinstvenimi programi savnanja. Edini ponujajo tudi otroško in družinsko savnanje pod strokovnim nadzorom. Razvajate se lahko v termalnih kopelih in si oddahnete od stresnega vsakdana s pomočjo oblog z zdravilnim termalnim blatom.

Zdrava in pestra kulinarična ponudba za vse okuse

Kulinarika s svojo kakovostjo in inovativnostjo ni po naključju očarala kraljevi par Norveške, ki je že obiskal terme. Gostitelji se zavedajo, da je kulinarika tisti element ponudbe, ki povezuje oddih, relaksacijo, zdravje in aktivnost. Za ta namen imajo njihovi gostje ves čas na voljo 5 kulinaričnih obratov, ki vsak zase služi svojemu namenu.

V izvrstni hotelski restavraciji Lati dajejo poudarek lokalnim posebnostim in izbrani svetovni kuhinj, prav tako pa ne smete spustiti baročnega Dvorca Mihanović, ki sodi med najboljše hrvaške restavracije. Okusne jedi nudijo tudi drugi gostinski lokali v kompleksu.

Opremljenost z okusom

Sodobno opremljen hotel Well vam nudi oblico udobja. Za še boljši ambient v sobah poskrbijo razstavljena umetniška dela najbolj znane zagorske slikarke in kiparke Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. V hotelu dobro poskrbijo tudi za animacijo otrok in nudijo številne programe za vso družino.

Pohodniške in kolesarske poti

Okolica Term Tuhelj nudi slikovite sprehode. Krajevno turistično društvo je uredilo in označilo štiri poti, ki so primerne za vse pohodnike. Na njih boste lahko dobro spoznali prijetno okolico Hrvaškega Zagorja ter gotovo tudi katerega izmed domačinov, ki vam bodo gotovo z veseljem povedali kaj o svojem okolju, če boste z njimi vzpostavili stik.

Gričevnato Hrvaško Zagorje pa je nadvse primerno tudi za kolesarjenje. Tereni so razgibani, a praviloma ne preveč zahtevni, zato boste v tej aktivnosti uživali tudi tisti z nekoliko slabšo kondicijsko pripravljenostjo.  Če svojega kolesa ne morete pripeljati s seboj, ga lahko najamete pri njih.

Številne možnosti vandranja po okolici

Terme Tuhelj vam nudijo primerno izhodišče za številne izlete po okolici, za katere brez težav lahko namenite nekaj dni. Hrvaško Zagorje z vijugastimi, ne preveč prometnimi cestami vabi, da si za oglede vzamete nekoliko več časa in se prepustite čarom umirjene, slikovite pokrajine.

Od krajev, ki jih v Hrvaškem Zagorju smete izpustiti, naj izpostavimo Klanjec, Kumrovec in Krapino, gradova v Trakoščanih in Velikem Taboru ter versko središče v Mariji Bistrici. Vsekakor si Terme Tuhelj lahko izberete tudi kot izhodišče za ogled glavnega mesta Zagreba.

Terme Tuhelj vas bodo poleg bogate termalne ponudbe nagradile z razgibano in bogato pokrajino, kjer boste lahko odkrili pravi mozaik zanimivosti in lepot. Duša in telo vam bodo hvaležni za obisk.

Več o paketih v Termah Tuhelj si lahko pogledate na  www.megabon.eu.

Foto: Terme Tuhelj www.terme-tuhelj.hr

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.