INTERVJU: “Kam na morje z otroki? V Maslinico!”

Vsako leto se na nas obračajo starši, ki želijo najti najboljšo možno destinacijo za morje z otroki. Mi smo za idejo vprašali kar strokovnjakinje – Mami blogerke.

Mami blogerke, če bi morale izbrati samo eno naj destinacijo za morje z otroki, katera bi to bila?

Težko je na tem mestu govoriti o najboljši od vseh, ampak brez problema lahko za eno najboljših destinacij za morje z otroki razglasimo Maslinico.

Zakaj ravno Maslinica v Rabcu?

Ko iščeš najboljše počitnice z otroki, so glavni kriteriji: oddaljenost, ponudba, aktivnosti, cena in plaža. Maslinica v Rabcu brez težav odkljuka vse. Dobri dve uri vožnji, da prideš do čistega morja in odlične plaže, je ravno prav. Potem je tukaj plaža oz. več plaž, ki so prodnate, voda pa nizka še kar nekaj deset metrov v morje. V morju je po tleh mivka. Plaž je dovolj, da najdeš svoje mesto, hotel poskrbi za senčnike, prav tako se lahko ob najhujšem soncu skriješ v borov gozd ali pod senčnik na bazenih. Všeč nam je tudi raznolikost aktivnosti in odlična animacija za otroke.

Kakšne aktvnosti na primer?

V resortu so 3 otroška igrišča, igrišče za mini golf, tenis igrišča, poti za kolesarjenje, pot po gozdu do Labina, možnost izposoje različnih vodnih pripomočkov, otroški bazeni s tobogani, pot ob morju, ki pelje do Rabca, … možnosti so res številne. V resortu je tudi trgovina in nekaj kioskov ter restavracija na plaž ter ob bazenu.

Omenili ste otroško animacijo, zakaj vam je bila všeč?

Všeč nam je bila, ker je bila “old school”, takšna, kakršne se spominjamo mi. Mini klub, v katerem se združijo vsi otroci iz resorta, starši pa dobijo 2 uri za kavico in obisk čudovitega SPA centra. Ali pa za preprosto ležanje pod oljko, palmo ali borovcem. Med animacijo, ki poteka dopoldan in zvečer, ko je mini disco, se otroci zabavajo, spoznavajo, ustvarjajo, gibajo… in se nazaj vrnejo nasmejani in polni vtisov ter novih poznanstev.

“Old school”? V časih, ko je na voljo toliko sodobnih družinskih hotelov?

Družinski hoteli so super, zelo jih priporočamo. Ampak tisto so popolnoma drugačni dopusti. Tam se vse vrti okoli otrok, starši pa se temu prilagajamo. Tu je drugače. To je res morje, morje. V Maslinici je vsega manj, pa hkrati vsega toliko več. Sprehod po promenadi do Rabca, stojnice, pa potem vrnitev v hotel, pa velike terase, kjer starši lahko klepetajo, pa mini golf, … To je morje za starše, ki noro uživajo in posledično se imajo super tudi otroci. To je to. Sproščenost in nostalgija.

Če bi morali primerjati Istro, Kvarner in Dalmacijo, kje je najbolje z otroki?

Uff, nemogoče. Vsaka ima svoje prednosti. Če tokrat izpostavimo prednosti Istre, so to zagotovo bližina, vrhunska hrana in stara mesteca, po katerih se sprehodiš s sladoledom.

Katero tako mesto je blizu Maslinici?

Najbližje je Rabac. Do Rabca je po urejeni poti ob plaži le dobrih 10 minut hoje, lahko pa se po njej zapeljete tudi s kolesi. Rabac je živahno središče oz. pristanišče, ki je zelo zelo urejeno in ima tudi nekaj čudovitih prodnatih plaž. Tu je ogromno stojnic in restavracij, odlično za večerni sprehod. Na drugi strani oz. nad Maslinico pa kraljuje čudovito mesto Labin. To pa je tako staro istrsko mesto, kjer se boste sprehodili po kamnitih ulicah, marsikaj lepega videli in pojedli.

Kje v Maslinici priporočate družinam nastanitev z otroki?

Mi smo se tokrat odločili kar za hotel v Maslinica resortu. Imajo prostorne sobe in velike balkone, ki vsi gledajo na morje, odlično hrano in prijazno osebje. Pa topel notranji bazen in čudovit SPA center. Imajo pa na voljo tudi mobilne hiške in kamp, tako da je to popolnoma stvar okusa in želja. Kamp in mobilne hiške stojijo v nasadu oljk, kar mora biti tudi čudovita izkušnja. Tudi gostje tega dela resorta se lahko odločijo za hrano v hotelu, tako da je res poskrbljeno za vse.

Mami blogerke lahko spremljate na Instagram profilu (TUKAJ).

Če tudi vas zanima ugodna ponudba za morje z otroki v Maslinici v Rabcu, sledite TEJ POVEZAVI. 

Foto: Mami blogerke

PREBERITE ŠE: INTERVJU z Mami blogerkami: “Družinski hotel? Ja, lepo prosimo!”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.