Ideja za oddih: Na družinske počitnice v Termah Tuhelj

Terme Tuhelj stojijo zelo blizu slovenske meje, imajo največji vodni park na Hrvaškem in vabijo z mega ugodno all inclusive light ponudbo.

Kaj pričakujemo od družinskih počitnic? Počitek, zabavo, sprostitev, neobremenjenost, nove izkušnje in družinsko povezanost. Terme Tuhelj so priljubljene družinske toplice, ki stojijo v čudovitem hrvaškem Zagorju, takoj čez mejo. S pestrim naborom aktivnosti in izletov so idealna družinska destinacija v vseh letnih časih. Zakaj v Terme Tuhelj na naslednje počitnice? Tu so razlogi:

Največje kopališče na Hrvaškem

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 


Na notranjem delu boste lahko zaplavali v olimpijskem bazenu, se spustili po zaprtem toboganu Black Hote, uživali v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji.  

Otroci bodo lahko uživali v otroškem bazenu s tobogani ali v vodnem svetu. Vodni svet je se sestavljen iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih tobogani s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Wellness za celo družino

Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom. Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah. Pričakujte tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

Super ideje za izlete v okolici

Čudovito hrvaško Zagorje ponuja veliko izletov v okolici, ki bodo navdušili celo družino.

  • Zagreb in ZOO Zagreb
  • Dvorec Veliki Tabor
  • Krapina in muzej krapinskih neandertalcev
  • Kumrovec – rojstni kraj Tita
  • kmečki turizem Grešna Gorica
  • dvorec Trakoščan

Ugodna nastanitev v hotelu Well z vključenimi kartami za izlet!

Da boste bivali čim bližje Vodnemu planetu, priporočamo nastanitev v prenovljenem hotelu Well****. Hotel je s termami povezan s hodnikom. Tako se boste izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk z otroki brezskrbno privoščili večkrat na dan. Hotel ponuja tudi odlično animacijo za otroke in številne programe za vso družino. Vse sobe v hotelu so opremljene s klimatsko napravo, sefom, LED TV, mini barom, sušilcem za lase, sodobnim pohištvom in pametnim sistemom upravljanja, ki zagotavlja še večji občutek varnosti in intimnosti.

Za odlično all inclusive light ponudbo kliknite to povezavo. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kam na odlične krompirjeve počitnice z otroki (na turistične bone)

Ideja za poletni družinski oddih: TOP termalna destinacija Hrvaške

Bi se to poletje odpravili na prav poseben oddih s številnimi atrakcijami za otroke, sproščujočimi wellness tretmaji za odrasle in zabavnimi animacijskimi programi za male in velike? V mislih imamo Terme Tuhelj, ki veljajo za najboljšo termalno destinacijo na Hrvaškem. Bivajte v sodobnem 4* Hotelu Well, ki ponuja raznolike wellness programe in najboljše gastronomske užitke, nahaja pa se v neposredni bližini hrvaške prestolnice.

Vodni planet

Naj izpostavimo dejstvo, da so bile fotografije Vodnega planeta objavljene tudi na straneh National Geographic. Terme Tuhelj (klik) predstavljajo največji kompleks bazenov na Hrvaškem! Ravno to je razlog, da so tudi pravi turistični fenomen, ki je v celoti napolnjen z zdravilno termalno vodo. Osem zunanjih in notranjih bazenov z različnimi atrakcijami in raznoliko gostinsko ponudbo ter zabavno animacijo predstavljajo edinstveno doživetje za vse generacije.

Novost na notranjih bazenih, ki bo navdušila tako otroke kot tudi starše, pa je vodno mesto, ki je sestavljeno iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih toboganov s številnimi škropilniki in vodnimi igračami. Se že veselite čofotanja in zabave? Poletje je idealna priložnost, da uživate v bazenih z valovi, se spustite po toboganu s petimi trakovi, adrenalinskem toboganu ali počasni reki z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Svet savn

Terme Tuhelj ne predstavljajo le največjega bazenskega kompleksa, ampak so tudi največji center savn na Hrvaškem. Edinstveni in raznoliki programi tako otroških kot družinskih savn pod strokovnim vodstvom – privoščite si pravo družinsko sprostitev in nepozaben oddih.

Športne aktivnosti

Terme Tuhelj z okolico ponujajo tudi številne pohodniške in kolesarske poti, kar je odlična priložnost, da spoznate Hrvaško Zagorje, obisk pa lahko izkoristite tudi za številne izlete po okolici, obiščete lahko tudi Zagreb. Prepričani smo, da boste uživali v številnih zanimivostih in lepotah.

Bogate termalne ponudbe

Na Megabonu lahko najdete prav posebno akcijo (tukaj) za poletne all inclusive light počitnice za celotno družino v terminih od 14. 6. pa vse do 8. 9. Izbirate lahko med oddihom za 3 noči v Classic (KLIKNITE TUKAJ) ali Premium sobi (KLIKNITE TUKAJ) ali pa v oddihu za 7 noči (Ponudbo za Classic sobo preverite TUKAJ in Ponudbo za Premium sobo preverite TUKAJ).

Naj se vaš popoln poletni oddih prične!

Foto: Terme Tuhelj

Devet bazenov, ob katerih pozabimo na morje

Tudi če se enim začetek dopusta zdi že, ko se usedemo v avto, prižgemo radio in v GPS vtipkamo končno destinacijo, mi temu še ne rečemo dopust. Ta se začne, ko s koktajlom v roki sedimo ob bazenu. Ja, to je uživanje! Bazen ustvari nekaj posebnega – miks romantike, prestiža in igrivosti. Tudi, če je povsem običajen. Še toliko bolje pa je, če je bazen nekaj posebnega in pravi arhitekturni presežek.

Zbrali smo nekaj osupljivih hotelskih bazenov, ki jemljejo dih.

# Bazen hotela Raleigh v Miamiju je bil leta 1947 označen za najlepši bazen v Ameriki, fascinira pa še zdaj.

01_bazen

# Bazen hotela Bellevue San Lorenzo na jezeru Garda v Italiji je odlična izbira za odklop misli in skrbi.

02_bazen

# Zemi Beach House v Anguiliji ponuja bazen, ki je huda konkurenca tamkajšnjim prekrasnim plažam.

03_bazen

# Hotel La Mamounia v Marakešu ponuja zunanji in notranji bazen. Nemogoče se je odločiti, kateri je lepši.

04_bazen

# Ameriška zahodna obala je zaznamovana z naravnimi parki. Zakaj ne bi bili ti navdih pri izgradnji hotela? V hotelu Amangiri v Canyon Pointu v Utahu je bazen postavljen med skale.

05_bazen

# Koh Samui na Tajskem se lahko pohvali z enim najbolj hip hotelov – The Libary. Seveda ne manjka tudi izjemen hotelski bazen, ki je rdeč in poimenovan Red Pool.

06_bazen

# Tudi Surfjack hotel na Havajih je izredno hipsterski. Hotelski bazen pa je tako kul, da bi kar takoj kupil karto za Honolulu.

07_bazen

# Infinity pool oziroma neskončni bazen se reče bazenom, ki so videti kot, da nimajo roba. Eden najbolj osupljivih je v singapurskem hotelu Marina Bay Sands.

08_bazen

# Tokijski hotel Aman s svojim hotelskim bazenom gostu ponuja točno to, kar potrebuje po dnevu v živahni japonski prestolnici.

09_bazen

Foto: Arhiv hotelov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.