To je (spet) najboljše smučišče v Sloveniji

Organizacija World Ski Awards je smučišču Krvavec že peto leto zapored podelila naziv najboljše smučišče v Sloveniji. Hotel Krvavec pa je prejel naziv najboljši smučarski butični hotel.

Krvavec ponovno najboljše smučišče v Sloveniji

Organizacija World Ski Awards stremi k dvigu standardov smučarske industrije in s tem namenom že vrsto let podeljuje nagrade najboljšim v smučarski industriji po celem svetu. Poleg smučišč nagrade podelijo tudi najboljšim namestitvam, agencijam, skratka vsem, ki prispevajo k uspešnosti smučarskega turizma. Smučišču Krvavec je letos že peto leto zapored podelila naziv najboljše smučišče v Sloveniji, letos pa se mu je v družbi najboljših pridružil tudi Hotel Krvavec z nazivom najboljši smučarski butični hotel.

Obe nagradi sta za nas priznanje, hkrati pa seveda obveza, da se trudimo še naprej, ob prejemu nagrad poudarjajo na RTC Krvavec. Ob tej priložnosti so objavili tudi kratek film zahvale.

Predprodaja vozovnic podaljšana do 18. decembra

Kot zahvalo za izjemen uspeh so tradicionalno predprodajo smučarskih kart podaljšali do 18. decembra, ob njej pa še vedno nudijo snežno in covid-19 garancijo, s katero jamčijo 100 smučarskih dni, sicer sorazmerni del sezonske karte povrnejo, dnevne karte pa veljajo dve sezoni.

Na Krvavcu tudi letos pripravljajo kar nekaj novosti, razširjajo restavracijo v Hotelu Krvavec, ki so ga že lani delno obnovili. Pokrili bodo tudi del krvavške Plaže, okrepili so tudi nabor snežnih topov. Veliko pozornosti posvečajo tudi zagotavljanju varnosti na smučišču in odgovornemu upoštevanju vseh priporočil in ukrepov.

FOTO: RTCKrvavec

PREBERITE ŠE: To je slovensko smučišče, ki je pristalo na seznamu top 7 edinstvenih v Evropi

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

To je slovensko smučišče, ki je pristalo na seznamu top 7 edinstvenih v Evropi

Poletje se je poslovilo tudi na koledarju, nam pa misli že bežijo k smučarski sezoni. Kot nalašč za novico, da je Lonely Planet na svoj seznam 7 edinstvenih smučišč v Evropi uvrstil tudi priljubljeno slovensko smučišče Kanin – Sella Nevea.

Kanin na seznamu Lonely Planeta

Lonely Planet je objavil seznam 7 edinstvenih smučišč v Evropi, na njega pa je uvrstil tudi smučišče Kanin – Sella Nevea. Smuka v visokogorju na naravnem snegu in pogled do morja sta vsekakor edinstveno doživetje. Omemba pa je posebna čast za najvišje ležeče slovensko smučišče.

Poleg Kanina je Lonely Planet v izbor vključil še smučišča Riksgränsen na Švedskem, Romsdalen na Norveškem, Le Mont-Dore v Franciji, Vals v Švici, Val di Solda v Italiji in Jasná na Slovaškem.

Na Kaninu zimo pričakujejo kmalu

S predprodajo smučarskih vozovnic so na Kaninu začeli že 1. oktobra. Od septembra visokogorski center Kanin ob lepem vremenu obratuje samo ob vikendih, od petka do nedelje. Kot je pojasnila direktorica Javnega zavoda Sončni Kanin Manuela Božič Badalič, se med tednom že intenzivno pripravljajo na zimo in opravljajo nujna vzdrževalna dela. Če bo vreme ugodno, bodo obratovali še nekaj naslednjih jesenskih vikendov, potem pa že pričakujejo prvi sneg. Na Kaninu, ki leži na 2300 metrih nadmorske višine, namreč zima lahko kmalu potrka na vrata.

Center Kanin čakajo še velike investicije

Visokogorski center Kanin v naslednjih letih sicer čaka velika investicija. Leto 2023 je namreč zadnje leto, ko morajo zgraditi novo krožnokabinsko žičnico. Obstoječa bo takrat dopolnila 50 let, to pa je tudi skrajni rok, do katerega proizvajalec še zagotavlja rezervne dele. Zatem obratovalnega dovoljenja ne bo več mogoče podaljšati. Ker gre za zahtevno, ampak na drugi strani nujno potrebno investicijo, mora na pomoč priskočiti tudi država. Trenutno je v teku pridobivanje soglasij lastnikov zemljišč med postajama A in B, od postaje B pa do vrha so zemljišča že v lasti Občine Bovec.

Kam s starimi gondolami?

Ob vstopni postaji pa po novem ujamete tudi gondolsko vas. Na Kaninu imajo namreč več gondol, ki niso v uporabi in jih ne morejo popraviti, zato so jih pred kratkim preoblikovali v nekakšno vasico, v kateri se bodo lahko predstavili lokalni ponudniki različnih dobrot.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Gorenjska: To je 9 odličnih nastanitev, kjer lahko unovčite turistični bon

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

5 razlogov, zakaj je smučanje nekaj najboljšega za vas

Izkušeni smučarji pravijo, da je smučanje način življenja. To potrjuje vedno večje število zaljubljencev v ta šport.

Je smučanje pri vas na seznamu rekreacije? Ali ste med tistimi, ki si ne predstavljate zimskega oddiha brez hitrega in že malce adrenalinskega smučanja? V obeh primerih vam smučanje nudi več kot samo to. Ni treba biti Ilka Štuhec, da bi uživali na snegu. Da smučanje ni rezervirano samo za bogataše, pa dokazuje bogata ponudba namestitev v smučarskih centrih, ki so cenovno dosegljivi vsakomur.

Smučanje in svež zrak

Vsi vemo, kako dobro na nas vpliva svež zrak. Potrebujete protistresno terapijo? Odpravite se na oddih v bližino smučišč. Svež gorski zrak bo dobro vplival na vas in pozabili boste na hiter tempo vsakdana. Čeprav se sliši nemogoče, se boste ob takšnem oddihu prerodili. Blagodejno bo vplivalo tudi na vaše zdravje. Imate težave z dihali? Ali ste bolj nagnjeni k alergijam? Bivanje na visoki nadmorski višini vam bo v obeh primerih prišlo še kako prav. V smučanje se boste enostavno zaljubili. Po plazenju in padcih po belih strminah boste kmalu ugotovili, da ste nad smučanjem očarani.

Smučanje je odlična fizična aktivnost

Ste že kdaj stali na smučeh? Vsi, ki so vsaj enkrat to preizkusili, pravijo, da je to odlična rekreacija. In po njej se boste še dolgo počutili odlično. Samo spuščanje po strminah vam zagotavlja odlično telovadbo. A pozor, preden se spustite, pazite, da ne bi na koncu pristali na najnevarnejši črni stezi. Ta je seveda rezervirana za odlične in izkušene smučarje. Številne steze so primerne za smučarje začetnike, ki se učijo smučati. Tako boste z dobro izbiro steze imeli mir med učenjem in čisto nič vam ne bo nerodno. Bela steza je idealna za začetnike, modra je priljubljena za družine, ki si malo več upajo. Rdečo in črno bodo uporabili izkušenejši smučarji. In na njih gotovo uživali.

Izleti, velnes in nakupovanje

Zimske radosti ne vključujejo samo smučanja. Lahko jih združimo z obiski različnih mest, velnesom in nakupovanjem. Veliko ljudi pri iskanju smučišča išče bogato velnes ponudbo. Tako se bodo na oddihu sprostili s pomočjo različnih terapij in masaž. K idealnemu oddihu bodo prispevale savne in druge storitve, ki jih danes ponuja že veliko resortov. Bližina okoliških zanimivih mest z bogato nakupovalno in gastro ponudbo je gotovo ključni pozitivni dejavnik za izbiro počitniške destinacije.

Smučanje kot zabava za vso družbo

Če se dobro organizirate, lahko skupaj z družbo najdete ugodno namestitev za popoln oddih. K temu dodajte dejstvo, da boste uživali na svežem zraku in se rekreirali. Mislimo, da je smučanje idealna rešitev za oddih v zimskih mesecih. Priljubljena smučarska središča organizirajo zabave do pozno v noč. Na koncu se zna zgoditi, da bo smučanje še bolj zabavno kot poletne počitnice. Zato pri izbiri destinacije bodite pozorni na to, kaj si želite. Zabavo ali miren oddih?

Vse je lažje ob kuhanem vinu in vročem čaju

Ste uživali v adrenalinu? Ste zadovoljni s tem, kako ste se naučili vijugati? Ali ste več časa preživeli na tleh kot na smučeh? Na vsa tri vprašanja imamo enak odgovor. Konec dneva, ne glede na to, kako ste ga preživeli, lahko uživate v kuhanem vinu ali vročem čaju. Po aktivno preživetem dnevu, uživanju v velnesu ali obisku trgovin vam bo topel napitek še kako prijal.

Še vedno dvomite v to, da je smučanje tisto pravo za vas? Ustavite se na tej strani. Poiščite ponudbo, ki ustreza vašemu okusu in željam. Rezervirajte svoj oddih in domov se boste vrnili z novo ljubeznijo. Tokrat se boste zaljubili v smučanje.

Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Advent v Zagrebu: Kako ugodno do božične pravljice v Zagrebu?

Jahorina – sedemdnevna smučarska vozovnica za slabih 120 evrov!

Sanje vsakega smučarja – urejene proge, garancija za smučarske dni, pestra dodatna ponudba in neverjetne cene – vse to nudi Jahorina!

Olimpijska lepotica Jahorina že vrsto let razvaja smučarje s svojo ponudbo, vendar pa je med slovenskimi smučarji postala znana šele pred kratkim. Znana je sicer že od davnega leta 1984, ko je bila izbrana kot gostiteljica zimskih olimpijskih iger. Danes obiskovalce očara s svojim čudovitim naravnim okoljem, primernim za različne rekreativne aktivnosti – pozimi seveda prevladuje smučanje, sankanje, vožnja z motornimi sankami, v preostalih letnih časih pa je na voljo več peš poti, kolesarjenje, raziskovanje okolice, … Seveda pa to še ni vse.

Poleg smučarjev, navdušuje tudi ljubitelje dobre hrane in zabave

Jahorina nudi tudi odlično lokalno kulinariko, dobro znano tudi slovenskim smučarjem in obiskovalcem, ob večerih pa ne bo manjkalo niti zabave! Po smučanju se lahko odločite tudi za kakšno wellness sprostitev v kateremu od hotelov na Jahorini, podate pa se lahko tudi na raziskovanje Sarajeva, ki je oddaljeno le nekaj kilometrov. Jahorina res nudi za vsakogar nekaj, zapustili pa jo boste z goro novih spominov in gorečo željo, da se kmalu spet vrnete.

Tedenska smučarska vozovnica za neverjetno ceno

Odlična novica za vse smučarske navdušence je zagotovo nova pridobitev, s katero se ponaša smučišče Jahorina. V sezoni 2018/19 vas čakajo posodobljene smučarske proge – po novem vas čaka kar 40 km belih strmin! Dokončali so tudi sistem umetnega zasneževanja, prav tako pa boste lahko uživali v nočni smuki, na 3 km osvetljenih prog. Če vas Jahorina s tem še ni prepričala, potem vas bo zagotovo s ceno smučarskih vozovnic! V glavni smučarski sezoni lahko 7-dnevno karto kupite že za manj kot 120 evrov! Ugodno, kajne?

Ob tem pa seveda ne pozabite tudi na ugodne Megabon ponudbe namestitvenih kapacitet na Jahorini. Za ogled ponudb kliknite tukaj. Ugodno smučanje na urejenem smučišču je torej le nekaj ur vožnje stran! Jahorina je pripravljena, pa vi? Ste že izbrali svoj termin?

Vir: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Praznični izlet: Do Mojstrane na žive jaslice v ledu

Poletje v Srbiji: Dvodnevni oddih na Kopaoniku že za 59 evrov

Najbolj znano srbsko smučišče Kopaonik ni aktualna počitniška destinacija le pozimi. Najvišja planina v Srbiji ima tudi pestro poletno sezono, saj okoliške planine nudijo številne možnosti za aktivno preživljanje časa v hribih. Od pohodništva, kolesarjenja, nočnih zabav do iskanja izjemnih razgledov …

SUPER PONUDBA: Kopaonik – 2 nočitvi za 2 osebi, wellness in SPA center le 59 evrov! Kupon je unovčljiv do 31. 8. 2018 za bivanje med ponedeljkom in petkom.

Kopaonik je od Ljubljane oddaljen 800 kilometrov, na poti pa se lahko ustavite na primer v Beogradu, ki je od končne destinacije oddaljen 3 ure vožnje.

Na svoj račun bodo v planinah prišli tudi hedonisti, ki raje kot v hribih uživajo v spa centrih, ki jih najdete v prestižnih hotelih na Kopaoniku, ki se lahko pohvali z 200 sončnimi dnevi na leto.

NE SPREGLEJTE: Kopaonik – 2 nočitvi za 2 osebi, wellness in SPA center le 68 evrov! Kupon je unovčljiv do 31. 8. 2018 za bivanje med vikendi.

Ne smemo pa pozabiti še na en ključen element dopustovanja v Srbiji – kulinariko! Srbska kuhinja najbolj diši mesojedcem, od čevapčičev, jagnjetine pa do bureka, ki jih boste začinili z domačo “rakijo”, slavnim žganjem, ki vedno ravno prav pogreje. Na Kopaoniku poleti najdete tudi borovnice, ki so zvezde številnih tamkajšnjih sladic.

Foto: Mujen Lux

PREBERITE ŠE:

Izlet v temperamenten Beograd za 78 evrov

Slaščičarna v Beogradu, kjer se morate posladkati

Krvavec vabi vse gurmane na smučeh

Na priljubljenem smučišču Krvavec, ki je ta konec tedna dočakal svoj odmerek naravnega snega, bo v prihajajočih dneh še posebej pestro.

Ta teden bo zaživel snežni park namenjen smučarjem prostega sloga. Vsak torek na smučišču potekajo nočna turno smučarska srečanja. Petkovi in sobotni večeri pa so rezervirani za nočno sankanje. Vse to so stalnice smučišča, v januarju pa pripravljajo še dogodka za smučarske gurmane.

To nedeljo, 22. januarja, vas bodo na Krvavški plaži vse od 11. ure dalje z edinstvenimi okusi razvajali vrhunski slovenski chefi iz priznanih restavraciji. Da pa bo dogodek Gourmet na snegu letos še bolj poseben, so v goste povabili tudi enega izmed bolj priznanih italijanskih kuharskih mojstrov z Michelinovo zvezdico. Za koga gre, so na Krvavcu za zdaj še skrivnostni.

Utrip lanskega dogodka. Foto: Špela Ankele

Poleg gostujočih chefov bo na Krvavški plaži potekal tudi spremljevalni program, ki bo nedeljsko popoldne spreobrnil v pravo kulinarično zabavo na snegu. Cena degustacijskega prigrizka pri posameznem chefu bo znašala 4 evre.

MEGABON priporoča // Dva dni smučanja na Krvavcu!

Dan kasneje, 23. januarja bo na Krvavcu potekal že drugi Gourmet Cup. Smučarska tekma, gostujoči chefi s svojimi kulinaričnimi specialitetami in pester spremljevalni program tako na plaži, kot tudi v dolini bodo ponovno poskrbeli za nepozabno smučarsko izkušnjo.

Karim Merdjadi je lani pripravil mangovo sladico. Foto: Špela Ankele

Turracher Höhe: Gurmanski safari na smučeh

Ravno prav velik, da se dobro nasmučamo in se še vseeno prijetno počutimo – Sezono so odprli že konec novembra, saj jim visoka lega omogoča dobre razmere tudi, ko se morajo zanašati le na umetno zasneževanje. Na odlično urejenih progah, ki so zdaj pobeljene še z naravnim snegom, lahko uživajo začetniki, rekreativci in najboljši smučarji. Ti zadnji imajo tu pogosto treninge, med njimi tudi slovenska reprezentanca.

Turracher Höhe je gotovo eno najbolj pravljičnih smučišč v naši bližini, saj s tremi jezeri, eno od njih povezuje smučišče, ustvari prav posebno atmosfero, ki ne navduši le smučarjev, temveč tudi pohodnike, tekače na smučeh in, seveda, drsalce. Idilična pokrajina pogorja Nockberge je skupaj z različnimi možnostmi za zimske športe tisto, kar je tukaj zares posebno.

Med Štajersko in Koroško

Smučišče, ki leži na meji med Koroško in Štajersko, čisto malo naprej od vsem znanega Bad Kleinkirchheima, je priljubljena enodnevna izbira za slovenske smučarje, saj je iz Ljubljane oddaljeno le dve uri vožnje. A prijetno vzdušje v vasici, ki leži na 1763 metrih nadmorske višine, kar kliče po tem, da si za Turracher Höhe vzamemo kakšen dan več. »Naslednjič pa res ostanemo vsaj za konec tedna,« si rečejo mnogi in tisti, ki svoj načrt uresničijo, niso razočarani. Odlična hotelska ponudba z avstrijsko gostoljubnostjo in profesionalnostjo poskrbi, da Turracher Höhe ostane v lepem spominu.

Turracher See je naravna atrakcija, čez pa nas popeljejo s sanmi.

Turracher ponuja ljubke hotele, vsi so zgrajeni povsem v avstrijskem slogu, eden takih je Schlosshotel Seewirt, ki je priljubljena izbira znanih in vplivnih Slovencev. Ti se prepustijo razvajanju družine Prodinger, ki veliko vlaga v kulinarično doživetje, za katero ima največ zaslug sin Philipp Prodiger. Pričakujete lahko vse, od nenavadnih kombinacij, kot je krvavica z rakom ali pa kuhano vino v obliki sladoleda, do klasično pripravljenega divjačinskega mesa. Seewirt je, kot mnogi drugi hoteli na Turracher Höheju, v skupini prenočišč z butlerjem. Za kaj gre? Še en bombonček tega smučišča, s katerim razvajajo goste, je smučarski butler, ki ga boste na smučišču prepoznali po zanimivi opravi.

Turracher Höhe je poln ljubkih hotelov, eden takšnih je tudi Schlosshotel Seewirt.

Lokalne dobrote in juha iz sena

In kaj si lahko s simpatičnim spremstvom privoščimo? Recimo gurmanski safari od koče do koče, kjer nam predstavljajo njihove specialitete, ali pa izlet ob polni luni, prav posebno doživetje je izlet s krpljami, kjer še posebej uživamo v naravi. Sicer pa so butlerji vsak dan na smučišču, ki ga poznajo kot svoj žep. Seznanjeni so z vsemi posebnostmi na progah, gostom so ves čas na voljo z nasveti in tudi razvajati znajo. Smučarjem ponudijo robčke, sladkarije, sončno kremo, ko je topleje, bio sladoled z gorske kmetije. Največ pozornosti smučarjev pa pritegne butlerka, ki na smučišču odpre svojo stojnico in vsem postreže s kozarcem prosecca. Poleg izvrstnih hotelov in osebnega pristopa na smučišču k lepi izkušnji smučarskih počitnic pripomorejo pristno urejene planinske koče. V njih ni samopostrežnih restavracij, saj so jim preprosto rekli »Ne, hvala«. Je pa veliko odlične hrane, največ je štajersko-koroških dobrot in vseh značilnih smučarskih malic, od dunajskega zrezka do germknödla (po vsej Avstriji znani kvašeni cmoki z različnimi nadevi). A v koraku s časom in moderno kuhinjo so tudi na 2000 metrih nadmorske višine, saj si lahko med smučanjem privoščite juho iz sena, ki je hit med najboljšimi svetovnimi kuharji.

Smučišče ima 42 kilometrov prog in je izbran za najboljše smučarsko središče z do 60 km prog.

Ravno prav veliko, da je prijazno

Gostoljubnost lahko resnično začutimo na vsakem zavoju, kar so prepoznali tudi na spletnem naslovu skiresort.de (največjem portalu z ocenami smučišč na svetu), kjer so Turracher Höhe izbrali za najboljše smučarsko središče z do 60 kilometri prog. Ja, Turracher Höhe ni posebno veliko smučišče, a je ravno zato toliko bolj simpatično in prijazno. Ima 42 kilometrov prog različnih težavnostnih stopenj, na katerih je razporejenih 14 žičnic in vlečnic. Smučišče leži na dveh hribih, med njima je zamrznjeno jezero Turracher See, čez katero nas peljejo sani. Cena celodnevne smučarske vozovnice za odrasle je 44,50 evra. Tisti, ki radi zavijajo po svoje in vmes naredijo tudi kakšen skok v višino, si lahko dajo duška v Snowparku; 1,5 kilometra dolgi park vključuje spektakularne elemente za izvajanje trikov, posebni objekti pa bodo dvignili utrip vsem smučarjem in deskarjem prostega sloga.

Če se na pohod s krpljami odpravimo dovolj zgodaj, nas Turracher nagradi s čudovitim sončnim vzhodom.

Poleg smučišč ponuja Turracher Höhe tudi proge za tekače na smučeh. Izbirate lahko med štirimi različnimi progami, skupaj dolgimi 15 kilometrov. Številne zimske poti vodijo skozi gozd borovcev, zasnežene alpske travnike in vzdolž treh gorskih jezer.

A naj opozorimo, Turracher ni izbira za zabave željne smučarje, ki že pri jutranjem zapenjanju smučarskih čevljev razmišljajo o zabavi apres ski, temveč bodo v idiličnem okolju veliko bolj uživali tisti, ki potrebujejo odklop v miru, v naravi in z razvajanjem v katerem od hotelskih velnesov.

Kot na vseh avstrijskih smučiščih, je tudi tu gostinska ponudba odlična.

Visoka lega smučišča, na 1400 do 2205 metrih nadmorske višine, zagotavlja snežno odejo in dolgo sezono. Ta se začne že novembra in traja vse do konca aprila. Mi smo Turracher Höhe obiskali konec lanskega leta, ko se je marsikatero smučišče borilo z vremenskimi razmerami, tu pa o takšnih težavah ni bilo ne duha ne sluha. Razmere so bile odlične, proge izvrstno pripravljene, zdaj ko je zima razveselila še s snegom, pa je na Turracher Höheju prava zimska pravljica.

Foto: Daša Mavrič

Poznate naj smučarski center v Sloveniji?

Smučišče Golte morda ni prva izbira zagrizenih slovenskih smučarjev, kar je v resnici prav škoda, saj to smučišče ponuja široke in dolge proge, ob smučanju pa se nam odpira čudovit pogled na Savinjsko dolino in Kamniško Savinjske Alpe.

Proge na smučišču Golte so raznolike, razprostirajo se na 50 hektarjih površin na nadmorski višini od 1.000 do 1600 metrov. Dobrih 12 km smučarskih prog je prilagojenih vseh vrst smučarjem, od tega je 4,4 km modrih prog, 7,4 km rdečih in slab kilometer črnih prog za najzahtevnejše smučarje.

golte

Smučišče Golte je prejelo že številna priznanja za urejenost prog, med drugim so ga smučarji izbrali za Naj smučišče v vseh sezonah od leta 2010 naprej. Goste razvajajo s celovito vrhunsko ponudbo in udobjem v najboljšem smučarskem hotelu v Sloveniji. Posebnost je tudi dostop, saj vas najdaljša nihalka zgolj v osmih minutah popelje neposredno na recepcijo hotela. Hotel ponuja tudi šolo smučanja in izposojevalnico opreme.

MEGABON priporoča // Decembrsko razvajanje na Golteh

In tudi v sezoni 2016/2017 bodo na Golteh poskrbeli za pestro zimsko dogajanje. Priprave na novo sezono so usmerjene v temeljita vzdrževalna dela in v pripravo zanimivih dogodkov. Predvideni začetek sezone je 1. decembra 2016.

hotel_golte_-_view_from_slope

Otvoritev sezone z vinarji

Obljubljajo tudi pestro zimsko dogajanje. V sodelovanju s slovenskimi vinarji bodo decembra priredili ski opening vinarjev, salon vin in smučarsko tekmovanje. Januarja se bodo priključili akciji svetovni dan snega in bodo v sodelovanju z znanim slovenskim športnikom priredili otroško smučarsko tekmovanje.

golte_turna_smuka_1160

Spoznajte Golte in uživajte v pravi zimi!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.