Že veste, kje boste letos vijugali po belih strminah? Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, primerno za začetnike in tiste, ki smučanje obvladajo. Tokrat smo našli nastanitev, ki leži le tri kilometre stran od žičnice na Krvavec.

Sezona je odprta! Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, ki ima 30 kilometrov urejenih smučarskih prog. Te ležijo med 1450 in 1971 metri nadmorske višine. Zaradi dobre lege smučarska sezona običajno traja od začetka decembra vse do konca marca, celo v april. Na njihovi slavni Plaži lahko ujamete številne dogodke, koncerte in Après-Ski zabave. Več o aktualnih dogodkih in sveže informacije, katere smučarske proge in naprave trenutno obratujejo ter kako sončne so bele strmine, lahko preverite tudi na kamerah – TU. 

Vsak petek in soboto na nočno sankanje!

Če se boste na teh koncih mudili konec tedna in obožujete prav vse zimske radosti, potem priporočamo, da se podate tudi na nočno sankanje! Na Krvavec se zapeljete s kabinsko žičnico, od koder se vam odpre razgled na osvetljeno dolino. Na vrhu vam postrežejo vroč čaj, sankaška proga pa je osvetljena z žarometi.

Bed & Breakfast Karun: nočitev z zajtrkom pred skokom na smuči 

Na smučanju je nekaj prav posebnega, če ste med tistimi, ki navsezgodaj zjutraj na sveže pripravljeno progo, ki ji v smučarskem žargonu rečemo “rebrca”, zapeljete čisto prvi. Zato je priročno, če je vaša počitniška nastanitev blizu smučišča. Bed & Breakfast Karun leži v Občini Cerklje na Gorenjskem, na stičišču alpskega sveta Kamniško-Savinjskih Alp in Ljubljanske kotline, le 3 kilometre od žičnice na Krvavec.

V lični jedilnici vam vsako jutro nudijo svež in izvrsten zajtrk iz sestavin lokalnih proizvajalcev. Objekt ima tudi dvigalo in teraso, kjer lahko uživate na svežem zraku.

Odlično ponudbo za oddih v Bed & Breakfast Karun najdete TUKAJ.

Poleg smučanja na Krvavcu in kulturnih znamenitosti ter zgodovinske dediščine lahko aktivno preživite prosti čas v Cerkljah med barvitimi polji in razgibanimi hribovitim delom. Poleg številnih in odlično označenih kolesarskih poti lahko obiščete tudi pohodniške in tematske poti, se ukvarjate z ribolovom, padalstvom in številnimi drugimi aktivnostmi.

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Vprašanje meseca: Kje bomo pričakali novo leto? TUKAJ so odlične ideje!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.