Velika planina: na nočno sankanje in dišeče štruklje!

Tudi Velika planina je dočakala obilno snežno odejo, ki je pokrajino ovila v idilično mehkobo. Zakaj je to odlična ideja za izlet? Ker vam ne bo dolgčas, pa tudi razgled bo krasen!

Velika planina je očarljiva v vseh letnih časih. Zdaj, ko smo končno dočakali konkretno snežno odejo, pa so odprli tudi smučarske proge! V smučarskih zavojih boste lahko uživali vsak dan. Prva nihalka vas na planino odpelje ob 8. uri, smučarske naprave so odprte od 8:30 do 15:30. Zadnja nihalka v dolino pa odpelje ob 17. uri.

Za celodnevno smučarsko vozovnico oz. vozovnico za nočno sankanje boste odrasli odšteli 21 evrov, otroci 12 evrov, družine pa 50 evrov! Vozovnica vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko.

Sankanje pod zvezdnatim nebom

Ta četrtek, petek in soboto pa organizirajo nočno sankanje, kjer vas od 17. ure dalje čaka spust po 2,5 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi!

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava (booking@velikaplanina.si, 01/8327 258), prav tako lahko tudi sani rezervirate pri njih. Izposoja sani v času nočnega sankanja stane 7 evrov.

S krpljami na idiličen sprehod med pastirske koče

Krplje so odličen zimski pripomoček za hojo po Veliki planini. Priporočamo sprehod po poti od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba, ter naprej po pastirskem naselju med idilično zasneženimi kočami. Krplje si lahko vsak dan sposodite na zgornji postaji nihalke. Cena izposoje krpelj je 10 evrov na dan. Palic ne izposojajo, zato ne pozabite svojih.

Na omamne štruklje, dišečo enolončnico in vroč čaj z rumom

In kje se lahko okrepčate? Vsak dan je odprta gostilna Zeleni rob, kjer se lahko posladkate s štruklji, planinskimi enolončnicami in drugimi domačimi dobrotami. Na zgornji postaji nihalke pa vas pričaka okrepčevalnica Skodla, kjer se lahko z novo zimsko ponudbo pogrejete ob kaminu. Obe okrepčevalnici sta odprti tudi v času nočnega sankanja.

IDEJA ZA PODALJŠAN ODDIH: Slovenia Eco resort – doživite glamping hiške pod Veliko planino! (KLIK NA PONUDBO)

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za zimski izlet z otroki: Belopeška jezera

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Zimski oddih pod Krvavcem z vključenim zajtrkom

Že veste, kje boste letos vijugali po belih strminah? Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, primerno za začetnike in tiste, ki smučanje obvladajo. Tokrat smo našli nastanitev, ki leži le tri kilometre stran od žičnice na Krvavec.

Sezona je odprta! Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, ki ima 30 kilometrov urejenih smučarskih prog. Te ležijo med 1450 in 1971 metri nadmorske višine. Zaradi dobre lege smučarska sezona običajno traja od začetka decembra vse do konca marca, celo v april. Na njihovi slavni Plaži lahko ujamete številne dogodke, koncerte in Après-Ski zabave. Več o aktualnih dogodkih in sveže informacije, katere smučarske proge in naprave trenutno obratujejo ter kako sončne so bele strmine, lahko preverite tudi na kamerah – TU. 

Vsak petek in soboto na nočno sankanje!

Če se boste na teh koncih mudili konec tedna in obožujete prav vse zimske radosti, potem priporočamo, da se podate tudi na nočno sankanje! Na Krvavec se zapeljete s kabinsko žičnico, od koder se vam odpre razgled na osvetljeno dolino. Na vrhu vam postrežejo vroč čaj, sankaška proga pa je osvetljena z žarometi.

Bed & Breakfast Karun: nočitev z zajtrkom pred skokom na smuči 

Na smučanju je nekaj prav posebnega, če ste med tistimi, ki navsezgodaj zjutraj na sveže pripravljeno progo, ki ji v smučarskem žargonu rečemo “rebrca”, zapeljete čisto prvi. Zato je priročno, če je vaša počitniška nastanitev blizu smučišča. Bed & Breakfast Karun leži v Občini Cerklje na Gorenjskem, na stičišču alpskega sveta Kamniško-Savinjskih Alp in Ljubljanske kotline, le 3 kilometre od žičnice na Krvavec.

V lični jedilnici vam vsako jutro nudijo svež in izvrsten zajtrk iz sestavin lokalnih proizvajalcev. Objekt ima tudi dvigalo in teraso, kjer lahko uživate na svežem zraku.

Odlično ponudbo za oddih v Bed & Breakfast Karun najdete TUKAJ.

Poleg smučanja na Krvavcu in kulturnih znamenitosti ter zgodovinske dediščine lahko aktivno preživite prosti čas v Cerkljah med barvitimi polji in razgibanimi hribovitim delom. Poleg številnih in odlično označenih kolesarskih poti lahko obiščete tudi pohodniške in tematske poti, se ukvarjate z ribolovom, padalstvom in številnimi drugimi aktivnostmi.

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Vprašanje meseca: Kje bomo pričakali novo leto? TUKAJ so odlične ideje!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.