Obertauern: 10 smučarskih razlogov za skok v zibelko ski opening zabav

Ste že nabrusili smuči? Smučarska sezona je tu! Na med Slovenci zelo priljubljenem smučišču Obertauern so že odprli zimsko sezono 2023/24, ki bo trajala vse do 1. maja 2024. Zakaj na bele strmine prav tja?

#1 Ker ima Obertauern zagotovo dovolj snega, ki drži pol leta!

Obertauern je najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg. Je pa tudi eno od smučišč v Alpah, kjer je sneg zagotovljen. Pogosto sneg zapade že oktobra in zdrži do maja, torej skoraj sedem mesecev! Da gre uradno za smučišče z najvišjo snežno odejo v Avstriji, dokazuje študija iz leta 2016, ki prikazuje pregled padavin zadnjih 30 let. Rezultati kažejo, da noben drug kraj v Avstriji nima toliko snega kot prav Obertauern. Torej, če tu ne bi bilo snega, ga ne bi našli niti nikjer drugje v Avstriji.

Imajo okrog 100 km urejenih smučarskih prog in veliko terenov za prosto smučanje. Od tega je 61 km lahkih (modre proge), 35 km srednjih (rdeče proge) in 4 km težavnih smučarskih prog (črne proge). Super Seven (S7) je oznaka za 7 najvišjih točk smučišča Obertauern. To so Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn 2 in Zehnerkarbahn.

#2 Ker ni daleč!

Obertauern je odlično smučišče, ki je Slovencem precej enostavno dostopno. Iz Ljubljane do tja vas loči 200 kilometrov, kar je dobri 2 uri vožnje, večina poti pa vodi po avtocesti. Obertauern leži 90 km južno od Salzburga v središču Visokih Tur. Statistično je med slovenskimi gosti velik del enodnevnih izletnikov in tistih, ki pridejo za eno ali dve noči – pogosto med tednom, da se izognejo povečanemu obisku ob koncih tedna.

Iz južne strani do tja pridete po avtocesti A10 (Beljak-Salzburg) iz smeri Beljak do cestninske postaje St. Michael Exit 104, od tam po magistralni cesti B99 v smeri Mauterndorf-Obertauern do mesta Radstadt, nato sledite oznakam do Obertauerna (20 km).

Nekaj odličnih ponudb za nočitev v Obertauernu najdete TUKAJ.

#3 Ker nas krožna tura žičnic vedno pripelje nazaj na izhodišče

Iz središča kraja, ki leži na nadmorski višini 1.740 m, se po gorskih pobočjih kot pajkova mreža razprostirajo proge, vse do nadmorske višine 2.313 m. Kraj obkroža 26 žičnic in vlečnic. Tauernrunde – rdeča krožna tura poteka v smeri urinega kazalca, zelena pa v nasprotni smeri. Izpopolnjen sistem ponuja možnost, da štartate pri eni od žičniških naprav, presmučate celotno krožno turo in se vrnete na izhodišče. Avtomobila v tem času ne potrebujete. Vsi obiskovalci Obertauerna se lahko brezplačno peljejo z avtobusom od Untertauerna do Twenga. Velika prednost kraja je tudi to, da do žičnic pridete s smučkami neposredno iz hotelov. Za prečkanje ceste so zgradili smučarske mostove. Z žičnicami Grünwaldkopfbahn, Plattenkarbahn in Zehnerkarbahn se lahko peljejo tudi osebe brez smučarske opreme, ki gredo na vrh zgolj po razgled in na okrepčilo v eno od restavracij s sončno teraso.

Proge, na katerih merijo čas so: Sonnenlift 3, Schönalmbahn, Schrotteralmlift in Kirchbühellift.
Proge, na katerih merijo hitrost pa so:
Zentralbahn z napravo za slikanje in Grünwaldkopfbahn.

Kaj pa nočno smučanje? Vsak ponedeljek in četrtek med 19. in 22. uro nočno smuko ponuja žičnica Edelweißbahn. Proga je dolga 1,5 km.

#4 Ker imajo First track: kar pomeni sveža snežna “rebrca” za zgodnje ptice

Le petkrat v sezoni (prva možnost bo 28. decembra 2023!) lahko izkoristite posebno ponudbo First track – in ste čisto prvi na smučišču! S takšno vozovnico ste lahko na progi že 7:30 in zarežete čez prva zasnežena “rebrca”, kot v smučarskem jeziku rečemo sveže ratrakirani progi. Vozovnice so omejene, poleg zgodnje smuke pa vključujejo tudi družbo lokalnih smučarskih vodnikov, pravih “insiderjev”, darilno vrečko presenečenja in brunch za okrepčilo po jutranji rekreaciji! Več o First track zgodbi najdete TU.

Sicer pa vsako sredo naslednje žičnice obratujejo že od 8:30: 6-sedežnica na progi Gamsleiten I, Achenrainbahn in Zehnerkarbahn.

#5 Ker imajo eno najbolj strmih grbinastih prog v Evropi

Obertauern ima tudi eno najbolj strmih grbinastih prog v Evropi, ki velja za črno progo in predstavlja zahteven izziv za izkušene smučarje in deskarje. To je ‘Gamsova’ proga »Gamsleiten 2«, čez katero gre ratrak le delno in v nerednih razmakih. Kdor si drzne spustiti se po tej progi, ga brez dvoma čaka nepozabna pustolovščina, ki jemlje sapo.

Sicer pa se deskarji in smučarji prostega sloga najraje srečujejo v snežnem parku ‘The Spot’. V Obertauernu je med drugim nastala tudi skupnost kajtarjev na snegu (t.i. snowkiter).

#6 Ker je dobro poskrbljeno za najmlajše

Smučanje za otroke do 5 let je v spremstvu staršev brezplačno, na smučišču pa je na voljo tudi več smučarskih šol. V Bobbyjevem parku, ki so ga odprli leta 2019, lahko najmlajši občudujejo zabavne figure in rešujejo uganke, večjim otrokom pa je namenjena proga z valovi in poligon. Urejen je tudi prostor za ogrevanje in sprostitev, za najmlajše pa otroški iglu. Pri »Bobbyjevem slalomu« lahko mali smučarski navdušenci vadijo svoje plužne zavoje. Imajo pa tudi smučarsko progo duhov v pravljičnem parku ob žičnici Schaidbergbahn, kjer je srhljiva in temna votlina, skozi katero se lahko peljete na smučkah.

Imate dojenčka, pa v avtu ob smučarski opremi ni prostora za voziček? V partnerskih obratih si lahko gostje brezplačno izposodijo otroške vozičke CYBEX z ustrezno opremo za sneg in jih preizkusijo na zimskih pohodniških poteh v Obertauernu.

#7 Ker slovijo po après-ski zabavah in legendarnih otvoritvah sezone

Ste vedeli, da naj bi prav na Obertauernu iznašli zabave ob otvoritvi – ski opening? Vsako leto sezono začnejo z velikim koncertom, kamor pridejo znani obrazi, ki privabijo tudi tiste, ki jim smučanje sploh ni blizu. Obertauern slovi tudi po dobrih après-ski zabavah (dobeseden prevod iz francoščine bi pomenil zabave “po smučanju”). Po dnevu na smučeh to torej pomeni, da zabobni glasba iz številnih lokalov in koč, smučarji pa kar v pancerjih plešejo še dolgo zatem, ko se žičnice ustavijo.

Obvezna sladica: Germknödel, sladek kvašeni cmok

#8 Ker kuhanca spijete na najvišje ležeči adventni tržnici v deželi Salzburg

Če ne na divji après-ski zabavi, pa lahko kuhano vino spijete na pravljičnem najvišje ležečem božičnem sejmu v deželi Salzburg. Adventne stojnice bodo odprte od 24. novembra do 17. decembra 2023; ob petkih in sobotah od 16. do 21. ure, ob nedeljah od 15. do 20. ure.

#9 Ker so se tu zabavali tudi Beatli

Marca 1965 so se obiskovalci in domačini čudili, ko je najslavnejša skupina sveta v Obertauernu snemala Help. Ker nihče od njih ni znal smučati, so imeli za te prizore dvojnike – domačine, ki še danes živijo tu! Na te dneve spominjata kip Beatlov ob žičnici Kirchbühel in replika klavirja. Oba sta priljubljen motiv počitniških fotografij. 

INSTA FOTOKOTIČKI:  

Poleg uveljavljenih fototočk z Beatli (klavir in kip) ter okvirjem za slikanje #loveobertauern pri koči Schaidberg se bo letošnja sezona začela s še dvema fototočkama. To sta najvišje ležeča gugalnica z razgledom v regiji Salzburger Land pri koči Schaidberg in razgledna ploščad 360° z daljnogledom na vrhu Hundskogel.

#10 Ker imajo nastanitve za vsak okus

V Obertauernu je okoli 150 hotelov, penzionov, mladinskih hostlov, apartmajev, ponudnikov privatnih sob in koč vseh cenovnih razredov. Nekaj nočitev vrhunskih ponudnikov najdete TUKAJ.

*Posebni dogodki v sezoni 2023/2024:

• ZAČETEK SEZONE: predvidoma 24. novembra 2023
• ODPRTJE SEZONE: od 1. do 3. decembra 2023, koncert Pizzera in Jaus, 2. december
• ADVENT NA TURAH: najvišje ležeči božični sejem v deželi Salzburg, od 24. novembra do 17. decembra 2023; odprto ob petkih in sobotah od 16. do 21. ure, ob nedeljah od 15. do 20. ure
• X-MAS.TRACK: 28. december 2023
• POWDER.TRACK: 11. januar 2024
• VALENTINE.TRACK: 14. februar 2024
• FAMILY.TRACK: 14. marec 2024
• SPRING.TRACK: 4. april 2024
• SMUČARSKI DAN ZA DAME #SHESKIS: 6. april 2024
• GAMSLEITEN KRITERIUM »DAS ORIGINAL« – največji avstrijski lov za zakladom v snegu: od 12. do 14. aprila 2024

FOTO: Obertauern.com, Maja Fister

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ugodno: First minute smučanje v Franciji za celo družino

Še malo in že se bomo lahko spet pognali po belih strminah. Tokrat smo za vas poiskali smučišče, ki ima vse, kar potrebujete za nepozaben smučarski oddih z otroki: hotel tik ob smučišču, vključene smučarske karte, številne proge, udobno sobico, brezplačen avtobus do mesta in bazen! First minute ponudba, ki vas bo zagotovo prepričala.

Ste za družinsko smučanje v Franciji, na 1750 metrih nadmorske višine, tik ob smučišču, z vključenimi smučarskimi vozovnicami, bazenom in  brezplačnim avtobusom do mesta? Residence Les Gentianes je idealna izbira za vašo družino!

First minute smučanje v Franciji

Residence Les Gentianes je odlična izbira za družine. Nahaja se v vasici Puy Saint Vincent, na 1750 metrih nadmorske višine, in ponuja čudovit razgled na naravni park Ecrins.

Puy Saint Vincent je smučišče, ki preseneti praktično vsakogar, ki prvič pripotuje na to destinacijo. Na pogled malo smučišče zadovolji vsakega smučarja, saj ponuja številne proge, primerne tako za začetnike kot izkušene smučarje.

Residence Les Gentianes

Residence Les Gentianes je od smučišča je oddaljen le 100 m, zato vam ne bo treba skrbeti za nošenje smuči in ostale opreme.  Najbližja proga je primerna tudi za začetnike in otroke, kar je še dodatna prednost.

Residence Les Gentianes je sestavljen iz štirih različnih objektov. V objektu, kjer je recepcija, je tudi pokrit bazen (edini v Puy Saint Vincent), ki se lahko uporablja brezplačno, in sicer v času uradnih ur recepcije. Velika dodana vrednost pa je tudi Wi-Fi povezava, ki je trenutno na voljo le v Residence Les Gentianes (na recepciji, proti doplačilu).

Le 100 m je kompleks oddaljen tudi od pekarne, trgovinice in bara. Do mesteca, oddaljenega približno 1 km, kjer je izbira večja, pa vozi brezplačen avtobus.

Odlična ponudba

7 noči z vključenimi smučarskimi vozovnicami za 6 oseb najdete TUKAJ.

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: To so 4 svetovno znana mesta naših sosed, ki vas bodo očarala še to jesen

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Zakaj je Ski opening najboljši možen začetek smučarske sezone

Čeprav si ta trenutek verjetno še težko zamislimo, da bo kmalu čas za zimsko rajanje, je dirkanje po smučarskih strminah v resnici za vogalom.  Smučarske destinacije so že objavile datume za letošnji Ski opening. Preberite, zakaj je to odlična ideja in zakaj bi se morali priključiti tudi vi.

Zgodnje uživanje na snegu

Ski opening je odlična priložnost, da zgodaj v sezoni okusite svežino in čar snežnih padavin. Namesto čakanja na uradno odprtje smučarskih prog, boste lahko prvi med prvimi, ki bodo zagrizli v pršič. To pomeni manjšo gnečo na progah in večji užitek pri smučanju ali deskanju.

Odlična družinska zabava

Ski opening je odlična izbira za družinski izlet. Otroci bodo navdušeni nad izzivi na otroških smučiščih in igralih na snegu. Poleg tega boste lahko preživeli kakovosten čas z družino, uživali v okusni hrani in se zabavali na prireditvah, ki jih organizirajo na teh dogodkih.

Ugodne cene in posebne ponudbe

Mnoga smučišča in kraji ponujajo posebne popuste za udeležence Ski openinga. To pomeni, da lahko prihranite nekaj denarja in še vedno uživate v enakih smučarskih užitkih kot pozneje v sezoni.

Vrhunski dogodki in zabava

Ski opening ni le smučarski dogodek, ampak tudi priložnost za odlično zabavo. Na teh prireditvah boste lahko uživali v koncertih, tematskih zabavah, ognjemetih in drugih kulturnih dogodkih, ki bodo popestrili vašo izkušnjo.

Spoznavanje smučarske skupnosti

Ski opening je tudi odlična priložnost za srečanje in spoznavanje ljubiteljev zimskega športa. Skupaj z drugimi navdušenci boste lahko izmenjali izkušnje, nasvete in morda celo sklenili nova prijateljstva.

Ski opening je odlična ideja za vstop v zimsko sezono na najboljši možen način. To je priložnost za zgodnje smučanje, družinsko zabavo, ugodne ponudbe, koncerte in spoznavanje smučarske skupnosti. Ne zamudite te priložnosti in začnite zimsko sezono v stilu.

 

Poglejte te ugodne Ski opening ponudbe v Sloveniji in tujini, ki ponujajo vse od koncerta Modrijanov do 52% popusta za smučanje v Franciji. 

 

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Raziskovanje jeseni v čarobnem Hallstattu

 

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Foto: Megabon

Top 5 smučarskih hotelov na snegu, ki imajo tudi wellness

Recept za hedonističen oddih? Bela zimska idila, hotel na snegu, vi pa po smučarskem dopoldnevu večer preživite v vroči savni in na koncu dneva zaspite med dišečimi hotelskimi rjuhami. Kam na oddih?

Hotel na snegu ima številne prednosti. Na primer to, da na oddihu parkirate avtomobil in se zanj ne zmenite do odhoda domov. Pa to, da zjutraj lahko malo dlje spite, saj je smučišče prav pred vašim oknom. Nekaj prav posebnega pa je tudi, če ima ta hotel wellness, kjer se lahko pogrejete v savni ali vroči kadi ter zaplavate v bazenu.

Kje smo našli opisu primerne nastanitve? Dve v Sloveniji, eno v Avstriji, eno v Italiji in eno v Bosni in Hercegovini. Držimo pesti, da se zimske padavine v visokogorju kmalu okrepijo in prinesejo pravo zimsko pravljico!

Forest Apartments Videc, Pohorje

 Predstavljajte si, kako se sproščate ob prasketanju ognja v kaminu in uživate v pogledu na zasnežene vrhove smrek. Pohorje Village Wellbeing Resort je hotelsko-apartmajski kompleks, ki ga sestavljajo štirje nastanitveni objekti – med njimi tudi Forest Apartments Videc.

Kompleks leži na 1050 m nadmorske višine Mariborskega Pohorja, v srcu mariborskih gozdov. Od zgornje postaje Pohorske vzpenjače – gondole, ki vas pripelje do največjega slovenskega smučišča, je oddaljen le 300 m. Tukaj najdete 42 km smučarskih stez, žičnico, ki vodi neposredno do mesta Maribor, številne pohodniške in planinske poti, energetsko pot ter adrenalinski Bike park Pohorje. Apartmajska hiša ima shrambo za smučarsko opremo in urejeno parkirišče v neposredni bližini.

Resort ponuja edinstveno izkušnjo miru in zlivanja s prekrasno naravo, ki ga obkroža. Na voljo so apartmaji različnih velikosti, gostje pa lahko uporabljajo tudi storitve Wellness hiše, ki se razprostira v dveh nadstropjih. V prvem se nahaja bazen z ogrevano pohorsko vodo in whirlpool. Kopanje v bazenu je vključeno v ceno bivanja.

V drugem nadstropju se nahaja Svet Sauna s petimi različnimi savnami (finska savna, kromoterapevtska savna, turška parna kopel, aroma parna kopel in hamam savna), ledeno jamo, ohlajevalnim Kneipp bazenom in masažnim bazenom z ogrevano vodo, ponudbo pa zaokrožuje izvrstna ponudba premium masaž in lepotnega programa.

Zimski oddih v Forest Apartments Videc na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Savoia, San Martino di Castrozza

Dobrodošli v Italijo, natančneje v Trentino Alto Adige in hotelu Savoia s 4 zvezdicami! Hotel leži v pokrajini Dolomitov, v osrčju naravnega parka Pale di San Martino Paneveggio. Tu lahko doživite gorske počitnice, ki združujejo šport, naravo in sprostitev v tej čudoviti pokrajini, ki je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

V hotelu je 45 sob. V Comfort različicah najdete balkon in pogled na vrt, gore, mesto, reko ali dvorišče. Po dnevu, preživetem na prostem, na smučišču ali na pohodniških poteh, se lahko sprostite in obnovite energijo v elegantnem wellnessu, ki je hotelskim gostom odprt vsako popoldne.

Zimski oddih v Hotelu Savoia na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel ali apartmaji Margarethenbad, Rangersdorf

Obiščite Hotel Margarethenbad, ki se je razvil v spa in športni hotel ter se sprostite v naravi! To izhodišče je pravo mesto za vse tiste, ki želijo doživeti romantični pobeg in uživati v spa vikendu v Avstriji. Če raje kot v hotelu dopustujete v apartmaju, imajo tudi to! Apartmaji so od hotela oddaljeni le 10 metrov.

Hotel Margarethenbad se nahaja v osrčju 5 smučišč v regiji. V 20 do 25 minutah lahko pridete do naslednjih smučišč: ledenik Mölltal, Heiligenblut / Großglockner, Zettersfeld, Hochstein in Ankogel. Mirna lega in bližina gozdov, travnikov in gora vabijo na krajše in daljše pohode ali pa na zabavo v snegu, sankanje, smučanje in druge zimske aktivnosti. Vaš dopust bo nepozabno in sproščujoče doživetje, idealno za vse, ki želite uživati na počitnicah na Koroškem.

Tu pa najdete tudi pestro ponudbo wellness tretmajev. V hotelu vas čakajo savna, parna kopel, infrardeča kabina, pozimi jacuzzi, poleti pa notranji bazen, solarij, masaže, kozmetični tretmaji in tretmaji z zdravilnimi lastnostnimi železa, žvepla in radija. Dovolite, da vas razvajajo!

Zimski oddih v Hotelu Margarethenbad na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Špik, Gozd Martuljek

Zelo priljubljena Kranjska Gora je čarobno mestece, obdano z gozdovi in zelenjem, ki se vam bo s svojimi mogočnimi okoliškimi gorami vsakič znova vtisnila v spomin nekoliko drugače … Še preden po slikoviti cesti prispete do nje, pa vam pot prekriža očarljiv Gozd Martuljek.

Tam se je leta 2009 prebudil hotel Špik. Bogastvo lepot okoliške narave se odraža v njegovem značaju in celoviti ponudbi. Ta temelji na izjemnih lepotah alpskega okolja.

Prijetne sobe, odlična hrana in široko odprti razgledi na julijske vršace ter karavanške gozdove … In to tudi iz hotelskega wellnessa, kjer se lahko razstrupite v svetu savn ali pogrejete v hotelskem bazenskem kompleksu.

Zimski oddih v hotelu Špik na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Blanca Resort & Spa, Vlašić

Hotel Blanca Resort & Spa se nahaja v osrednji Bosni in Hercegovini in je od kraja Travnik oddaljen 26 km. Sam hotel se nahaja na atraktivni lokaciji športnega centra Babanovac, ob vznožju nekdanje olimpijske skakalnice. Hotel je odprt skozi vse leto. Neokrnjena gorska narava in kakovostne storitve so zadosten razlog, da preživite popoln dopust v edinem hotelu s petimi zvezdicami v tem delu BiH. Če vam to ni dovolj, pa lahko nanizamo še nekaj razlogov za obisk …

Za sprostitev duha in telesa bo tukaj poskrbelo vrhunsko Wellness & Spa območje Mont Lhotse. Oaza miru, poimenovana po četrtem najvišjem vrhu Himalaje, uresničuje osnovno idejo hotela Blanca – na enem mestu nuditi vse, kar je potrebno za vrhunski dopust. Wellness paketi so že vključeni v ceno namestitve!

Kaj pa hrana? Gastronomska ponudba hotela temelji na tradicionalnih bosansko-hercegovskih specialitetah, v katerih boste uživali v restavraciji Mont Blanc. Restavracija Mont Blanc, poimenovana po najvišjem evropskem vrhu, vam nudi vrhunsko gastro-enološko izkušnjo.

Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov. Njen najvišji vrh je Paljenik s 1943 metrov nadmorske višine. Nahaja se nahaja v osrčju Bosne in Hercegovine. Na Babanovcu (1260m), ki je povezan s Travnikom, je znan zimsko športni center, ki ima 5 vlečnic, poti za hojo s smučmi s skupno dolžino 15 km. V spa oddih lahko tako vključite tudi smučanje!

Zimski oddih v Hotel Blanca Resort & Spa na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

PREBERITE ŠE: Hoteli, kjer so hišni ljubljenčki več kot dobrodošli!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Za vas smo zbrali ideje za zimske počitnice, kjer vsaj en otrok biva brezplačno

Že veste, kaj boste počeli za zimske počitnice? Če še nimate svojih idej, smo jih mi za vas na kupu zbrali za prav vse okuse (KLIK)! Pri vseh omenjenih en otrok zagotovo biva brezplačno, med njimi pa je nekaj tudi takšnih, kjer je bivanje brezplačno za več kot enega otroka.

Šoloobvezni otroci po Sloveniji bodo tudi letos na zimske počitnice odšli v dveh terminih. Prvi termin zimskih počitnic bo od 30. januarja do 3. februarja in velja za učence z območja jugovzhodne Slovenije (*razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije. Drugi termin počitnic pa pade na datume med 6. in 10. februarjem ter velja za učence gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel.

Na smučanje, v sosednje prestolnice ali na morje?

Zimske počitnice za številne družine, ki so jim blizu zimski športi, pomenijo skok na bele strmine. Odlične ponudbe na primer najdete na Pohorju. Če namesto smučanja raje izberete urbane kotičke, se lahko podate na raziskovanje sosednjih ikoničnih mest, kot so Benetke, Budimpešta ali Gradec. Nikoli pa ne razočarajo tudi mesta kot sta Beograd in Sarajevo (v okolici Sarajeva najdete tudi številna ugodna smučišča!).

Leta 1984 je Bosna in Hercegovina gostila zimske olimpijske igre. Sarajevo z okoliškimi smučišči je še danes odlična destinacija tudi med smučarji.

V tem času lahko odlično hotelsko ponudbo po občutno nižjih cenah kot v sezoni najdete tudi v Istri – v Umagu, Novigradu, Poreču, Motovunu, Medulinu in Vrsarju, v tem času pa vas bo očaral tudi Mali Lošinj. Odlično ponudbo nastanitev za vse zgoraj omenjene destinacije, ki vključuje tudi gratis bivanje za najmanj enega otroka, najdete na Megabonu – TUKAJ (klik). Med njimi so nekatere ponudbe znižane tudi do 55 odstotkov! Nepozaben oddih vam želimo!

Hotel Pineta, Vrsar

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Obertauern: zagotovljen sneg in še 10 razlogov, zakaj na smučanje prav tja

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Bosna in Hercegovina: To je nov resort na priljubljeni destinaciji slovenskih smučarjev

Bosna in Hercegovina pozimi? Z veseljem! Med Slovenci priljubljeni Ski center Ravna Planina se nahaja v naselju Gornje Pale, le 20 kilometrov od Sarajeva in dva kilometra od centra kraja Pale. Tu najdete tudi povsem novo hotelsko-apartmajsko naselje – mi pa smo poiskali odlično ponudbo za tamkajšnji smučarski dopust z že vključeno smučarsko vozovnico!

Bosna in Hercegovina je med Slovenci priljubljena tudi med zimskimi smučarskimi počitnicami. Se še spomnite, ko je BiH leta 1984 gostila zimske olimpijske igre? V Sarajevu so se izvajala tekmovanja v hokeju in umetnostnem drsanju. Alpsko smučanje in športno sankanje pa sta se odvijala na Bjelašnici, Jahorini, Igmanu in Trebeviću. Smučanje v BiH pa je še danes priljubljeno med številnimi Slovenci, predvsem tudi zaradi nižje cene smučarskih vozovnic, prenočišč in odlične hrane.

Ski center Ravna Planina in smučanje na progi, kjer se odvijajo FIS tekme

Ski center Ravna Planina ponuja 12,5 kilometrov urejenih smučarskih prog. Glavna proga, ki meri 1400 m, ustreza svetovnim standardom in se uporablja tudi za izvedbo FIS tekem. Smučišče povezujeta proga za nordijsko smučanje in proga za motorne sani dolžine 12 km z možnostjo rekreativnega alpskega smučanja. Smučarski center ponuja vlečnico s kapaciteto 800 smučarjev na uro, smučarski vrtec in baby vlečnico ter prvo gondolo – kabinsko vlečnico. Imajo tudi servis in izposojo smuči, lahko pa najamete tudi štirikolesnike ali pa se odločite za nočno smuko, dolgčas vam vsekakor ne bo.

Povsem novi apartmaji in ponudba z vključeno smučarsko vozovnico

Povsem novi Lux apartmaji se nahajajo v samem središču Smučarskega centra Ravna Planina – v Apartmajskem naselju Ravna Planina. Gre za pametne apartmaje, ki jih je mogoče upravljati na daljavo (nastavitev termostata, temperature…). Vsi apartmaji so luksuzno opremljeni po najvišjih standardih, da zadovoljijo tudi najzahtevnejše goste. Apartmaji so različnih kvadratur z eno ali dvema spalnicama.

Izbor odličnih ponudb za nastanitev v povsem novih Lux apartmajih, kjer je v bivanje vključena tudi smučarska vozovnica, najdete TUKAJ (klik).

Družabni večeri v topli kaminski dvorani z razgledom na smučišče

Vsi vemo, da v BiH ne boste slabo jedli! Smučišče Ravna Planina ima tudi razširjen gostinski del in restavracijo Gondola s tisoč sedeži. V sklopu restavracije je kaminska dvorana za vse, ki uživate v toplem vzdušju, prijetni glasbi ali zanimivi knjigi, ob druženju, praznovanjih in družinskih srečanjih. Po celotni dolžini restavracije se razteza terasa, idealna za uživanje v sončnem dnevu, svežem zraku in navdihujočem pogledu na lepote Ravne Planine.

FOTO: Megabon

PREBERITE ŠE: Planina Vlašić in ugodno smučanje v Bosni in Hercegovini

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Zimski oddih pod Krvavcem z vključenim zajtrkom

Že veste, kje boste letos vijugali po belih strminah? Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, primerno za začetnike in tiste, ki smučanje obvladajo. Tokrat smo našli nastanitev, ki leži le tri kilometre stran od žičnice na Krvavec.

Sezona je odprta! Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, ki ima 30 kilometrov urejenih smučarskih prog. Te ležijo med 1450 in 1971 metri nadmorske višine. Zaradi dobre lege smučarska sezona običajno traja od začetka decembra vse do konca marca, celo v april. Na njihovi slavni Plaži lahko ujamete številne dogodke, koncerte in Après-Ski zabave. Več o aktualnih dogodkih in sveže informacije, katere smučarske proge in naprave trenutno obratujejo ter kako sončne so bele strmine, lahko preverite tudi na kamerah – TU. 

Vsak petek in soboto na nočno sankanje!

Če se boste na teh koncih mudili konec tedna in obožujete prav vse zimske radosti, potem priporočamo, da se podate tudi na nočno sankanje! Na Krvavec se zapeljete s kabinsko žičnico, od koder se vam odpre razgled na osvetljeno dolino. Na vrhu vam postrežejo vroč čaj, sankaška proga pa je osvetljena z žarometi.

Bed & Breakfast Karun: nočitev z zajtrkom pred skokom na smuči 

Na smučanju je nekaj prav posebnega, če ste med tistimi, ki navsezgodaj zjutraj na sveže pripravljeno progo, ki ji v smučarskem žargonu rečemo “rebrca”, zapeljete čisto prvi. Zato je priročno, če je vaša počitniška nastanitev blizu smučišča. Bed & Breakfast Karun leži v Občini Cerklje na Gorenjskem, na stičišču alpskega sveta Kamniško-Savinjskih Alp in Ljubljanske kotline, le 3 kilometre od žičnice na Krvavec.

V lični jedilnici vam vsako jutro nudijo svež in izvrsten zajtrk iz sestavin lokalnih proizvajalcev. Objekt ima tudi dvigalo in teraso, kjer lahko uživate na svežem zraku.

Odlično ponudbo za oddih v Bed & Breakfast Karun najdete TUKAJ.

Poleg smučanja na Krvavcu in kulturnih znamenitosti ter zgodovinske dediščine lahko aktivno preživite prosti čas v Cerkljah med barvitimi polji in razgibanimi hribovitim delom. Poleg številnih in odlično označenih kolesarskih poti lahko obiščete tudi pohodniške in tematske poti, se ukvarjate z ribolovom, padalstvom in številnimi drugimi aktivnostmi.

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Vprašanje meseca: Kje bomo pričakali novo leto? TUKAJ so odlične ideje!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Ideja za družinski smučarski izlet: Smučišče Poseka na Koroškem

Ste že smučali na Koroškem? Smučišče Poseka je zaradi svoje srednje težavnosti idealno za družine, ki obožujejo snežne strmine!

Spoznajte Koroško!

Ste že bili v Podpeci in občudovali ledene gradove kralja Matjaža? Ste že okusili kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle in tovste grumpe? Ste se že sprehodili po srednjeveškem Slovenj Gradcu? Tudi pozimi je možnosti za raziskovanje Koroške ogromno! Koroška s številnimi smučišči, pobeljenimi hribi in dolinami, naznanja aktivno zimo. Pokrajina, odeta v snežno odejo, kljub spokojnosti, ponuja številne priložnosti za dejavnosti na prostem.

Smučišče Poseka

Smučišče Poseka je priljubljeno koroško smučišče, ki se razprostira na 8 hektarih, na nadmorski višini 432 do 587 metrov. Proge so dolge med 700 in 1000 metrov. Nahaja se na Navrškem Vrhu, tik nad Ravnami na Koroškem. Namenjeno je rekreativnemu in tekmovalnemu smučanju.

Z dvema vlečnicama in srednje zahtevno progo, je idealno za družine z otroki, ki se še učijo smučati in tiste, ki smuko že dobro obvladajo. Na smučišču delujeta tudi smučarska šola in servis smuči.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

Kljub muhastim in suhim zimam, so na smučišču povsem zasnežene razmere, saj imajo možnost 100% dodatne zasnežitve. Poleg dnevne smuke je na voljo tudi nočna, ob umetni razsvetljavi, ki bo kot posebno doživetje navdušila tako otroke kot starše. 

Ob naravni zasnežitvi je okoli smučišča speljana tudi proga za tek na smučeh, ki prikaže Koroško v čisto novi luči. Za najmlajše pa je sta na voljo tudi sankališče in drsališče.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Skok v vodo in savnanje

Svoj smučarski izlet lahko zaključite s skokom v vodo ali s savnanjem v Športnem centru Ravne na Koroškem.

Bazen s temperaturo 29,5 do 30 °C je popoldan in zvečer namenjen rekreativnemu plavanju. Nova pridobitev na bazenu sta tudi whirlpool in čofotalnik za otroke.

V sklopu zimskega bazena se pri okrepčevalnici nahajajo nove savne (finska, turška, zeliščna in infra), ki so bile zgrajene v okviru projekta ‘Športno rekreativni turistični park Ravne na Koroškem’. Savne so sodobno programsko urejene, da lahko zadovoljijo tudi zahtevne obiskovalce.

Čudovit dan na snegu vam želimo!

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Adventni Dunaj: Vse to morate videti v avstrijski prestolnici

 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vprašanje meseca: Kje bomo pričakali novo leto? TUKAJ so odlične ideje!

Ste med tistimi, ki že oktobra vedo, kje bodo silvestrovali ali med tistimi, ki na vprašanje “Kje boste za novo leto?” vsak december skomignejo z rameni? Če ste med drugimi, imamo nekaj rešitev!

Novo leto bomo tokrat pričakali iz sobote na nedeljo. Na srečo pa je dela prost dan tudi ponedeljek, zato lahko kljub neugodno poravnanim dnevom konec leta izkoristimo za podaljšan vikend na lepšem.

Tisti, ki sredi decembra še vedno ne veste, kje točno se boste poslovili od starega in pričakali leto 2023 – brez panike! Ni (še) prepozno, da bi našli destinacijo, kjer bo skok v novo poglavje res imeniten! TU je nekaj namigov (klik)!

Novo leto na primer lahko pričakate v hotelu, kjer se čez dan razvajate v SPA centru, zvečer pa nazdravite na organizirani gala večerji z živo glasbo. V novo leto lahko skočite tudi na smučišču, kjer dan preživite na belih strminah, popoldne se ogrejete v savni, zvečer pa nazdravite s svojimi najljubšimi!

Od starega leta se lahko poslovite tudi v Triglavnem narodnem parku. Tam ob ognju pečete penice in skozi okno opazujete bele vršace. Ognjemet lahko vidite tudi pri hrvaških ponudnikih tik ob morju ali pa se odločite za nepozabno silvestrovanje v Beogradu, Mostarju, Zagrebu, Budimpešti ali na Dunaju! Če vam je v Evropi prehladno, pa lahko celo skočite na jug, vse do Egipta! All inclusive v Hurgadi za prvo jutro v 2023? Z veseljem!

IZBOR vseh naštetih idej za silvestrovo in Megabon ponudb najdete TUKAJ.

FOTO:  Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Planina Vlašić in ugodno smučanje v Bosni in Hercegovini

Sezona zimskih športov je pred vrati! Kaj pravite na smučanje v BiH? Odlična destinacija za družine, katerih najmlajši člani se z belimi strminami šele dobro spoznavajo, je na primer planina Vlašić.

Zakaj bi morali vsaj enkrat v življenju preizkusiti smučanje v BiH? Ta priljubljeni del Balkana je znan po gostoljubnosti in odlični kulinariki, mestih z bogato zgodovino in tudi ugodnih smučiščih! TUKAJ pa smo našli tudi odlične nastanitve na planini Vlašić (klik)!

Leta 1984 je Bosna in Hercegovina gostila zimske olimpijske igre. V Sarajevu so se izvajala tekmovanja v hokeju in umetnostnem drsanju. Alpsko smučanje in športno sankanje pa sta se odvijala na Bjelašnici, Jahorini, Igmanu in Trebeviću. Smučanje v BiH pa je še danes priljubljeno med številnimi Slovenci, predvsem tudi zaradi nižje cene smučarskih vozovnic, prenočišč in odlične hrane. Kam nas vleče tokrat? Že poznate planino Vlašić?

Ne spreglejte: Megabonov seznam odličnih nastanitev na planini Vlašić – KLIK. 

Planina Vlašić: bele strmine v osrčju BiH

Planina Vlašić leži v osrčju Bosne in Hercegovine. Njen najvišji vrh je Paljenik z nadmorsko višino 1943 metrov. Planina je znana po pašnikih, siru, pohodništvu, zimskih športih, pa tudi razvajanju …

Planina Vlašić se dviga nad krajem Travnik. Tu najdete tudi zimski športni center Babanovac, ki se razprostira na nadmorski višini od 1260 – 1570 metrov. Smučišče je namenjeno rekreativnim smučarjem in ima 5 vlečnic, ki lahko v uri prepeljejo do 3000 smučarjev. To je tudi odlična izbira za družine z mlajšimi smučarji, ki se z belimi strminami šele spoznavajo. Ponujajo pa tudi nočno smučanje. Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov, ki so odlična izletniška točka v vseh letnih časih.

Če vas zanese na te konce, a bi radi del dneva izkoristili tudi za počitek in razvajanje, ne le za aktivna doživetja, imamo idejo, kje se lahko razvajate tudi v odličnih spa kotičkih, ki jih najdete v sklopu nastanitev. Ponudbo ugodnih in kakovostnih nastanitev najdete TUKAJ.

FOTO: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.