Ideja za družinski smučarski izlet: Smučišče Poseka na Koroškem

Ste že smučali na Koroškem? Smučišče Poseka je zaradi svoje srednje težavnosti idealno za družine, ki obožujejo snežne strmine!

Spoznajte Koroško!

Ste že bili v Podpeci in občudovali ledene gradove kralja Matjaža? Ste že okusili kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle in tovste grumpe? Ste se že sprehodili po srednjeveškem Slovenj Gradcu? Tudi pozimi je možnosti za raziskovanje Koroške ogromno! Koroška s številnimi smučišči, pobeljenimi hribi in dolinami, naznanja aktivno zimo. Pokrajina, odeta v snežno odejo, kljub spokojnosti, ponuja številne priložnosti za dejavnosti na prostem.

Smučišče Poseka

Smučišče Poseka je priljubljeno koroško smučišče, ki se razprostira na 8 hektarih, na nadmorski višini 432 do 587 metrov. Proge so dolge med 700 in 1000 metrov. Nahaja se na Navrškem Vrhu, tik nad Ravnami na Koroškem. Namenjeno je rekreativnemu in tekmovalnemu smučanju.

Z dvema vlečnicama in srednje zahtevno progo, je idealno za družine z otroki, ki se še učijo smučati in tiste, ki smuko že dobro obvladajo. Na smučišču delujeta tudi smučarska šola in servis smuči.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

Kljub muhastim in suhim zimam, so na smučišču povsem zasnežene razmere, saj imajo možnost 100% dodatne zasnežitve. Poleg dnevne smuke je na voljo tudi nočna, ob umetni razsvetljavi, ki bo kot posebno doživetje navdušila tako otroke kot starše. 

Ob naravni zasnežitvi je okoli smučišča speljana tudi proga za tek na smučeh, ki prikaže Koroško v čisto novi luči. Za najmlajše pa je sta na voljo tudi sankališče in drsališče.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Skok v vodo in savnanje

Svoj smučarski izlet lahko zaključite s skokom v vodo ali s savnanjem v Športnem centru Ravne na Koroškem.

Bazen s temperaturo 29,5 do 30 °C je popoldan in zvečer namenjen rekreativnemu plavanju. Nova pridobitev na bazenu sta tudi whirlpool in čofotalnik za otroke.

V sklopu zimskega bazena se pri okrepčevalnici nahajajo nove savne (finska, turška, zeliščna in infra), ki so bile zgrajene v okviru projekta ‘Športno rekreativni turistični park Ravne na Koroškem’. Savne so sodobno programsko urejene, da lahko zadovoljijo tudi zahtevne obiskovalce.

Čudovit dan na snegu vam želimo!

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Adventni Dunaj: Vse to morate videti v avstrijski prestolnici

 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Na slovenskih smučiščih zadovoljni z iztekajočo se sezono

Glede na trenutni obisk so smučišča letos dosegla približno 15-odstotno rast

V Smučarskem centru Cerkno so imeli doslej 29 odstotkov večji obisk kot v istem obdobju lanske sezone, čeprav so obratovali nekaj dni manj. »Z letošnjo zimsko sezono smo zelo zadovoljni, ne nazadnje je naše smučišče obiskalo približno 82.000 smučarjev,« je sporočil vodja trženja in prodaje v družbi Hotel Cerkno Uroš Žajdela. Družba Hotel Cerkno, ki je imela doslej zelo dobro zasedene vse nastanitvene zmogljivosti, pričakuje, da bo smučišče Cerkno v tej sezoni obratovalo do 26. marca.

Skoraj povsod dosegajo rast

Rast obiska dosegajo tudi upravljavci žičnic na Mariborskem in Areškem Pohorju, javno podjetje Marprom, kjer so z zimsko sezono prav tako zadovoljni. Poleg 2000 sezonskih vozovnic so doslej prodali približno 60.000 dnevnih in večdnevnih, kar je približno 30 odstotkov več kot lani. Več kot lani so doslej našteli tudi skupnih smučarskih dni. V Marpromu načrtujejo, da bi na areškem delu Pohorja smučarska sezona trajala do konca marca, na mariborskem delu pa jo bodo zaradi razmeroma toplega vremena najverjetneje morali končati že prej.

S sezono so razmeroma zadovoljni tudi na Kopah, kjer so doslej pripeljali več kot 65.000 smučarjev. To je 22 odstotkov več kot v istem obdobju lanske sezone. Kot je sporočil direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, so predvsem zadovoljni s povečanim obiskom, ki je rezultat dostopnih cen vozovnic z malico. Ob tem je sicer smučišče v celotni sezoni dodatno zasneževalo, saj naravnega snega ni bilo vseskozi zadosti, celotno smučišče pa so odprli razmeroma pozno, šele 19. januarja. Na Kopah računajo, da bodo sezono končali v nedeljo, 2. aprila.

Približno desetino večji obisk kot v istem obdobju lani imajo na Krvavcu. Do vključno 9. marca so v 93 obratovalnih dneh prepeljali okoli 150.000 obiskovalcev. V družbi RTC Krvavec so z obiskom zadovoljni in sezono ocenjujejo kot solidno. Kot pravi Luka Vrančič iz RTC Krvavec, jih veseli, da se število obiskovalcev ne zmanjšuje, a dodaja, da jih je še vedno manj kot v doslej najboljših zimskih sezonah. Na Krvavcu glede na trenutne razmere načrtujejo, da bodo naprave v tej sezoni obratovale do velikonočnega ponedeljka, to je do 17. aprila.

Na Voglu za zdaj odtenek slabše

Nekoliko manj so s sezono zadovoljni na Voglu. Kot so pojasnili, so do vključno 8. marca obratovali 86 smučarskih dni, kar je pet dni oziroma en odstotek manj kot v lanski zimski sezoni. Prepeljali so dobrih 53.600 smučarjev, kar je štiri odstotke manj kot v primerljivem obdobju lanske sezone.

Vzrok za manjši obisk so predvsem pozne snežne padavine v januarju in razmeroma muhasto vreme v februarju, pravijo v družbo Žičnice Vogel Bohinj, kjer letošnjo sezono ocenjujejo kot primerljivo z lansko, saj upajo, da bodo tudi marca rezultati primerljivi z lanskimi. »Glede na izkušnje in z dobro mero optimizma načrtujemo konec sezone z začetkom velikonočnih praznikov,« napovedujejo v družbi Žičnice Vogel Bohinj.

Tudi v Kranjski Gori poudarjajo, da je smučišče vso sezono od lanskega 2. decembra zaradi izredno majhne količine naravnega snega obratovalo izključno na umetnem snegu, zaradi česar so bili obratovalni stroški izredno visoki. Z zasneževanjem so Žičnice Kranjska Gora do vključno 9. marca imele 97 obratovalnih dni in prepeljale 179.850 smučarjev, kar je slabih pet odstotkov več kot v lanski celotni sezoni, ki so jo končali 28. marca. Letošnjo sezono bodo zagotovo obratovali do nedelje, 19. marca, so napovedali v družbi RTC Žičnice Kranjska Gora.

Na Kaninu do sredine maja

Na Rogli dosegajo šestodstotno rast obiska v primerjavi z istim obdobjem lanske sezone. V letošnji so od 3. decembra lani do vključno 8. marca letos v 96 dneh našteli dobrih 164.300 smučarjev. Z letošnjo zimsko sezono so za zdaj na Rogli zadovoljni, v prihodnjih tednih si še naprej obetajo lepo vreme in dober obisk. Smučarsko sezono bodo predvidoma končali 9. aprila, so sporočili iz družbe Unior, program turizem.

Na najviše ležečem slovenskem smučišču na Kaninu, kjer so sezono zagnali 23. decembra lani, so z dosedanjim obiskom zelo zadovoljni. Konec sezone v dogovoru z upravitelji italijanskega dela Kanina Sella Nevea načrtujejo za sredino maja.

Članek je bil objavljen v Delovem Tripu

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.