TOP 8 slovenskih mest za silvestrovanje na prostem

Še preden se jesen dobro prelevi v zimo je, najbolj pogosto vprašanje, ki ga vsi po vrsti dobimo: kje boš pa ti silvestroval?

Če ste tudi letos med tistimi, ki še zadnje dni mrzlično brskajo po spletu in iščejo primerne destinacije, vam bo ta članek za malenkost olajšal delo. Na kup smo zbrali 8 najboljših mest za silvestrovanje na prostem. Najboljše pri tem? Vsa so v Sloveniji.

Kranj

V Prešernovem mestu vas bodo na glavnem trgu v novo leto zazibali Victoryi, Gorenjci pa bodo poskrbeli, da bo staro mestno jedro pokalo po šivih.

Maribor

Silvestrovanje na prostem v Mariboru se lahko pohvali z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Letos vam bodo na trgu Leona Štruklja igrali Groovocado in Big Foot Mama. Sicer pa Štajerci slovijo po dobri volji, tako da je vzdušje zagotovljeno.

Koper

Morje in praznično okrašeno obalno mesto. Na glavnem trgu bodo za zabavo poskrbeli Rock Partyzani, odlične morske hrane in paštic pa tudi ne bo zmanjkalo.

Novo mesto

Dolenjce bo na nogah držala Nuša Derenda in skupina Mrfy. Mesto pa skriva kup presenečenj, zato si vzemi čas in ga do dobra raziščite.

Celje

Na Krekovem trgu v Celju bodo z vami do polnoči odštevali Mamgo Kingsi, naslednji dan pa si lahko po zajtrku vzamete čas še za izlet po mestu grofov.

Piran

Slovenska obala bo imela kar pestro izbiro silvestrovanj, saj bodo le malo stran od Kopra žur naredili Samuel Lucas in The Groove station. Odštevanje na hribu z razgledom na piranski zaliv pa tudi ni tako slaba ideja, kajne?

Ljubljana

V našem glavnem mestu se bo, tako kot vsako leto, dogajalo kar na štirih prizoriščih hkrati. Na Kongresnem trgu vas bosta zabavala Luka Basi in skupina Kingston. Na Trgu francoske revolucije pričakujte Omega Sun, Alo!, Stari, Srd in Niete. Mesti trg bodo razživeli Neisha in Špičikuc Orchestra. Na Pogačarjevem pa bo zabava v stilu z Ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back Band.

Kjerkoli se boste na koncu odločili silvestrovati, vam želimo veliko zabave, norih potovanj in čim bolj uspešno leto 2020!

 

Foto: unsplash

Preberite še:

Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Ideja za praznovanje: Sarajevo s štirimi odličnimi dogodki

Če se še sprašuješ, kam za novo leto, ti morda danes damo dovolj namigov, da se odločiš za Sarajevo. To je mesto, ki te zagotovo ne bo razočaralo. Ena izmed priljubljenih balkanskih prestolnic te pričakuje z bogatim dogajanjem v zadnjih dnevih decembra. Četudi so tvoje koordinate že v Sarajevu in čakaš na praznovanje novega leta z Dinom Merlinom, imaš do takrat še nekaj časa. Morda se odpraviš na sankaško zabavni festival na Bjelašnico, ali poskusiš domača piva.

Zimski festival S(h)ankanje

Na svoj račun bodo med 23. in 25. decembrom prišli vsi ljubitelji zimskih norčij in dobre zabave. Na planini Bjelašnica te ne bodo pričakale le dobro urejene bele strmine, temveč nepozabne zabave, ki jih bodo zaznamovali vrhunski mojstri elektronske glasbene scene, med katerimi naj omenimo britanskega Dj-a in producenta Jamesa Zabiela in Marka Nastića. Ozračje bodo ogreli tudi bendi alternativnega rocka, med kateri bodo tudi S.A.R.S.

Iz Sarajeva bo prav tako organiziran prevoz na S(h)ankanje z odhodom 23.12 ob 9.00 izpred Zemaljskog muzeja. Cena povratne karte od Sarajeva do Bjelašnice je 10 KM (5 evrov). Povratek je načrtovan 25.12.2016 ob 15.00.

VANDRAJ priporoča // Megabonova odlična ponudba za silvestrovanje v Sarajevu

Festival domačega piva

V vzhodnem delu mesta, se bo 24. decembra, odvijal Mini festival domačega piva. Na njem se bo predstavilo osem lokalnih proizvajalcev domačega piva iz Novega Sarajeva, Sarajeva, Kiseljaka, Foče in Pale. Festival se bo dogajal v prostorih nekdanjega Doma kulture Lukavica na ulici Vojvode Radomira Putnika 100, s pričetkom ob 16.00 uri. Cena vstopnice sta 2 KM (1 evro), medtem ko se bodo cene piva gibale med 2 in 4 KM.

Večerni del dogajanja bo popestril sarajevski bend Still Crazy, ki bo zavrtel časovni stroj v sedemdeseta in osemdesete v rock ritmih.

PREBERI še // Potopis Sarajeva

Sarajevska filharmonija & Sofija Gülbadamova

Če si želiš nekoliko več kulture in klasike, potem naj bo novoletna večerja začinjena s sarajevsko filharmonijo z gostjo, priznano rusko pianistko Sofijo Gülbadamovo. Koncert se prične na zadnji dan v letu 2016 ob 19:30 uri.

PREBERI še // Ko si v Sarajevu, obvezno v Čajdžinico

Koncert Dina Merlina na prostem

Najpopularnejši pevec Bosne, Dino Merlin, bo prvič v svoji karieri imel koncert na odprtem za novo leto v Sarajevu. Lansko leto je pevcu uspelo napolniti rekordnih 70.000 oboževalcev v sarajevskem olimpijskem stadionu. Tokrat bodo njegovi oboževalci prišli na svoj račun na Trgu Bosne i Hercegovine. Koncert se bo pričel ob 21.00. Trg bodo pred Merlinom ogreli After Affair, Yehan Jevan in Divanhana.

Cilj mestne uprave je dvigniti nivo praznovanj na prostem. Koncert Dina Merlina bo vsekakor pripomogel k temu, da bo Sarajevo letos priljubljena destinacija za novo leto. Morda tudi tvoja. Preveri ugodno ponudbo, s katero te Megabon pelje v Sarajevo.

Ideja za praznovanje: Sredozemsko silvestrovanje na Siciliji

Do božiča nas loči še slab teden, nezadržno pa se bliža tudi konec leta in z njim silvestrska zabava. Pogovori z znanci in prijatelji vedno vodijo k vprašanju “Kje boš pa ti za novo leto?”, ti pa res ne veš, kaj bi odgovoril. Če za novoletno praznovanje še nimaš izdelanega plana, a si želiš, da bo letošnji vstop v novo leto res nekaj posebnega, ti predlagamo, da odpotuješ na konec škornja – Sicilijo.

Največji otok v Sredozemlju je s 25700 kvadratnimi kilometri in 5,1 milijoni prebivalcev tudi najbolj poseljen otok na tem območju. Od celinske Italije ga ločuje le tri kilometre širok prekop, 140 kilometrov jugozahodno pa se že nahaja Afrika. Zaradi sredozemskega podnebja je klima prijetno topla tudi pozimi, zato lahko tudi na silvestrovo čez dan pričakuješ do 18 stopinj Celzija, temperatura pa tudi ponoči ne bo padla pod ledišče.

Ko govorimo o Siciliji, najprej pomislimo na dve stvari. Čudovite plaže in Etno. Najvišja točka Sicilije je s 3329 metri tudi najvišji delujoči vulkan v Evropi ter eden izmed najbolj aktivnih na svetu. Nazadnje je izbruhnil leta 2012, vendar pa je zaradi nenehnega nadzora praktično nenevaren. Skoraj do vrha vodi gondola, ki olajša plezanje na vrh, ki si ga sicer lahko ogledaš tudi peš (če si v dobri kondiciji, to možnost toplo priporočamo). Vulkanska prst je pokrajino zaznamovala s tipično črno barvo, ki je pravo nasprotje s sicilijansko belo obalo. Sicilija se ponaša tudi z najjužneje ležečim italijanskim smučiščem in čudovitem razgledu na okoliško pokrajino.

VANDRAJ priporoča // Megabon aranžma za silvestrovanje na Siciliji

Skok v morje 1.januarja

In ko smo ravno pri beli obali, ne moremo mimo Scale dei Turchi. Bela skalnata obala je prava paša za oči in kar kliče po fotografiranju. Na silvestrovo ti sicer ne moremo obljubiti toplega morja, a najpogumnejši tradicionalno skočijo v morje tudi 1. januarja. Navada naj bi očistila negativno energijo preteklega leta ter telo in duha pripravila na nov začetek.

Mesta in vasice na Siciliji so več kot vredne raziskovanja. Baročne Siracuse so idealen kraj za silvestrovanje na prostem, saj je z italijanskim temperamentom, lokalnim vinom in odlično hrano zabava zagotovljena, dokler pa smo še v decembru, si lahko ogledaš tudi najlepše žive jaslice na Siciliji v Ispici.

Več o Siciliji si lahko prebereš tudi tukaj.

Na Vandraj Sicilijo vsekakor priporočamo, v kolikšni meri pa bo začarala tebe, preveri sam. Ugodne lete iz Ljubljane ali bližnjih letališč najdeš v našem iskalniku, če pa veliko raje potuješ kot planiraš, si lahko ogledaš že organiziran aranžma, ki ga ponuja Megabon.

Foto: Shutterstock

Priporočila lokalcev: Kje v Beogradu pričakati novo leto

Prestolnica Srbije je ena od priljubljenih destinacij za slovo od starega in pozdrav novega leta. Kam na zabavo na najdaljšo noč v letu? Lokalci svetujejo.

Skadarlija za ljubitelje srbske tradicije

Praznovanje novega leta v Srbiji marsikdo povezuje z dobro hrano, srbskim žganjem in tradicionalno živo glasbo. Za praznovanje v tem duhu domačini predlagajo obisk Skadarlije. Manj kot 400 metrov dolga ulica je uspela obdržati vintage duh s starimi tlakovci in fasadami ter kupom gostiln z dušo in zgodovino, ki prav na tem mestu tradicijo vzdržujejo že več kot 150 let.

V najbolj slavnih lokalih kot so Tri šešira, Dva jelena, Zlatni bokal, Dva bela goluba, Velika Skadarlija in Ima dana so se zabavali že številni eminentni gostje. Med njimi kraljica Elizabeta, španski kralj Juan Carlos in kraljica Sofia, George Bush, Willy Brandt, Margaret Thatcher, Sandro Pertini, Alberto Moravia, Gina Lollobrigida, Bert Lankester, Tina Turner … In čeprav niso razumeli besedil pesmi, ki so jih prepevali tamkajšnji glasbeniki, so zagotovo ujeli veselo vzdušje te nenavadne četrti.

Mimogrede, Skadarlija zna biti še bolj vesela, če vas bo v Beograd zaneslo 13. januarja, na pravoslavno novo leto.

Na odprtem z Bajago in Plavim orkestrom

Če raje silvestrujete na prostem, boste na glavnem odru pred Narodno skupščino lahko ujeli legendarni zasedbi Plavi orkestar in Bajaga, medtem ko bodo tam 30. decembra nastopili že Bijelo dugme in Aca Lukas. Dan prej bodo na Savski promenadi nastopili še Kiki Lesendrić in Piloti ter Tropiko bend. Lesene hiške s hrano, pijačo in spominki so v mestu odprte od 1. decembra in vse do 1. februarja.

VANDRAJ priporoča // Megabon silvestrovanje v Beogradu po ugodni ceni

Za techno maratonce z največ energije

Za tiste najbolj zagrižene ljubitelje klubske scene bo Beograd od 30. decembra do 2. januarja gostil Central Dance Event, niz štirih zabav, ki lahko tekmujejo z berlinskim ali amsterdamskim klubskim podzemljem. Techno maraton brez spanca bo potekal na dveh lokacijah: V Hangarju in na Depo Magacinu. Glasbo bodo vrteli The Martinez Brothers, Andrea Oliva, Guy J, Guy Mantzur, Khen, Pig&Dan in predstavniki lokalne scene Boža Podunavac, Lea Dobričić in Kristijan Molnar.

Semafor zabava

Poznate semafor zabave? Njihovo bistvo so tri barve – zelena, rumena in rdeča. Proces spoznavanja novi ljudi je na takšnih zabavah nekoliko olajšan. Vsak gost na vhodu dobi zapestnico v barvi, ki jo želi in predstavlja njegovo oziroma njeno razpoloženje za spoznavanje novih ljudi. In kaj pomenijo barve? Zelena bodoče znance spodbuja, da pristopijo, rumena pa s svojo neodločeno fazo cilja na tiste, ki še ne vedo dobro, kaj želijo. Rdeča je na tovrstnih zabavah rezervirana za tiste, ki jim ni do spoznavanja novih ljudi, a Srbi so se pravila igre odločili malo prirediti. Rdeča za novo leto torej pomeni – ogenj! Zabava se bo odvijala na Sarajevski ulici, za različne glasbene okuse pa bodo poskrbeli s šestimi odri in plesišči.

Najlepše okrašena hiša za družine in romantike

Nekoliko stran od mestnega vrveža, na Voždovcu v Gostivarski ulici 32, se nahaja najlepše okrašena hiša v Srbiji. Praznična hiša bo 27. decembra prižgala svojo osvetljavo, ki jo sestavljajo tisoči lučk. Tu ob kuhanem vinu, srbskem žganju in sladkimi pregrehami že tradicionalno praznujejo družine z malčki. Hišo s prijatelji okrašuje Vuk Tomić, ki je navdih dobil pri filmu Sam doma.

Te mika Beograd? Preveri super Megabon ponudbo.

Foto: Shutterstock

Božičnih 25: Luksuzno silvestrovanje v Dubrovniku

Vse do 25. decembra na Vandraj vsak dan odpiramo adventni koledar, pod katerim se skrivajo odlične ponudbe za oddih in potovanja. Danes koledar odpira ponudbo za skok na jug Hrvaške, v nostalgični Dubrovnik.

PREBERITE še // Naj vas začara Dubrovnik

Dalmatinsko mesto združuje bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Prav zato mnogi Dubrovnik imenujejo kar jadranski biser, ki združuje gotske, renesančne in baroške cerkve, monumente, palače in fontane. V zimskih dneh, ko v Dubrovniku ni ogromno turistov, je ogled vseh znamenitosti toliko bolj prijeten. Ko pa je mesto odeto v praznično okrasitev, trgi pa gostijo odlične hrvaške glasbenike, je razlogov za veselje še toliko več. V Dubrovniku že od konca novembra poteka adventni festival, ki ga vsak dan spremljajo koncerti znanih glasbenikob, za silvestovo pa bodo na Stradunu nastopali Doris Dragovič in Jole. Prav posebno doživetje pripravljajo 1. januarja, ko bo pred cerkvijo Sv. Vlaha koncert dubrovniškega simfoničnega orkestra.

dubrovnik_shutterstock_256439308

Če obisk čudovitega mesta združimo še nočitvami v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami, je odklop popoln. Naš koledar ponuja 2 noči za 2 osebi v luksuznem hotelu Pucić Palace v središču Dubrovnika. Hotel je umeščen v baročno stavbo, zato bo obisk Dubrovnika še toliko bolj doživet. Pucić Palace hotel ima 17 luksuznih sob, katere s svojo notranjostjo pričarajo luksuzno in intimno atmosfero. Gre za kombinacijo avtentičnih značilnosti in veličastnega parketa iz dreves oljke ter kamnitih sten z modernimi vsebinami.

Za vse, ki bi praznike preživeli nekoliko drugače, za odtenek bolj umirjeno, in se nadihali morskega zraka, priporočamo Dalmacijo! Preverite ponudbo.

dubrovnik_shutterstock_321235796

Foto: Shutterstock

Silvestrovanje v Parizu, ki prinaša srečo

Še ne veš, kje bi letos nazdravil novemu letu? Verjetno nič ni bolj romantično kot trčenje s šampanjcem s pogledom na Eifflov stolp. In zakaj ne bi prav ta konec decembra odpotoval v čarobni Pariz.

pariss

Če greš v Pariz prvič, je silvestrovanje v tem mestu odlična priložnost, da si poleg božičnih sejmov ogledaš tudi pariške znamenitosti

Kot vsaka kultura imajo tudi Francozi na Silvestrovo nekatere običaje, ki prinašajo srečo, za druge pa vraževerno verjamejo, da lahko pomenijo slabo novo leto. Da se bo tvoj obisk Pariza obrestoval tudi v letu 2017, pa si preberi, kaj po francoskih prepričanjih prinaša srečo v novem letu.

#1 Francozi, ki na predvečer novega leta priredijo zabavo, so nadvse pozorni na število povabljencev. Za mizo namreč nikoli ne sme sedeti 13 gostov, saj to po francoskem ljudskem izročilu prinaša izdaje, ločitve in druge nesrečne dogodke v novem letu.

MEGABON priporoča // Silvestrovanje v Parizu po ugodni ceni!

#2 Da bi bilo prihajajoče leto zapolnjeno z veseljem in dobro voljo, morajo ženske na Silvestrovo nositi obleke s pikčastim vzorcem. Če decembra torej potuješ v Pariz, ne pozabi v kovček spakirati nekaj pikčastega.

#3 Ob obisku Pariza moraš nujno obiskati Sacre Coeur ter v njej za srečo prižgati svečo. A previdno, vedno jo moraš prižgati z vžigalnikom ali vžigalico – nikoli z že prižgano svečo, saj se tako želja izniči.

paris

#4 Od vseh evropskih narodov, so Francozi najbolj zapriseženi strastni kadilci. Pregovor pravi, da si z isto vžigalico nikdar ne smejo cigarete prižgati trije ljudje, saj to prinaša nesrečo.

#5 Cigarete se nikoli ne sme prižgati s svečo, saj Francozi verjamejo, da vsakič, ko na sveči zagori cigareta, na morju umre en mornar.

parisss

#6 Mornarji na predvečer novega leta po francoskem izročilu prinašajo srečo. Če torej srečate katerega izmed njih, jih morate prijeti za baretko in v novem letu se vam bo uresničila želja.

#7 Na Silvestrovo morajo biti v hiši odprta vsa vrata, da bo staro leto lahko zapustilo prebivališče, sicer se bodo v novem letu ponavljale stare napake.

#8 Na novo leto, moraš pregovorno odgnati zle duhove, to pa storiš tako, da zganjaš velik trušč. Ognjemet, žvižganje in veselo petje bodo tako zagotovo prinesli srečo v novem letu.

parisssss

Malo za šalo, malo za res, vsem vražam ti ni treba verjeti, prepričani pa smo, da boš zelo užival ob preizkušanju dišečih slaščic na božičnih sejmih v praznično okrašenem Parizu ter da si boš silvestrovanje po francosko zapomnil za vse življenje.

Čarobni Pariz lahko v decembru obiščeš že za 219 evrov z vštetim prevozom in nočitvami.

Foto: Shutterstock

Tri ideje za silvestrovanje, ki stanejo manj kot 33 evrov

Zagotovo si boš v veselem decembru ogledal okrasitev svojega domačega kraja, spoznal, kje prodajajo najboljše kuhano vino in se v času prednovoletnih druženj odločil, da si želiš v leto 2017 stopiti nekje drugje kot doma.  Ker pa bo zaradi decembrskih praznovanj in obdarovanj, tvoje finančno stanje omejeno, smo našli tri odlična silvestrovanja, za katere ti ne bo potrebno odšteti veliko denarja.

Avtobusni prevoz je urejen, ogled najlepših znamenitosti z vodičem organiziran, dobra družba zagotovljena in zabava se lahko začne!

Kam naj se torej odpravimo:

# Benetke

Benetke so že same po sebi čudovit izlet, novoletne Benetke pa so pravljica, ki jo je zagotovo treba doživeti.  Skupaj si bomo ogledali mogočne palače na Markovem trgu, Doževo palačo z zanimivim kiparskim okrasjem in Mostom vzdihljajev ter cerkev sv. Marka in se sprehodili do mosta Rialto. Bodi del izjemnega vzdušja na Markovem trgu in vstopi v leto 2017 kot še nikoli!

MEGABON priporoča // Novoletni izlet v Benetke za 21 evrov

PREBERI še // Pet jedi, ki jih moraš okusiti v Benetkah. In to niso testenine in pica

benetke_shutterstock_230847256

# Dunaj

Advent na Dunaju je pojem za ljubitelje decembrskega vzdušja, poleg tega pa napredna avstrijska prestolnica postaja vedno bolj atraktivna za mlade in urbane obiskovalce. Dobro vzdušje je zagotovoljeno, na Dunaj pa se bomo odpravili že zgodaj in si ogledali rezidenco Habsburžanov, Schönbrunn, mestno središče, se sprehodili po nekdanjem cesarskem dvorcu Hofburgu ter dalje do znamenite stolnice sv. Štefana, državne opere, mestne hiše, parlamenta. Nato sledi uživanje ob praznično okrašenih stojnicah s spominki, hrano, punčem, kuhanem vinu in vroči čokoladi. Ter seveda pozdrav novemu letu!

MEGABON priporoča // Silvestrovanje na Dunaju za 26 evrov!

PREBERI še // Dunaj – vse bolj živahno in urbano okolje

dunaj_shutterstock_436839373

# Gardsko jezero

Bi šel nekam, kjer bo malenkost bolj toplo? Vabljen na Gardsko jezero, kjer si bomo ogledali čarobna mesteca ob jezeru – Sirmione, Peschiera del Garda in Bardolino, v novo leto pa stopili ob veličastnem ognjemetu na trgu ob pristanišču mesta Bardolino.

MEGABON priporoča // Doživi čarobni ognjemet za 32 evrov

PREBERI še // Kraj, kjer mir in tišina nahranita telo

gardsko_novo-leto

Foto: Shutterstock

Sreča, ki se te bo držala celo leto ali 8 razlogov zakaj silvestrovati v Valenciji

Ko se že približno petdeseti dan zapored odpraviš v službo skozi gosto meglo in si že pozabil, kako izgleda sonce, je najbrž čas za kratek oddih. Če tvoj urnik ravno ne dopušča meseca na filipinskih plažah, vseeno pa želiš palme in morje, je decembrska Valencia odličen kraj za polnjenje baterij in tu so razlogi zakaj.

#1 Živahno mesto, tudi ponoči

Valencia je mesto, kjer si hitro najdeš družbo. Španski vrvež ima svoj čar in hitro se znajdeš v središču dogajanja. Na stotine uličic in lokalov za vsak lifestyle, verjemi, čas bo prehitro minil.

valencia_shutterstock_480678550

#2 Dolge peščene plaže

Naj te malo vetra ne odvrne od bosonogega sprehoda po peščeni plaži. Privošči si steklenico španskega piva in ulovi zimske sončne žarke.

valencia_shutterstock_185530148

#3 Biopark

Med starim in novim delom mesta se nahaja rezervat eksotičnih živali. Tropski gozd, savano in Madagaskar lahko doživiš kar tukaj, saj ne manjka prosto gibajočih se lemurjev, flamingov in povodnih konjev.

#4 Mesto umetnosti in znanosti ( Ciutat de les arts i les ciencies )

Kdo si ne želi preživeti dneva v prihodnosti? Da, Valencia nudi celo to. Med futurističnimi stavbami v novem delu mesta preprosto pozabiš na katerem planetu si. Izposodi si kolo ali čoln in preživi dan v sci-fi slogu.

valencia_shutterstock_442107676

#5 Španščina

Ni veliko veščin, ki jih lahko osvojiš v enem tednu, gotovo pa se lahko naučiš osnov španskega jezika. En sam preprost “Hola, que tal?” (živijo, kako gre?) in domačini te bodo vzeli za svojega ter te naučili ostalo.

#6 20°C

Merjeno v senci, je potrebno še kaj dodati?

#7 100 montaditos

Ali 100 tapasov in še več. Gre za zelo znano špansko verigo prigrizkov, ki so idealni za sproščeno siesto. Nekaj zase bodo našli tudi najbolj zahtevni, nikar pa ne pričakuj, da bo natakar znal izgovoriti tvoje ime, ko bo naročilo pripravljeno.

#8 Silvestrovo

Silvestrovanje na glavnem trgu Valencie je nekaj posebnega. Da si zagotoviš srečo v prihajajočem letu potrebuješ le šampanjec in 12 grozdnih jagod. Španska tradicija namreč pravi, da moraš ob polnoči pojesti vse grozdje, po eno jagodo za vsak mesec. Ne skrbi preveč za nadaljevanje večera, Valencia te bo potegnila s seboj.

valencia_shutterstock_345542468

Foto: Shutterstock

Pet odličnih mest, za praznovanje novega leta

Zima še ni tako blizu in novo leto se zdi zelo daleč, vseeno pa se nam v decembru, ko se prižgejo božične lučke in želimo rezervirati silvestrovanje, velikokrat zgodi, da so vse počitniške kapacitete v okolici zasedene, letalske karte pa nesramno drage. Da se to letos ne bi ponovilo, vam predlagamo nekaj bližnjih destinacij, kjer lahko z malce predčasnega načrtovanja preživite nepozaben vstop v novo leto, a za to ne boste porabili vseh svojih prihrankov.

#1 Beograd

Decembrski Beograd je turistična klasika, s katero ne morete zgrešiti, saj je na tej destinaciji zabava zagotovljena. Mesto je lahko dosegljivo z avtom, saj je od naše prestolnice oddaljeno le pet ur vožnje, ki bo hitro minila, če si prevoz delimo z dobro družbo. Tradicionalne zabave na splavih in mnogih diskotekah so beograjska stalnica, najbolje pa je, da za nekaj dneven oddih ne boste porabili veliko denarja.

MEGABON priporoča // Silvestrovanje v Beogradu za ugodnih 117 evrov

beograd_shutter

#2 Rim

Silvestrovanje v večnem mestu je odlična izbira iz več razlogov. Zaradi južnejše lege vam novega leta ne bo potrebno preživeti v debelih plaščih na mrazu, temveč boste praznični ognjemet lahko opazovali v veliko toplejši atmosferi. Italijanski temperament zagotavlja navdušeno proslavljanje, če pa si Rima do sedaj še niste ogledali, je nekaj dnevni silvestrski oddih odlična priložnost, da se načudite izjemni arhitekturi v Vatikanu, fotografirate znameniti Kolosej in se najeste odlične italijanske hrane.

MEGABON priporoča // Silvestrovanje v Rimu z ogledom Vatikana – 3 noči za 179 evrov

rim_shutterstock_88392931

#3 Bologna

Tri ure in pol vožnje oddaljena Bologna je odlična rešitev, če imate za silvestrovanje na voljo le dva ali tri dni, vseeno pa vam bo izlet ostal v lepem spominu. Čudovita arhitektura, ki obdaja glavni trg Piazza Maggiore bo odlična kulisa za odštevanje sekund do vstopa v novo leto 2017, praznovanje pa lahko nadaljujete v katerem izmed lokalov ali klubov, ki so polni praznično razpoloženih lokalcev.

MEGABON priporoča // Silvestrovo v Bologni za manj kot 100 evrov

bologna_shutterstock_303460049

#4 Azurna obala

Obisk Azurne obale je zaradi obmorske lege in razkošnega izgleda lahko precej romantičen, seveda pa se tamkajšnjega silvestrovanja lahko udeležite tudi z družbo. Ob enem je novo leto odlična priložnost, da nekaj časa preživite izven meglenega vremena pri sredozemskih temperaturah ter s svojega bucketlista odkljukate Cannes, Nico in Saint Tropez.

MEGABON priporoča // Novoletno praznovanje na Azurni obali

azurna_shutterstock_241962331

#5 Barcelona

Barcelona zagotavlja vstop v novo leto v veselem španskem vzdušju, kjer prebivalci ob udarcih cerkvenega zvona odštevajo sekunde do novega leta. Zabava se nato nadaljuje po različnih klubih, španska tradicija pa narekuje tudi nekakšne praznične maškare, kjer si lokalci na silvestrsko noč nadanejo svetleče lasulje ter druge zabavne pripomočke. Najpogumnejši se boste na prvi dan v letu lahko celo skopali v razmeroma toplem morju, dodaten razlog za prazničen obisk Barcelone pa so tudi ugodne letalske vozovnice.

barcelona_shutterstock_240366730

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.