Povratni let: Dih jemajoča Sicilija le pičlih 35 evrov

Na Sicilijo za 35 evrov! V srcu Sredozemlja se skriva magičen otok, poln mitov in legend, prelepe narave ter živahne ognjene energije – Sicilija.  Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečajo severno-afriška, arabska in evropska kultura.  Otok je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisan na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov, še posebej zanimiv pa je zloglasni Palermo.

Preberi več

Šest najbolj romantičnih stvari, ki jih lahko počneš na Siciliji

Prihaja valentinovo in če še nisi našel romantičnega kraja, kamor bi odpeljal svojo ljubljeno osebo, smo zate pripravili odličen predlog.

Zakaj se ne bi podal na Sicilijo? Letalske karte so v tem času na voljo po zelo ugodnih cenah, temperature so trenutno občutno višje kot pri nas, otok pa je prava romantična kulisa za valentinov izlet.

Naj samo predlagamo nekaj romantičnih stvari, ki jih lahko počneš na Siciliji.

#1 Vulkanski sončni vzhod

Nastavi budilko še pred sončnim vzhodom ter povabi svojo simpatijo na vrh vulkana od koder bosta skupaj lahko opazovala najbolj spektakularen sončni vzhod v življenju.

#2 Večerno vožnja z ladjo

V turistični pisarni se pozanimaj o zasebnih vožnjah z ladjo. Odpelji svojega dragega ali drago na romantično večerno vožnjo ob mediteranski obali ter vama privošči kozarec šampanjca ob sončnem zahodu.

VANDRAJ priporoča // Megabonova ponudba za romantičen dopust na Siciliji

#3 Polet nad vulkanom

Spektakularen pogled na vulkanski stožec iz zraka je gotova ena bolj romantičnih stvari, ki jih lahko podariš svojemu valentinovemu izbrancu ali izbranki. Na voljo so namreč organizirani poleti s helikopterjem, ki so gotovo izjemna izkušnja, če pa si za malce manj pompozno darilo, si lahko vulkan ogledaš z nogami trdno na tleh.

#4 Večerja ob svečah

Vsi vemo, da so Italijani neizmerni romantiki in siciljanski chefi ti bodo z veseljem pripravili spektakularno romantično večerjo v soju sveč za tvojo simpatijo.

#5 Sprehod skozi staro mesto

Sicilija je očarljiv otok s prikupnimi mesti. Skupaj z izbrancem ali izbranko se odpravita na večerni sprehod skozi čudovite uličice ter pohajkujta dolgo v noč.

VANDRAJ priporoča // Megabonova ponudba za romantičen dopust na Siciliji

#6 Ogled italijanske opere

Oglejta si vročekrvno italijansko opero v operni hiši Teatro Massimo v Palermu. Tradicionalno se Italijani po končani predstavi odpravijo še na dolgo okusno večerjo v fino restavracijo. Zakaj si ne bi finega grižljaja privoščila tudi vidva in nazdravila vajini ljubezni?

Foto: Shutterstock

Ideja za praznovanje: Sredozemsko silvestrovanje na Siciliji

Do božiča nas loči še slab teden, nezadržno pa se bliža tudi konec leta in z njim silvestrska zabava. Pogovori z znanci in prijatelji vedno vodijo k vprašanju “Kje boš pa ti za novo leto?”, ti pa res ne veš, kaj bi odgovoril. Če za novoletno praznovanje še nimaš izdelanega plana, a si želiš, da bo letošnji vstop v novo leto res nekaj posebnega, ti predlagamo, da odpotuješ na konec škornja – Sicilijo.

Največji otok v Sredozemlju je s 25700 kvadratnimi kilometri in 5,1 milijoni prebivalcev tudi najbolj poseljen otok na tem območju. Od celinske Italije ga ločuje le tri kilometre širok prekop, 140 kilometrov jugozahodno pa se že nahaja Afrika. Zaradi sredozemskega podnebja je klima prijetno topla tudi pozimi, zato lahko tudi na silvestrovo čez dan pričakuješ do 18 stopinj Celzija, temperatura pa tudi ponoči ne bo padla pod ledišče.

Ko govorimo o Siciliji, najprej pomislimo na dve stvari. Čudovite plaže in Etno. Najvišja točka Sicilije je s 3329 metri tudi najvišji delujoči vulkan v Evropi ter eden izmed najbolj aktivnih na svetu. Nazadnje je izbruhnil leta 2012, vendar pa je zaradi nenehnega nadzora praktično nenevaren. Skoraj do vrha vodi gondola, ki olajša plezanje na vrh, ki si ga sicer lahko ogledaš tudi peš (če si v dobri kondiciji, to možnost toplo priporočamo). Vulkanska prst je pokrajino zaznamovala s tipično črno barvo, ki je pravo nasprotje s sicilijansko belo obalo. Sicilija se ponaša tudi z najjužneje ležečim italijanskim smučiščem in čudovitem razgledu na okoliško pokrajino.

VANDRAJ priporoča // Megabon aranžma za silvestrovanje na Siciliji

Skok v morje 1.januarja

In ko smo ravno pri beli obali, ne moremo mimo Scale dei Turchi. Bela skalnata obala je prava paša za oči in kar kliče po fotografiranju. Na silvestrovo ti sicer ne moremo obljubiti toplega morja, a najpogumnejši tradicionalno skočijo v morje tudi 1. januarja. Navada naj bi očistila negativno energijo preteklega leta ter telo in duha pripravila na nov začetek.

Mesta in vasice na Siciliji so več kot vredne raziskovanja. Baročne Siracuse so idealen kraj za silvestrovanje na prostem, saj je z italijanskim temperamentom, lokalnim vinom in odlično hrano zabava zagotovljena, dokler pa smo še v decembru, si lahko ogledaš tudi najlepše žive jaslice na Siciliji v Ispici.

Več o Siciliji si lahko prebereš tudi tukaj.

Na Vandraj Sicilijo vsekakor priporočamo, v kolikšni meri pa bo začarala tebe, preveri sam. Ugodne lete iz Ljubljane ali bližnjih letališč najdeš v našem iskalniku, če pa veliko raje potuješ kot planiraš, si lahko ogledaš že organiziran aranžma, ki ga ponuja Megabon.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.