Sicilija: Parom, ki se poročijo na otoku, podarijo 3000 evrov

Iščete popolno lokacijo za poroko? Sicilija kliče! Tamkašnje oblasti bodo namreč vsakemu paru, ki se bo poročil na tem čudovitem otoku, podarile 3000 evrov!

Oblasti južnoitalijanskega otoka Sicilija so se odločile, da vsakemu paru, ki se bo tam poročil, podarijo 3000 evrov. Ponudba velja do 31. julija 2021. Poroke znajo biti velik strošek za mladoporočence, zato je ponudba še toliko bolj mamljiva. Pa tudi sama lokacija je lahko prav idilična.

Številna podjetja, ki se na Siciliji ukvarjajo s porokami, so sicer vzniknila po zaslugi najbolj znane poroke na otoku, tiste iz filma Boter, v katerem se sin mafijskega botra poroči z lokalno lepotico.

Kriza prizadela tudi organizatorje porok

Sicilija je z baročnimi palačami in vilami, srednjeveškimi cerkvami ter lepo naravo zanimiva za poročna slavja, a pandemija je ustavila vse dejavnosti v zvezi s porokami, ki so otoku na leto prinesle do 50 milijonov evrov.

Posledice krize zaradi pandemije močno občutijo tako podjetja za organizacijo porok kot tudi catering, fotografi in hoteli. Ob pomemben vir dohodka so zaradi odpovedi porok tudi cerkve, palače, muzeji in samostani, ki so priljubljena prizorišča za poročne zabave. S “poročnim bonusom”, za katerega so oblasti predvidele skupno 3,5 milijona evrov, želijo znova oživiti poročno industrijo na otoku.

Sicilija ni le otok, znan po mafiji

Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečajo severno-afriška, arabska in evropska kultura. Poleg odličnega sladoleda, testenin, jezika in vina ima Sicilija tudi vulkan Etna. Otok je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisan na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov, še posebej zanimiv pa je zloglasni Palermo.

Mesto ima nekoliko bolj zlovešč sloves, saj velja namreč za središče znamenite sicilijanske mafije. Prav na Siciliji so se sredi 19. stoletja pojavile prve mafijske skupine. Danes je sicilijanska Mafia znana tudi kot Cosa Nostra. Ravno zato mnogi ljudje ob omembi mesta Palermo, pomislijo na kriminal, streljanje, grožnje in napade. A tega v mestu ne boste ravno videli in doživeli. Palermo ostaja mesto, ki vse obiskovalce očara s svojo barvitostjo, sijajem preteklosti, sredozemsko atmosfero, počasnostjo življenja ter barvitostjo trgov in pristanišč.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Ste za skok v bazen z enim najlepših razgledov na naši obali?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.