Sicilija: Parom, ki se poročijo na otoku, podarijo 3000 evrov

Iščete popolno lokacijo za poroko? Sicilija kliče! Tamkašnje oblasti bodo namreč vsakemu paru, ki se bo poročil na tem čudovitem otoku, podarile 3000 evrov!

Oblasti južnoitalijanskega otoka Sicilija so se odločile, da vsakemu paru, ki se bo tam poročil, podarijo 3000 evrov. Ponudba velja do 31. julija 2021. Poroke znajo biti velik strošek za mladoporočence, zato je ponudba še toliko bolj mamljiva. Pa tudi sama lokacija je lahko prav idilična.

Številna podjetja, ki se na Siciliji ukvarjajo s porokami, so sicer vzniknila po zaslugi najbolj znane poroke na otoku, tiste iz filma Boter, v katerem se sin mafijskega botra poroči z lokalno lepotico.

Kriza prizadela tudi organizatorje porok

Sicilija je z baročnimi palačami in vilami, srednjeveškimi cerkvami ter lepo naravo zanimiva za poročna slavja, a pandemija je ustavila vse dejavnosti v zvezi s porokami, ki so otoku na leto prinesle do 50 milijonov evrov.

Posledice krize zaradi pandemije močno občutijo tako podjetja za organizacijo porok kot tudi catering, fotografi in hoteli. Ob pomemben vir dohodka so zaradi odpovedi porok tudi cerkve, palače, muzeji in samostani, ki so priljubljena prizorišča za poročne zabave. S “poročnim bonusom”, za katerega so oblasti predvidele skupno 3,5 milijona evrov, želijo znova oživiti poročno industrijo na otoku.

Sicilija ni le otok, znan po mafiji

Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečajo severno-afriška, arabska in evropska kultura. Poleg odličnega sladoleda, testenin, jezika in vina ima Sicilija tudi vulkan Etna. Otok je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisan na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov, še posebej zanimiv pa je zloglasni Palermo.

Mesto ima nekoliko bolj zlovešč sloves, saj velja namreč za središče znamenite sicilijanske mafije. Prav na Siciliji so se sredi 19. stoletja pojavile prve mafijske skupine. Danes je sicilijanska Mafia znana tudi kot Cosa Nostra. Ravno zato mnogi ljudje ob omembi mesta Palermo, pomislijo na kriminal, streljanje, grožnje in napade. A tega v mestu ne boste ravno videli in doživeli. Palermo ostaja mesto, ki vse obiskovalce očara s svojo barvitostjo, sijajem preteklosti, sredozemsko atmosfero, počasnostjo življenja ter barvitostjo trgov in pristanišč.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Ste za skok v bazen z enim najlepših razgledov na naši obali?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Bled med top 11 destinacijami za poroke v letu 2019

Angleški časnik EveningStandard je na potovalni straneh objavil članek z naslovom Najboljše destinacije za poletne poroke v Evropi. Na seznam TOP 11 se je uvrstil tudi slovenski turistični biser – Bled. 

To poletje recite “da” v najlepših krajih v Evropi, so zapisali na spletni strani dnevnega časopisa EveningStandard. Sestavili so seznam top 11 destinacij, ki jih predlagajo za poročna prizorišča v poletnih mesecih. Na seznam se je uvrstil tudi Blejski grad.

Bled kot odlična destinacija za poroke

Blejski grad opisujejo kot pravljično prizorišče, ker stoji na pečini in ima najlepši razgled na najbolj znano slovensko znamenitost – otoček s cerkvico na Blejskem jezeru.

“Za poročni obred lahko izberete cerkvico na jezeru ali v gradu, potem pa na grajski tarasi priredite najboljšo Instagram poročno zabavo,” so še zapisali v članku.

PREBERITE ŠE: Kako so legendarni The Rolling Stones opazili Blejsko jezero

To je top 11 krajev za poroko v 2019 po izboru EveningStandard

 1. Apulija, Italija
 2. Santorini, Grčija
 3. Arcangues, Francija
 4. Positano, Italija
 5. County Meath, Irska
 6. Bodrum, Turčija
 7. Vis, Hrvaška
 8. Sevilja, Španija
 9. Toskana, Italija
 10. Bled, Slovenija
 11. Cascais, Portugalska

Vir: STO
Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Guardian: Pohodniška pot Julijske Alpe med top destinacijami za 2019

To so najboljša tuja mesta za dekliščine in fantovščine

Dekliščine in fantovščine so poseben del priprav na zakonski stan. Če ste eni tistih, ki bi si raje populili vse obrvi, kot po domačem mestu za svojo zadnjo samsko žurko prodajali piškote sumljivih oblik ali se kakorkoli že sramotili, imamo nekaj rešitev.

Dekliščine in fantovščine so se iz sramotilne sobote v domačem mestu prelevile v nepozabne izlete v tujino s skupino najboljših prijateljev. Vedno več “zaključnih” žurk se namreč seli v tujino, na ulice, kjer vas nihče ne pozna in se lahko sramotite brez slabe vesti. In ker je sezona porok v polnem zagonu, predstavljamo nekaj najbolj idealnih destinacij za dekliščino ali fantovščino v tujini.

Zmagovalka Lizbona: dobra klima, ugoden alkohol, hrana in nočitve

Pri Website Builder Expert so izdali seznam najboljših krajev za dekliščine in fantovščine. Pri tem so 42 ustaljenih priljubljenih destinacij rangirali na podlagi cen piva in koktajlov, cen bivanja v hotelih s tremi zvezdicami ter številčnosti pubov, barov in ugodnih okrepčevalnic na kvadratni kilometer. Eden od kriterijev, ki so odločali o zmagovalcih, so bile tudi povprečne temperature med aprilom in avgustom.

Na vrhu lestvice se je tako znašla Lizbona. Sproščena portugalska prestolnica je priljubljena zaradi pestrega nočnega življenja, ugodne klime, okusne kulinarike in sproščenega vzdušja, ki vlada v mestu. Prav tako pa ne poka po šivih zaradi turistov, kot kakšen London, Pariz ali Rim.

Temperature med 21 in 27 stopinj Celzija so idealne za popivanje in zabavo, ki je na tem koncu sveta precej ugodna. Lizbona prav tako zmaga v koncentraciji pubov, barov in klubov, saj jih je po mestu kar 3,67 na kvadratni kilometer.

V Bukarešto? Zakaj pa ne!

Na drugem mestu najbolj ugodnih destinacij za dekliščino ali fantovščino na podlagi zgornjih kriterijev, je Bukarešta! Tudi glavno mesto Romunije ima tople temperature in ugodno pijačo ter nastanitve.

Britanska favorita Liverpool in Manchester sta zasedla tretje in četrto mesto, za žurerje pa je na petem mestu Praga. Med top 10 so še Krakov, Madrid, Dubrovnik, Brighton in Bratislava.

Nikar v Oslo ali London!

In katerih krajev niti slučajne ne obiskujte za dekliščino ali fantovščino? Nikakor ne v Oslo! Na Norveškem vas bo pivo stalo skoraj 6 evrov, verjetnost, da boste porabili veliko več denarja kot kje drugje, pa obstaja tudi, če nameravate v London, na Ibizo ali v New York.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

12 potovanj, ki bi jih ženska morala doživeti še preden dopolni 40 let

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.