Egipt: novo imenitno odkritje 14 starodavnih sarkofagov

Na kaj najprej pomislite, ko slišite za Egipt? Na piramide, kamele, cenkanje, starodavne civilizacije in mumije, seveda.

Egipt je dolga leta veljal za zelo priljubljeno turistično destinacijo tudi med Slovenci, a se je navdušenje zadnja leta nekoliko umirilo. V Egiptu sicer upajo, da bodo z novimi najdbami oživeli turizem, ki je sicer tudi glavni vir nacionalnega dohodka. Vendar pa trenutne razmere, ki so turizem popolnoma ohromile, temu niso najbolj naklonjene. A novo odkritje zato ni nič manj imenitno!

Novo, okoli 2500 let težko odkritje za Egipt

V starodavni nekropoli Sakara jugozahodno od Kaira so arheologi odkrili 14 novih sarkofagov, starih okoli 2500 let, so sporočile egiptovske oblasti. Nove sarkofage so med arheološkimi izkopavanji odkrili prav te dni, potem ko so pred tednom dni na tem območju odkrili 13 lesenih sarkofagov.

Sarkofagi z lepo ohranjenimi hieroglifi

Na dobro ohranjenih sarkofagih je videti rjave in modre podobe ter številne hieroglife. Sakara je obširno starodavno pokopališče staroegipčanske prestolnice Memfis. V Sakari je veliko piramid, med njimi slavna Džoserjeva stopničasta piramida, zgrajena okoli 2700 let pred našim štetjem, ki velja za eno najstarejših povsem kamnitih zgradb na svetu.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Egipt skozi oči Ljubljančanke, ki je tam živela tri leta

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.