Šest najbolj romantičnih stvari, ki jih lahko počneš na Siciliji

Prihaja valentinovo in če še nisi našel romantičnega kraja, kamor bi odpeljal svojo ljubljeno osebo, smo zate pripravili odličen predlog.

Zakaj se ne bi podal na Sicilijo? Letalske karte so v tem času na voljo po zelo ugodnih cenah, temperature so trenutno občutno višje kot pri nas, otok pa je prava romantična kulisa za valentinov izlet.

Naj samo predlagamo nekaj romantičnih stvari, ki jih lahko počneš na Siciliji.

#1 Vulkanski sončni vzhod

Nastavi budilko še pred sončnim vzhodom ter povabi svojo simpatijo na vrh vulkana od koder bosta skupaj lahko opazovala najbolj spektakularen sončni vzhod v življenju.

#2 Večerno vožnja z ladjo

V turistični pisarni se pozanimaj o zasebnih vožnjah z ladjo. Odpelji svojega dragega ali drago na romantično večerno vožnjo ob mediteranski obali ter vama privošči kozarec šampanjca ob sončnem zahodu.

VANDRAJ priporoča // Megabonova ponudba za romantičen dopust na Siciliji

#3 Polet nad vulkanom

Spektakularen pogled na vulkanski stožec iz zraka je gotova ena bolj romantičnih stvari, ki jih lahko podariš svojemu valentinovemu izbrancu ali izbranki. Na voljo so namreč organizirani poleti s helikopterjem, ki so gotovo izjemna izkušnja, če pa si za malce manj pompozno darilo, si lahko vulkan ogledaš z nogami trdno na tleh.

#4 Večerja ob svečah

Vsi vemo, da so Italijani neizmerni romantiki in siciljanski chefi ti bodo z veseljem pripravili spektakularno romantično večerjo v soju sveč za tvojo simpatijo.

#5 Sprehod skozi staro mesto

Sicilija je očarljiv otok s prikupnimi mesti. Skupaj z izbrancem ali izbranko se odpravita na večerni sprehod skozi čudovite uličice ter pohajkujta dolgo v noč.

VANDRAJ priporoča // Megabonova ponudba za romantičen dopust na Siciliji

#6 Ogled italijanske opere

Oglejta si vročekrvno italijansko opero v operni hiši Teatro Massimo v Palermu. Tradicionalno se Italijani po končani predstavi odpravijo še na dolgo okusno večerjo v fino restavracijo. Zakaj si ne bi finega grižljaja privoščila tudi vidva in nazdravila vajini ljubezni?

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.