Kje pričakati leto 2024? Beograd kliče!

Beograd je mesto, ki mu ni para. Priporočamo, da si zanj vzamete čas in se ga dobro naužijete. Tja se lahko na vikend izlet odpravite kar s svojim avtom, ugodne povezave pa najdete tudi pri Air Serbia, ki v belo mesto leti iz Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.

Beograd je živahno mesto, kjer boste našli nekaj za vsak okus. Od sodobnih kavarnic, kjer se zbira mladina, do tradicionalnih gostilnic, kjer še živi duša prejšnjih desetletij balkanskega duha. In še kup drugih znamenitosti!

Mesto, ki ponuja marsikaj

Kaj vse ima Beograd? Z ogledom »belega« mesta začnete na sotočju Save v Donavo, kjer vas pričaka trdnjava Kalemegdan. V parku Kalemegdan stoji tudi kip Pobednika (Zmagovalca), ki ima status simbola mesta. Sprehodite se po glavni beograjski promenadi – ulici Kneza Mihajla, kjer je veliko lepih trgovin, galerij in knjigarn. Ulico so zadnjič obnovili leta 1987 in takrat je postala skoraj en kilometer dolg raj za pešce.

Poglejte še saborno cerkev, ki je znana tudi kot beograjska stolnica, »konak knjeginje Ljubice« in največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju. Zapeljite se še mimo stadiona Crvene Zvezde Marakana in Dedinj, kjer so rezidence najpomembnejših beograjskih politikov. V Hiši cvetja pa se nahaja mavzolej nekdanjega predsednika Jugoslavije – Josipa Broza Tita. Mimogrede, v Beograd je samo zaradi Hiše cvetja v treh desetletjih zavilo že več kot 20 milijonov ljudi. Lahko greste tudi na sprehod po beograjski tržnici Zeleni Venac ali skočite v kakšen muzej – na primer muzej Nikole Tesle.

Na večerjo v boemsko Skadarlijo

Morda vas zanese na večerjo ob starogradskih pesmih v boemskem delu Beograda – na Skadarlijo. Če bi tam radi tudi silvestrovali, vsekakor vnaprej rezervirajte mizo. Ta manj kot 400 metrov dolga ulica je uspela obdržati vintage duh s starimi tlakovci in fasadami ter kupom gostiln z dušo in zgodovino, ki prav na tem mestu tradicijo vzdržujejo že več kot 150 let. V najbolj slavnih lokalih kot so Tri šešira, Dva jelena, Zlatni bokal, Dva bela goluba, Velika Skadarlija in Ima dana so se zabavali že številni eminentni gostje.

Mimogrede, Skadarlija zna biti še bolj vesela, če vas bo v Beograd zaneslo 13. januarja, na pravoslavno novo leto.

Na praznovanje na prostem, na splave ali v klube

Ena glavnih značilnosti, ki bogatijo Beograd, so tudi splavi na Savi in Donavi. Na njih potekajo največje zabave skozi vse leto, v vseh letnih časih. Pestro je seveda tudi na Silvestrovo. Če raje silvestrujete na prostem, boste veliko dogajanja ujeli na več lokacijah po mestu, na primer na Savski promenadi ali na glavnem odru pred Narodno skupščino. Če bi šli raje v klub, tudi teh ne manjka! Savamala je nekdanja industrijska četrt, danes center urbane kulture, kjer boste zagotovo našli kakšen klub po svojem okusu. O več dogodkih na Silvestrovo si preberite TU.

Kje prenočiti?

Imamo idejo! Megabon ima v ponudbi kup nastanitev v Beogradu. Med njimi je tudi nov mestni hotel Falkensteiner Hotel Belgrade, ki se nahaja v središču beograjske poslovne in trgovske cone, v neposredni bližini središča mesta. Je odlično prometno povezan z letališčem, zanj pa so značilni sodoben in dinamičen dizajn, maksimalno udobje in odlične storitve. Ponudba velja za nočitve med 29. decembrom 2023 in 3. januarjem 2024, torej prav za silvestrovanje!

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Praznična večerja z vsaj tremi hodi: RECEPTI, ki bodo navdušili omizje

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Kakšen je recept za popoln adventni izlet? Vonj po praženih mandljih in kuhanem vinu, praznična okrasitev in lučke ob spremljavi božičnih pesmi ter dobri družbi. Pa mrzel nos in vroča lica ter če je le mogoče – organiziran prevoz ali celo nočitev v novem kraju, kjer niste prav vsak dan! Imamo 10 idej in ponudb, ki jih ne smete zamuditi (klik)!

Slovenci imamo z odlično geografsko lego to srečo, da nam za popoln adventni izlet ni treba potovati prav daleč. Kup imenitnih prazničnih sejmov imamo sicer tudi v naših krajih, če pa za praznični december radi pobegnete čez mejo in spoznate utrip kakšnega novega mesta, berite naprej!

#1 Trst

Trst je med Slovenci izjemno priljubljeno mesto za kratek izlet. Po nakupih, na kapučino, aperol spritz ali kar tako, na sprehod med mogočnimi stavbami. Tokrat se tja podajamo v veselem decembru, ko mesto zaživi v prav posebnih odtenkih!

Najprej si ogledate imeniten grad Miramare, ki ga je svoji ženi princesi Charlotte zgradil nadvojvoda Maximilijan Habsburški. Stoji na pečini nad morjem in je spremenjen v zanimiv muzej. Nato se zapeljete v Trst, mesto, ki je bilo nekoč glavno pristanišče avstro-ogrskega cesarstva. Njegovi najpomembnejši spomeniki se zato nanašajo prav na to zlato obdobje. Nato se podate na raziskovanje znamenitosti v središču mesta, kjer boste lahko doživeli praznični utrip. Lahko nakupite darilca, poskusite raznovrstne slaščice in ostale italijanske dobrote, prisluhnete uličnemu koncertu in se sprehodite po praznično okrašenih ulicah tik ob morju.

Kupon za organiziran izlet v predbožični Trst najdete TUKAJ, za Miklavžev sejem, ki bo 2. decembra, pa TUKAJ. 

#2 Zagreb

Advent v Zagrebu se je več let zapored okitil z naslovom najlepšega božičnega sejma v Evropi in to povsem upravičeno, res je čudovit! Vožnja proti prestolnici sosednje Hrvaške za Slovence ni pretiran zalogaj, vsekakor pa je mesto vredno obiska, sploh konec leta, ko se ovije v čarobne barve.

Kako torej preživeti dan v božično obarvanem Zagrebu? Po prihodu si najprej ogledate nekaj najpomembnejših znamenitosti mesta. Cerkev sv. Marka, katedralo, Donji in Gornji grad z vzpenjačo, čarobno okrašen trg Bana Jelačiča, Sabor, Banske dvore in Kamnita vrata. Nato pa se izgubite v božično okrašenem mestu in njegovih trgih. Tu se lahko posladkate s tradicionalnimi medenjaki v obliki srca, popijete nekaj toplega in dišečega, nakupite darilca ali obujete drsalke in se zavrtite na mestnem drsališču.

Na advent v Zagrebu z organiziranim prevozom? Ponudbo najdete TUKAJ.

Ne veste, kje bi preživeli novo leto? Če vam diši Zagreb, ponudbo za novoletni izlet najdete TUKAJ.

#3 Rim in Vatikan

Po prihodu v italijansko prestolnico kar za uvod skočite v znamenito papeško državo Vatikan. Tu si ogledate trg sv. Petra, ki ga v adventnem času krasi veličastno božično drevo. Nato stopite v baziliko sv. Petra in zagledate Michelangelov kip Pietà ter druge mojstrovine italijanskih umetnikov. Lahko se celo povzpnete na kupolo cerkve, od koder je krasen razgled na Vatikan z vrtovi ter na panoramo Rima.

Pot nato nadaljujete z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta, se sprehodite mimo Angelskega gradu in si malo več časa vzamete na trgu Navona z vodnjakom Štirih rek. Tu najdete najlepši božični sejem v Rimu, se sprehodite med pisanimi stojnicami, občudujete praznično okrašene fontane enega najlepših evropskih trgov, prisluhnete glasbi pouličnih muzikantov, nakupite darila in se okrepčate z dobrotami. Nato se sprehodite še do Panteona, ki slovi po največji prosto stoječi kupoli na svetu ter dalje do najbolj romantičnega vodnjaka Trevi. Ne pozabite vanj vreči kovanca za srečo, nato pa se zavijte v dišeče hotelske rjuhe, saj vas čaka nov dan!

Po zajtrku na drugi rimski dan skočite do mogočnega Koloseja, na razgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na Forum Romanum, politično, versko in komercialno središče starega Rima, pa tudi cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja. Sprehodite se še do Španskega trga in znamenitih Španskih stopnic s cerkvijo Trinita dei Monti. Po večerji še malo pohajkujte po okrašenem mestu, nato pa si spet spočijte telo, saj je pred vami še tretji dan!

Štiridnevni organiziran izlet v predbožični Rim in Vatikan najdete TUKAJ.

Zjutraj vzemite čas za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Skočite še do znamenitosti v modernem delu Rima, nato pa se v smeri doma ustavite še v kraju Orvieto. Z vzpenjačo se povzpnete do visoko ležečega in slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Sploh lahko bolje zaključite izlet?

#4 Gradec

Nakup božičnih daril, čudoviti razgledi na mestno središče, ogled ledenih jaslic in občudovanje praznične okrasitve … Doživite predbožični Gradec! Izlet začnete v  nakupovalnem centru Shopping City Seiersberg, kjer nakupite vsa božična darila in se izognete brezglavim nakupom v zadnjem trenutku. Po nakupovalnem postanku pa končno skočite do mestnega jedra, kjer se sprehodite preko otoka na Muri pod grajski hrib.

Na grajski grič se lahko (z doplačilom) povzpnete tudi z vzpenjačo, kjer vas na vrhu čaka znameniti graški stolp z uro. Z griča je čudovit razgled na mestno središče, ki je bilo zaradi svoje arhitekture uvrščeno na Unescovo listo svetovne dediščine.

Organiziran izlet v predbožični Gradec najdete TUKAJ.

Nato se sprehodite po mestnem trgu, mimo mestne hiše, najstarejše pekarne v Gradcu, dvorca Habsburžanov do deželnega dvorca, kjer si ogledate zanimive ledene jaslice. Nato pa se podate po praznično okrašenem mestu, na kuhano vino ali vročo čokolado in dan zaključite z rdečimi lici in nasmeškom na ustih.

#5 Beljak, Celovec in Vrbsko jezero 

Kako je videti adventna pravljica na Koroškem? Prvi postanek naredite v Beljaku, v srcu Koroške. Ogledate si znamenitosti mesta ob reki Dravi in se sprehodite po starem mestnem jedru, mimo župnijske cerkve Sv. Jakoba do Glavnega trga, kjer vas čaka tradicionalni božični sejem. Pot nato nadaljujete proti Celovcu in izkoristite postanek ob Vrbskem jezeru v kraju Vrba. Tu spijete kavo in občudujete ogromen, z mnogimi lučkami razsvetljen plavajoči adventni venec. V Celovcu si nato ogledate staro mestno jedro in Knežji kamen, simbol slovenske državnosti. Nato pa je spet čas za razkošen božični sejem, nakupe daril, kuhano vino in prepuščanje prazničnemu vzdušju.

Organizirana adventna pravljica na Koroškem vas čaka! Več o ponudbi TUKAJ.

#6 Dunaj 

Dunaj je že od nekdaj navduševal številne skladatelje, pisatelje in pesnike. Še danes je mesto, ki v sebi skriva najboljše in najelitnejše glasbene akademije in izpolnjuje sanje marsikaterega umetnika. Vsekakor si morate vzeti čas za ogled palače Schönbrunn, veličastne letne rezidence Habsburžanov, kjer je tudi manjši vsakoletni tradicionalni božični sejem. Načudite se lepotam v Muzeju lepih umetnosti, obiščite Mozartovo hišo in Hišo glasbe, pa tudi Dunajsko filharmonijo in katedralo Svetega Štefana. Tu najdete tudi razkošno palačo Belvedere in eksotične zunanje parke ter rastlinjake Botaničnega vrta. Dunaj pa skriva tudi številne arhitekturne bisere – cerkev svetega Karla (Karlshirche), svetovno znano mestno hišo ter parlament avstrijske vlade …

Organiziran izlet na predbožični Dunaj najdete TUKAJ.

Če pa bi radi na dunajskih ulicah vstopili v leto 2024, novoletno ponudbo najdete TUKAJ.

#7 Salzburg 

Prestolnico Solnograške in Mozartovo mesto boste v predbožičnem času doživeli v prav posebnem vzdušju. Sprehodite se po okrašenem in slikovitem starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo dvorci in palače, potepanje pa zaključite na stojnicah božičnega sejma.

Med sprehodom po starem mestnem jedru spoznate Rotovž, Mozartovo rojstno hišo in se sprehodite mimo Festivalne dvorane, kolegijske cerkve, benediktinske opatije ter Kapiteljskega trga s stolnico. Z dvigalom se lahko povzpnete tudi na grajsko utrdbo, od koder je čudovit razgled na mesto in okolico. Na adventnih stojnicah pravljično okrašenega mesta se obvezno posladkajte z Mozartovo kroglico in se pogrejte s kuhanim vinom in vročo čokolado. Priporočamo tudi ogled razgledne trdnjave Festung, od koder je v lepem vremenu čudovit pogled na mesto, Mozartovo rojstno hišo in Hišo narave.

Če vas mika adventni Salzburg, lahko odlično ponudbo za organiziran izlet najdete TUKAJ.

#8 Budimpešta

Praznična Budimpešta se tudi letos lahko pohvali z uvrstitvijo na sam vrh najlepših adventnih sejmov v Evropi! Na spletni strani European Best Destinations so tudi tokrat sestavili seznam najlepših božičnih sejmov in na prvem mestu je (spet!) prav Budimpešta! Letos se bo uradno ovila v praznične barve že 24. novembra, pisane lučke pa bodo gorele vse do 31. decembra 2023.

Že veste, kje boste silvestrovali? Kaj pa, če bi v novo leto vstopili v Budimpešti? Potem ko prečkate slovensko-madžarsko mejo, se najprej zapeljete ob južni obali Blatnega jezera, mimo znanega letovišča Siofok in naprej do Budimpešte. Po prihodu v madžarsko prestolnico najprej naredite krožni ogled mesta ter vzpon na Gerhardov hrib, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, poleg pa sta trdnjava iz 19. stol. in Citadela, od koder je čudovit pogled na mesto. Nato se spustite v Pešto in si ogledate nekaj mestnih znamenitosti: Trg herojev z osrednjim 36 metrov visokim stebrom s kipom nadangela Gabrijela, Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Štefana, Matijevo cerkev in še kaj … Po ogledih pa se pridružite novoletnemu praznovanju na mestnih trgih, kjer z veselo množico skočite v leto 2024.

Novo leto 2024 v Budimpešti lahko z organiziranim prevozom dočakate TUKAJ.

Če bi se tja odpravili že za advent, pa si preberite TO.

#9 Milano 

Milano, mesto mode in nogometa je prestolnica Lombardije, kjer si bogata preteklost in vznemirljiva sedanjost podajata roki. Mesto je tudi finančna in gospodarska prestolnica severne Italije. V adventnem času pa se ovije v prav posebne barve!

Ogled pričnete na veličastnem trgu Piazza Duomo z istoimensko stolnico, ki je največja gotska mojstrovina v Italiji in tretja največja cerkev v Evropi. Po ogledu se sprehodite pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine. Tukaj boste našli svetovno znane blagovne znamke, ki so prava paša za oči. Nato skočite v eno pravih kavarn, saj brez kapučina v Milanu ne gre. Sprehodite se še do slovite milanske operne hiše – Teatro alla Scala. Nato pa se sprehodite med stojnicami božičnega sejma na trgu Piazza Duomo in uživate v dišečih dobrotah ter nakupih darilc za najbližje.

Organiziran izlet v čarobni predbožični Milano ujamete TUKAJ.

#10 Beograd

Beograd je mesto, ki mu ni para. Priporočamo, da si zanj vzamete čas in se ga dobro naužijete. Z ogledom »belega« mesta začnete na sotočju Save v Donavo, kjer vas pričaka trdnjava Kalemegdan. Sprehodite se po glavni beograjski promenadi – ulici Kneza Mihajla, kjer je veliko lepih trgovin, galerij in knjigarn. Poglejte še saborno cerkev (beograjska stolnica), »konak knjeginje Ljubice« in največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju. Zapeljite se še mimo stadiona Crvene Zvezde Marakana, Dedinj, kjer so rezidence najpomembnejših beograjskih politikov, in Hiše cvetja s Titovim grobom. Po kratkem odmoru v hotelu priporočamo, da se odpravite še na večerjo ob starogradskih pesmih v boemskem delu Beograda, na Skadarliji.

Predlagamo tudi izlet na Avalo in ogled Meštrovićevega spomenika neznanemu junaku iz prve svetovne vojne. Povzpnete se lahko na obnovljen telekomunikacijski stolp. Ali pa ostanete v mestu in greste na sprehod po beograjski tržnici Zeleni Venac, se sprehodite po okrašenem mestu, skočite v kakšen muzej – na primer muzej Nikole Tesle ali pa se zapeljete po Savi in Donavi.

Kup idej za nastanitve v prazničnem Beogradu vas čaka TUKAJ.

NE SPREGLEJTE: Imamo 10 idej in ponudb za organizirane adventne izlete, ki jih ne smete zamuditi (klik)!

FOTO: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: TO so ene najbolj fotogeničnih term v Sloveniji 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Drugačne počitnice na Jadranu: 9 dni in 6 balkanskih držav

Kdaj ste nazadnje v enem dopustu začutili utrip vsaj šestih držav? Kaj pa če bi šli tokrat na dogodivščino do Ohrida in si na poti do tja ogledali še kup imenitnih stvari?

Ko govorimo o organizaciji dopusta, imamo v mislih najprej cilj, končno destinacijo. Včasih pa je poleg cilja zelo zanimiva že sama pot do njega. Tokrat je lahko vaš dopustniški cilj starodavni Ohrid, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva z vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje. Ohrid je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest.

Ohrid je vaš cilj. Vsekakor pa bo pot do njega dogodivščina sama zase! Kako torej v enem dopustu ujeti utrip še vsaj šestih držav? Pri Megabonu lahko ujamete spodnji načrt poti in super ponudbo za dopust!

Pot začnete v Ljubljani, kjer skočite na avtobus in se zapeljete po hrvaški obali do Neuma, edinega teritorialnega izhoda BiH na morje. Nato pot nadaljujete skozi Črno goro, pa prek Albanije do uradnega cilja – Severne Makedonije. Ob koncu dopusta ob Ohridskem jezeru pa za pot domov uberite obratno smer in se zapeljite še skozi Srbijo s postankom v Beogradu.

Program: Drugačne počitnice na Jadranu

1. DAN: LJUBLJANA – NEUM

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale ter mimo Splita v Neum. Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju. Večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM – BUDVA – TIRANA

Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro do Budve. Kratek postanek za ogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanje vožnje mimo Sv. Štefana v Albanijo in dalje mimo Skadra v okolico Tirane. Nočitev v hotelu.

3. DAN: KRUJE – TIRANA – OHRID

Po zajtrku vožnja v staro prestolnico Kruje, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku. Obisk muzeja Skenderbega in tradicionalnega bazarja. Sledil bo obisk Tirane, ki leži med rekama Erzen in Išmi. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu vožnja mimo Elbasana v Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: OHRID – SV. NAUM

Po zajtrku sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: OHRID (Struga in Vevčani)

Zajtrk, nato po želji in za doplačilo izlet v Strugo in obisk samostanskega kompleksa Kališta z votlinsko cerkvico. Po ogledu odhod do »republike Vevčani«, kjer se sprehodite po znamenitih Vevčanskih izvirih, nato sledi kosilo in presenečenje v značilni makedonski restavraciji. Popoldne povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: OHRID ( Prespansko jezero – Bitola / Herakleja)

Po zajtrku po želji in za doplačilo izlet na Prespansko jezero. Kratek postanek v Oteševu, sledi vožnja v Bitolo, ker si ogledate čudovite mozaike antične Herakleje in se sprehodite po živahnem mestu. Popoldne vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN: OHRID

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: OHRID – SKOPJE – BEOGRAD

Po zajtrku vožnja mimo Tetova v Skopje in ogled mestnih znamenitosti: veličastnih kipov in zgradb projekta Skopje 2014, starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkve Sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Popoldne vožnja na sever, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Nočitev.

9. DAN: BEOGRAD – LJUBLJANA

Po zajtrku ogled srbske prestolnice s slovitim Kalemegdanom, največje pravoslavne cerkve na Balkanu – cerkve Sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi – Knez-Mihajlovi ulici. Po želji in za doplačilo kosilo v boemski Skadarliji. Popoldne pa nazaj proti Sloveniji, kamor prispete v poznih večernih urah.

Podrobnejši program in odlično ponudbo za 9-dnevno dogodivščino najdete tukaj – KLIK.

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Od srečanja z medvedi do vožnje v orkanskem vetru: #INTERVJU z Dolenjko, ki svet raziskuje na motorju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za skok v novo leto: Silvestrovanje v Beogradu!

Prestolnica Srbije je ena od najbolj priljubljenih destinacij za slovo od starega in pozdrav novega leta, saj je tam zabava zagotovljena. Našli smo odlično ponudbo za silvestrovanje v Beogradu, z vključenim prevozom in nočitvami v hotelu 4*.

Decembrski Beograd je turistična klasika, s katero ne morete zgrešiti, saj je na tej destinaciji zabava zagotovljena. Tradicionalne zabave na splavih in mnogih diskotekah so beograjska stalnica, najbolje pa je, da za oddih ne boste porabili veliko denarja. Po dveh letih omejitev, je spet čas za silvestrovanje v Beogradu!

Zabava in znamenitosti

Poleg zabave je mesto Beograd več kot vredno ogleda. Mesto ponuja kup zanimivosti, od dobrega šopinga, do še boljših kulinaričnih razvajanj. Sprehodite se po okrašeni Knez Mihajlovi ulici, glavni coni za pešce, kjer ne manjka butikov, trgovinic, uličnih umetnikov in kavarn. Sprehodite se skozi park Kalemegdan in na trdnjavo, kjer boste priča izjemnim razgledom.

Na silvestrovanje v Beogradu z avtobusnim prevozom in v 4* hotel

Beograd je ena najbolj veselih in temperamentnih balkanskih prestolnic. Izognite se skrbi o prevozu in nočitvah in se prepustite vodenju strokovnjakov. Ti vas bodo že prvi dan popeljali na ogled »belega« mesta na sotočju Save v Donavo, kjer boste videli trdnjavo Kalemegdan, saborno cerkev (beograjska stolnica), »konak knjeginje Ljubice« in največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju.

Naslednji dan vas po izbirnem dopoldanskem izletu čaka silvestrovanje na prostem ob mestnem programu ali v katerem od klubov. Zadnji dan pa se boste lahko sprehodili po beograjski tržnici in kupili pristni kajmak in sir. 

Več o programu in cenah si preberite TUKAJ.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: December v Hiltonu: pogled na morje, večerja za Michelinovo zvezdico ali advent v Opatiji?

 

City break: v katerih evropskih mestih lahko spite za manj kot 30 € na noč?

Jesen je pravi čas za city break! Toplo vreme, ugodni leti, super destinacije in nove dogodivščine! Cene letalskih prevozov in nastanitev v evropskih mestih so tako ugodne, da bi bil skoraj greh, da jih ne obiščete! Zakaj ne bi poklicali svoje boljše polovice, prijatelja, sestre ali osebe, ki res mora doživeti avanturo, in rekli: ”Spakiraj, čas je za nekaj novega!”

Preberi več

Citybreak: Kam odpotovati v aprilu?

Že veste, kje boste preživeli  prihodnji mesec? April je že skoraj tu in mi že brskamo za letalskimi kartami, da bomo lahko čim prej odpotovali raziskovat katero od evropskih prestolnic. Sestavili smo seznam evropskih mest, ki zahtevajo različno dolžino dopusta in debelino denarnice, a vsaj ena izmed spodnjih destinacij bo zagotovo pisana na kožo tudi vam. Dodajamo še navdihujoče fotografije in po tri razloge, zakaj odpotovati ravno tja na citybreak.

Preberi več

Beograd: mesto zabave, dobre hrane in izrednih znamenitosti

Ljubo doma, kdor ga ima, pravi pregovor. In še res je. Bi radi imeli svoj dom v tujem mestu? Obiščite Beograd in Hotel Xenon, kjer se boste v mestu zabave, dobre hrane in izrednih znamenitosti počutili kot doma.

V Beogradu ne smete spregledati …

Vsi, ki radi zapravljate, se enostavno morate sprehoditi po Knez Mihajlovi ulici, glavni sprehajalni ulici v mestu. Če želite obiskati živalski vrt, park Kalemegdan, vojni muzej, zavijte v Beograjsko trdnjavo v stilu dunajskega Schönbrunna. Ljubitelji športa ne smete mimo beograjske Marakane, tisti, ki imate raje znanost, pa obiščite Muzej Nikole Tesle.

Luksuz, šarm in intimno vzdušje

Kje? Hotel Xenon vas v inovativnem delu Beograda pričakuje skupaj s svojim osebjem, ki bo naredilo vse, da se boste pri njih počutili dobro in domače. Sodoben hotel vas enostavno prevzame, njegov šarm na vas vpliva pozitivno, kar je vsekakor eden od razlogov, zakaj se boste tja še vrnili.

Razkošje za pravi oddih

Hotel Xenon si je v svojem Spa & Wellness konceptu zamislil holistične tretmaje, zato da vi uživate, se sprostite in napolnite baterije za nove podvige in uspehe. Zdelo se vam bo, da se je čas zaustavil in spremenil v oddih, na katerem so uslišane vse vaše želje. Da bo za vaše želje in zdravje poskrbljeno v celoti, si privoščite ….

Masaže v Xenon Spa &Wellness

Izbirali boste med masažami, ki bodo ustrezale vašim željam. Tako se boste lahko odločili za čudodelne tretmaje, ki bodo zvečer regenerirali vaše telo in ga sprostili v pravem pomenu besede, ali masaže, ki vam bodo zjutraj dale zagon in dodatne moči za nov uspešen turistični ali poslovni dan. Na svoj račun boste prišli tisti, ki imate raje nežne masaže, poskrbljeno bo pa tudi za tiste, ki bolj uživate pod grobimi masažnimi gibi.

Samo na Megabonu ponudba za Hotel Xenon v Beogradu (preverite TUKAJ)! Oglejte si čudovito mesto, bivajte v luksuznem hotelu in si privoščite samo dobro zase in svoje telo.

Foto: Megabon, Shutterstock

Preberite še:

Posebno doživetje za najmlajše: Indijanska in gusarska pustolovščina v Termah Čatež

Beograd: (po)novoletni klic v glavno mesto Balkana

‘Beograd je recimo Taj Beograd … Muškarčina. Švaca i galamdžija u raspasanoj beloj košulji, na hoklici pred prepadnutim svircima …” Tako ga opisuje Đorđe Balašević, in še kako prav ima. Res je velik, pravi moški med balkanskimi prestolnicami.

Beograjska trdnjava v stilu dunajskega Schönbrunna

Če si želite pogledati trdnjavo, park, živalski vrt, muzej na enem mestu, se odpravite v Beograjsko trdnjavo, ki je funkcionalno sestavljena iz zgornje in spodnje trdnjave ter parka Kalemegdan. Tu si lahko ogledate tudi vojni muzej na prostem ter živalski vrt. V parku Kalemegdan stoji tudi kip Pobednika (Zmagovalca), ki ima status simbola mesta.

Knez Mihailova ulica

Nadaljujete lahko z zapravljanjem na glavni nakupovalni ulici v mestu, ki je ime dobila po srbskem princu. Je glavna sprehajalna ulica in ulica, v kateri lahko zapravite največ denarja. Ulico so zadnjič obnovili leta 1987 in takrat je postala skoraj en kilometer dolg raj za pešce.

Na splave z novim letom ali brez

Ena glavnih značilnosti, ki bogatijo Beograd, so splavi. Na njih potekajo največje zabave skozi vse leto, v vseh letnih časih. Težko bi bilo izpostaviti najboljše splave, gotovo pa se bo za vsak okus našlo kaj ustreznega. So definitivno najboljši sinonim za najboljše doživetje nočnega življenja v Beogradu. Gotovo pa je januar na splavih še posebej zaznamovan, saj je rdeča nit vsega dogajanja pravoslavno novo leto.

Beograjska Marakana

Stadion gosti tekme domačega nogometnega kluba Crvena zvezda, letos so Beograd obiskale in na stadionu igrale največje nogometne zvezde evropske Lige prvakov. Tam bodo na svoj račun prišli ljubitelji športa in srbske estrade, saj se v bližini stadiona nahaja razkošno domovanje srbske zvezde Svetlane Cece Ražnatović.

Hiša cvetja

Za obujanje nostalgije in spomina na bratstvo in enotnost lahko obiščete Hišo cvetja na Dedinjah, kjer se nahaja mavzolej nekdanjega predsednika Jugoslavije – Josipa Broza Tita. V Beograd je samo zaradi Hiše cvetja v treh desetletjih zavilo že več kot 20 milijonov ljudi.

Muzej Nikole Tesle

Beograd ponuja nekaj tudi za ljubitelje znanosti, fizike, elektrotehnike. Lahko si ogledate Muzej Nikole Tesle, ki je posvečen znanemu strokovnjaku in njegovim izumom.

Se pozimi želite pogreti ob dobri hrani, pijači in glasbi? Zunanji mraz nadomestite z vročico nakupov, obudite nostalgijo, obiščite športne znamenitosti in pozdravite živali v živalskem vrtu. Na Megabonu najdete super ponudbe z MEGA popusti za (po)novoletni Beograd! Prilagodite si izlet po svojem okusu in uživajte v prestolnici.

Vir fotografij: Shutterstock

Preberite še:

Japonska: Šest razlogov za obisk te čudovite države v letu 2019

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.