Drugačne počitnice na Jadranu: 9 dni in 6 balkanskih držav

Kdaj ste nazadnje v enem dopustu začutili utrip vsaj šestih držav? Kaj pa če bi šli tokrat na dogodivščino do Ohrida in si na poti do tja ogledali še kup imenitnih stvari?

Ko govorimo o organizaciji dopusta, imamo v mislih najprej cilj, končno destinacijo. Včasih pa je poleg cilja zelo zanimiva že sama pot do njega. Tokrat je lahko vaš dopustniški cilj starodavni Ohrid, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva z vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje. Ohrid je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest.

Ohrid je vaš cilj. Vsekakor pa bo pot do njega dogodivščina sama zase! Kako torej v enem dopustu ujeti utrip še vsaj šestih držav? Pri Megabonu lahko ujamete spodnji načrt poti in super ponudbo za dopust!

Pot začnete v Ljubljani, kjer skočite na avtobus in se zapeljete po hrvaški obali do Neuma, edinega teritorialnega izhoda BiH na morje. Nato pot nadaljujete skozi Črno goro, pa prek Albanije do uradnega cilja – Severne Makedonije. Ob koncu dopusta ob Ohridskem jezeru pa za pot domov uberite obratno smer in se zapeljite še skozi Srbijo s postankom v Beogradu.

Program: Drugačne počitnice na Jadranu

1. DAN: LJUBLJANA – NEUM

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale ter mimo Splita v Neum. Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju. Večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM – BUDVA – TIRANA

Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro do Budve. Kratek postanek za ogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanje vožnje mimo Sv. Štefana v Albanijo in dalje mimo Skadra v okolico Tirane. Nočitev v hotelu.

3. DAN: KRUJE – TIRANA – OHRID

Po zajtrku vožnja v staro prestolnico Kruje, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku. Obisk muzeja Skenderbega in tradicionalnega bazarja. Sledil bo obisk Tirane, ki leži med rekama Erzen in Išmi. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu vožnja mimo Elbasana v Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: OHRID – SV. NAUM

Po zajtrku sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: OHRID (Struga in Vevčani)

Zajtrk, nato po želji in za doplačilo izlet v Strugo in obisk samostanskega kompleksa Kališta z votlinsko cerkvico. Po ogledu odhod do »republike Vevčani«, kjer se sprehodite po znamenitih Vevčanskih izvirih, nato sledi kosilo in presenečenje v značilni makedonski restavraciji. Popoldne povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: OHRID ( Prespansko jezero – Bitola / Herakleja)

Po zajtrku po želji in za doplačilo izlet na Prespansko jezero. Kratek postanek v Oteševu, sledi vožnja v Bitolo, ker si ogledate čudovite mozaike antične Herakleje in se sprehodite po živahnem mestu. Popoldne vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN: OHRID

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: OHRID – SKOPJE – BEOGRAD

Po zajtrku vožnja mimo Tetova v Skopje in ogled mestnih znamenitosti: veličastnih kipov in zgradb projekta Skopje 2014, starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkve Sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Popoldne vožnja na sever, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Nočitev.

9. DAN: BEOGRAD – LJUBLJANA

Po zajtrku ogled srbske prestolnice s slovitim Kalemegdanom, največje pravoslavne cerkve na Balkanu – cerkve Sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi – Knez-Mihajlovi ulici. Po želji in za doplačilo kosilo v boemski Skadarliji. Popoldne pa nazaj proti Sloveniji, kamor prispete v poznih večernih urah.

Podrobnejši program in odlično ponudbo za 9-dnevno dogodivščino najdete tukaj – KLIK.

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Od srečanja z medvedi do vožnje v orkanskem vetru: #INTERVJU z Dolenjko, ki svet raziskuje na motorju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.