Slovenija je majhna država z velikim srcem in nobeno presenečenje ni, da se tu skriva nekaj najbolj romantičnih lokacij v Evropi. Od slikovitih jezer in čarobnih mest, do dih jemajočih razgledov na gorske vrhove. To je 5 najbolj romantičnih krajev v Sloveniji:

Bled

To idilično alpsko jezero, obdano z Julijskimi Alpami, je med drugim dom slikovitemu otoku, do katerega se lahko zapeljeta s tradicionalnim lesenim čolnom, imenovanim “pletna”. Sprehodita se okoli jezera, povzpnita se na srednjeveški grad po osupljive razglede in se posladkajta s kremšnito. Bolj romantično skoraj ne gre. 5 naj

bolj romantičnih krajev 

Piran

Čarobno obmorsko mesto na Jadranu je znano po ozkih ulicah, barvitih hišah in beneški arhitekturi. Sprehodita se po romantični promenadi ob morju, uživajta na večerji v eni od restavracij z morsko hrano in uživajta v razgledih z obzidja. To bo popoln zmenek.

Dolina reke Soče

Slikovita dolina, kjer domuje naša najčistejša reka Soča, je priljubljena destinacija za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kajakaštvo in ribolov. Pari se lahko sproščeno sprehodite ob reki, se podate na veslaško dogodivščino ali se sprostite v eni od naravnih toplic. Izkušnja, ki je ne boste zlepa pozabila.

Ljubljana

Glavno mesto Slovenije je znano po čarobnem starem mestnem jedru, čudovitih mostovih in živahni atmosferi. Sprehodita se ob reki Ljubljanici, uživajta na večerji ob svečah v eni od mestnih restavracij ali se odpravita na vožnjo z ladjico. Če zmenek končata na Ljubljanskem gradu, bo to en najbolj romantičnih zmenkov vseh časov.

Triglavski narodni park

Triglavski narodni park vaju bo navdušil z razgibano naravo. Tu so doma najlepši razgledi na vrhove gora, modro-zelena jezera, najlepši slapovi in zeleni gozdovi. Obiščita mestece Bohinj, sprehodita se do slapu Peričnik, odpravita se na smučanje na Vogel ali pa na dobro kosilo do jezera Jasna. To bo zmenek kot v raju.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za zimski izlet z otroki: Belopeška jezera

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.