To je država, ki jo lahko najceneje obiščete jeseni

Vremenoslovci že napovedujejo jesen in čas je za nov citybreak.

Jesen je idealen čas, da obiščete katero izmed evropskih prestolnic. Če pa ste velik del svojega budgeta za potovanja že porabili za poletni dopust, vas gotovo zanima, kam se odpraviti, ne da bi popolnoma osušili svoj bančni račun.

Tudi letos je Post Office Travel Money City Costs Barometer objavil seznam držav, ki jih je najceneje obiskati jeseni. Na proti vam stopa z izračunom povprečnih cen nastanitev. Report namreč objavlja izračun povprečja cene za dve nočitvi v trizvezdičnih hotelih za vikend v oktobru.

Poleg nastanitve so v reportu pod drobnogled vzeli tudi cene enajstih dobrin, ki si jih največkrat privoščimo na potovanjih. V 46 državah so tako preverili cene kozarca vina, skodelice kave in trihodnega menija v restavraciji. Zraven spada še vstopnina v najbolj znano galerijo v mestu in cena vstopnice za turistični avtobus, s katerega si lahko ogledate atrakcije.

Najcenejša je prestolnica, ki jo Slovenci zelo radi obiskujemo

Letošnji »zmagovalec« je tako postal bližnji Beograd. Cena vikenda v srbski prestolnici po izračunu Post Office Travel Money City Costs namreč znaša manj kot 150 funtov oziroma 164 evrov na osebo. Tudi večerja za dve osebi s steklenico hišnega vina je tu zelo poceni. Zanjo boste odšteli okoli 35 evrov. Cena največje atrakcije v mestu, cerkve Svetega Save, znaša približno tri evre.

Medtem se cene v Krakovu, ki je bil za najugodnejši citybreak razglašen spomladi, jeseni pa je zdrsnil na drugo mesto, za vikend gibljejo okrog 170 funtov oziroma 189 evrov.
Naziv najdražje prestolnice si je na drugi strani prislužilo Oslo z dobrimi 560 evri na vikend oddih. Sledi mu Amsterdam, kjer boste za dve nočitvi v mestu odšteli dobrih 550 evrov.

Spodaj prilagamo seznam najcenejših desetih prestolnic.

1. Beograd
2. Krakov
3. Vilnius
4. Bukarešta
5. Varšava
6. Riga
7. Porto
8. Atene
9. Bratislava
10. Moskva

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Kraljevski oddih na turistične bone v dvorcu s pogledom na Triglav

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.