Pet kotičkov hotelske sobe, kjer se skriva največ bakterij

To, da je pred vami hotelske sobe uporabljalo veliko ljudi, seveda veste.

A kljub temu si ob prihodu v hotel radi predstavljamo, da smo prvi, ki bomo spali v tamkajšnji postelji. Sobarice so pred našim prihodom sobo seveda očistile, a kot piše Huffingtonpost, imajo zaradi omejenega časa za čiščenje enega prostora le 20 do 30 minut, kar pomeni, da določeni kotički ostanejo nerazkuženi. Teh kotičkov hotelske sobe se tako raje čim manj dotikajte.

Daljinski upravljalnik

Včasih je pred spanjem prijetno preklopiti nekaj kanalov ter zaspati ob zvokih televizije, a v roki držati daljinski upravljalnik ni tako zelo navdušujoče, saj ga je pred vami uporabljalo na stotine ljudi. Naslednjič, ko boste v hotelu želeli preveriti poročila ali si ogledati film, si po uporabi upravljalnika nikar ne pozabite umiti rok.

Okrasne blazine

Sobarice posteljnino ponavadi zamenjajo nemudoma, ko zapustite hotel, a ker se gostje zamenjajo hitro, ni časa, da bi oprale tudi težke okrasne blazine, ki so oblečene v drugačen material. Zato priporočamo, da slednje že ob prihodu v hotel odstranite s postelje ter jih tam pustite do svojega odhoda. Niti predstavljate si ne, koliko pršic se skriva v njih.

Okrasno pregrinjalo na postelji

Prav tako verjetno že dolgo ni bilo zamenjano okrasno pregrinjalo na vaši postelji. Na vašem mestu bi tudi tega odmaknili s postelje ter ga pustili pri miru.

Stikalo

Pred vami je svetilko prižgalo že na stotine ljudi in kolikokrat pa je bilo razkuženo stikalo, lahko le ugibate. Ker ljudje v hotelsko sobo prispejo od marsikje, si po dotiku stikala raje umijte roke. Morda so pred vami uporabljali javni prevoz, šteli denar, jedli hrano, na katero ste morda alergični itd. Enako velja za kljuko na vratih!

Preproga

Večine preprog se v hotelskih sobah ne da zamenjati in čeprav jih vsake toliko posesajo, še vedno ostajajo pravi raj za bakterije. Zato vam svetujemo, da uporabljate copate ter po preprogi ne hodite z bosimi nogami.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Iskrene želje sobarice pet zvezdničnega hotela

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.