Planina Vlašić in ugodno smučanje v Bosni in Hercegovini

Sezona zimskih športov je pred vrati! Kaj pravite na smučanje v BiH? Odlična destinacija za družine, katerih najmlajši člani se z belimi strminami šele dobro spoznavajo, je na primer planina Vlašić.

Zakaj bi morali vsaj enkrat v življenju preizkusiti smučanje v BiH? Ta priljubljeni del Balkana je znan po gostoljubnosti in odlični kulinariki, mestih z bogato zgodovino in tudi ugodnih smučiščih! TUKAJ pa smo našli tudi odlične nastanitve na planini Vlašić (klik)!

Leta 1984 je Bosna in Hercegovina gostila zimske olimpijske igre. V Sarajevu so se izvajala tekmovanja v hokeju in umetnostnem drsanju. Alpsko smučanje in športno sankanje pa sta se odvijala na Bjelašnici, Jahorini, Igmanu in Trebeviću. Smučanje v BiH pa je še danes priljubljeno med številnimi Slovenci, predvsem tudi zaradi nižje cene smučarskih vozovnic, prenočišč in odlične hrane. Kam nas vleče tokrat? Že poznate planino Vlašić?

Ne spreglejte: Megabonov seznam odličnih nastanitev na planini Vlašić – KLIK. 

Planina Vlašić: bele strmine v osrčju BiH

Planina Vlašić leži v osrčju Bosne in Hercegovine. Njen najvišji vrh je Paljenik z nadmorsko višino 1943 metrov. Planina je znana po pašnikih, siru, pohodništvu, zimskih športih, pa tudi razvajanju …

Planina Vlašić se dviga nad krajem Travnik. Tu najdete tudi zimski športni center Babanovac, ki se razprostira na nadmorski višini od 1260 – 1570 metrov. Smučišče je namenjeno rekreativnim smučarjem in ima 5 vlečnic, ki lahko v uri prepeljejo do 3000 smučarjev. To je tudi odlična izbira za družine z mlajšimi smučarji, ki se z belimi strminami šele spoznavajo. Ponujajo pa tudi nočno smučanje. Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov, ki so odlična izletniška točka v vseh letnih časih.

Če vas zanese na te konce, a bi radi del dneva izkoristili tudi za počitek in razvajanje, ne le za aktivna doživetja, imamo idejo, kje se lahko razvajate tudi v odličnih spa kotičkih, ki jih najdete v sklopu nastanitev. Ponudbo ugodnih in kakovostnih nastanitev najdete TUKAJ.

FOTO: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.