Planina Vlašić in ugodno smučanje v Bosni in Hercegovini

Sezona zimskih športov je pred vrati! Kaj pravite na smučanje v BiH? Odlična destinacija za družine, katerih najmlajši člani se z belimi strminami šele dobro spoznavajo, je na primer planina Vlašić.

Zakaj bi morali vsaj enkrat v življenju preizkusiti smučanje v BiH? Ta priljubljeni del Balkana je znan po gostoljubnosti in odlični kulinariki, mestih z bogato zgodovino in tudi ugodnih smučiščih! TUKAJ pa smo našli tudi odlične nastanitve na planini Vlašić (klik)!

Leta 1984 je Bosna in Hercegovina gostila zimske olimpijske igre. V Sarajevu so se izvajala tekmovanja v hokeju in umetnostnem drsanju. Alpsko smučanje in športno sankanje pa sta se odvijala na Bjelašnici, Jahorini, Igmanu in Trebeviću. Smučanje v BiH pa je še danes priljubljeno med številnimi Slovenci, predvsem tudi zaradi nižje cene smučarskih vozovnic, prenočišč in odlične hrane. Kam nas vleče tokrat? Že poznate planino Vlašić?

Ne spreglejte: Megabonov seznam odličnih nastanitev na planini Vlašić – KLIK. 

Planina Vlašić: bele strmine v osrčju BiH

Planina Vlašić leži v osrčju Bosne in Hercegovine. Njen najvišji vrh je Paljenik z nadmorsko višino 1943 metrov. Planina je znana po pašnikih, siru, pohodništvu, zimskih športih, pa tudi razvajanju …

Planina Vlašić se dviga nad krajem Travnik. Tu najdete tudi zimski športni center Babanovac, ki se razprostira na nadmorski višini od 1260 – 1570 metrov. Smučišče je namenjeno rekreativnim smučarjem in ima 5 vlečnic, ki lahko v uri prepeljejo do 3000 smučarjev. To je tudi odlična izbira za družine z mlajšimi smučarji, ki se z belimi strminami šele spoznavajo. Ponujajo pa tudi nočno smučanje. Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov, ki so odlična izletniška točka v vseh letnih časih.

Če vas zanese na te konce, a bi radi del dneva izkoristili tudi za počitek in razvajanje, ne le za aktivna doživetja, imamo idejo, kje se lahko razvajate tudi v odličnih spa kotičkih, ki jih najdete v sklopu nastanitev. Ponudbo ugodnih in kakovostnih nastanitev najdete TUKAJ.

FOTO: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Razvajanje po odlični ceni na slikoviti planini Vlašić v osrčju BiH

Planina Vlašić leži v osrčju Bosne in Hercegovine. Njen najvišji vrh je Paljenik z nadmorsko višino 1943 metrov. Planina je znana po pašnikih, siru, pohodništvu, zimskih športih, pa tudi razvajanju …

Planina Vlašić se dviga nad krajem Travnik. Tu najdete tudi zimski športni center Babanovec, ki se razprostira na nadmorski višini od 1260 – 1570 metrov. Smučišče je namenjeno rekreativnim smučarjem in ima 5 vlečnic, ki lahko v uri prepeljejo do 3000 smučarjev. Ponujajo tudi nočno smučanje. Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov, ki so odlična izletniška točka v vseh letnih časih.

Če vas zanese na te konce, a bi radi del dneva izkoristili tudi za počitek in razvajanje, ne le za aktivna doživetja, imamo idejo, kje bodo za vas odlično poskrbeli! Dve ideji, pravzaprav!

Hotel Blanca Resort & Spa, edini hotel s petimi zvezdicami v tem delu BiH

Hotel Blanca Resort & Spa (klik za ponudbo) je od kraja Travnik oddaljen 26 kilometrov. Sam hotel se nahaja na atraktivni lokaciji športnega centra Babanovec, ob vznožju nekdanje olimpijske skakalnice. Hotel je odprt skozi vse leto.

Za sprostitev duha in telesa bo poskrbelo vrhunsko Wellness & Spa območje Mont Lhotse. Ta oaza miru, poimenovana po četrtem najvišjem vrhu Himalaje, uresničuje osnovno idejo hotela Blanca – na enem mestu nuditi vse, kar je potrebno za vrhunski dopust. Wellness paketi so že vključeni v ceno namestitve, ki jo najdete v TEJ PONUDBI.

Gastronomska ponudba hotela temelji na tradicionalnih specialitetah, v katerih boste uživali v restavraciji Mont Blanc. Restavracija Mont Blanc, poimenovana po najvišjem evropskem vrhu, vam nudi vrhunsko gastro-enološko izkušnjo. Neokrnjena gorska narava in kakovostne storitve so zadosten razlog, da preživite popoln dopust v edinem hotelu s petimi zvezdicami v tem delu BiH.

Hotel Pahuljica, gorski hotel na začetni postaji vlečnice Babanovec

Druga ideja, kam na oddih v teh koncih, je Hotel Pahuljica (klik za ponudbo). Ta s svojim videzom in poslovno usmeritvijo dopolnjuje obstoječe vrednote planine Vlašić. Ves čas, od začetka do danes, spodbuja svojo ljubezen do narave, in to je tisto, zaradi česar se gostje vračajo nazaj v te pravljične predele, kjer je hotel začel svojo zgodbo. Pahuljica je gorski tip hotela, ki se nahaja na začetni postaji vlečnice Babanovac, kar je odlično izhodišče za ljubitelje belih strmin.

Hotel ponuja tudi wellness program za sprostitev in rekreacijo. Hotelski Body&Soul center deluje s ciljem popolne sprostitve telesa in duha. Body&Soul je oaza miru, sprostitve, uživanja, je vaše zatočišče. Čarobnost dišav, glasbe in luči vas bodo odpeljali na neko drugo mesto, kjer prevladuje harmonija telesa in duha, in kjer stres nima kaj iskati.

V Ski baru prevladuje popolno domače vzdušje. Čez dan je to mesto posebej priljubljeno za oddih športnikov in ljubiteljev narave, ki se prihajajo sem sprostiti po sprehodu ali smučanju. V večernih urah pa je to mesto priljubljeno med zabave željnimi.

Hotel Pahuljica ponuja 32 luksuzno in sodobno opremljenih dvoposteljnih, triposteljnih in štiriposteljnih sob, kjer se počutite kot doma. Vsaka soba ima lastno kopalnico s tušem, sodobno in luksuzno pohištvo, mini bar in satelitsko televizijo.

*PREVERITE PONUDBO OBEH NASTANITEV TUKAJ*

FOTO: Megabon

PREBERITE ŠE: Skok v Sarajevo na “čevape” in baklavo (povratni let že 55 evrov!)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.