Divji zahod nedaleč od nas: Tu lahko spite v indijanskem šotoru in obiščete kavbojsko mesto

Kako daleč je Divji zahod? Ste tudi vi odraščali ob ameriških vesternih, kjer so imeli glavne vloge Indijanci, kavboji, rudarji v rudnikih zlata, evropski priseljenci in izobčenci?

Divji zahod zdaj lahko srečate v Srbiji, blizu Zlatibora. Kavbojsko mesto, indijanska vas in tradicionalni zlatiborski zaselek so del edinstvenega tematskega kompleksa El Paso City, ki si deli ime z mestom v ZDA. Tako kot naravno mejo med ZDA in Mehiko riše reka Rio Grande, tako skozi kompleks El Paso City v Zlatiboru reka deli dve tematski enoti – ameriški in srbski del. Na eni strani reke si tako lahko ogledate kavbojsko mesto in indijansko vas, drugi breg pa označuje srbski del z vasico Zlatibor.

V tematskem parku ne boste samo videli, ampak tudi doživeli vse lepote raznolikosti treh kultur – ameriške, indijanske in srbske, ki so se na treh delih sveta razvijale konec 19. stoletja, natančneje v obdobju od leta 1865 do 1890. Prostran zabaviščni park ponuja obiskovalcem številne zanimivosti, ki so razdeljene v več enot.

Kavbojsko mesto »Wild West«, kjer lahko spite v tipični prikolici

Kavbojsko mesto »Wild West« je replika tipičnega divjega zahodnega mesta iz 19. stoletja. V njem poleg tipične arhitekture – kot so banka, pošta, brivnica, šerifova pisarna in celo zapor, najdete tudi slavni Saloon. V salon seveda vstopite skozi znamenita kavbojska vrata in na barskem stolu spijete nekaj krepkega. Ponujajo tudi rodeo, jahanje konjev in ponijev, streljanje v tarčo z lokom in puščico ter streljanje v tarčo z zračno pištolo.

V mestu je tudi hotel, kjer lahko prenočite v kavbojski sobi, spite pa lahko tudi v tipični kavbojski prikolici. Te nosijo imena po znanih igralcih iz vesternov – na primer Johnu Waynu. V restavraciji El Paso lahko poskusite nekatere jedi teksaško-mehiške kuhinje ter specialitete te regije.

Spanje v indijanskem šotoru

Na drugem koncu pa leži Indijanska vas Sitting Bull – poimenovana po poglavarju Sedečem biku. V njej je postavljenih šest mogočnih indijanskih šotorov, ki obdajajo prostor okoli platoja za taborni ogenj. Prav v teh šotorih pa lahko tudi prenočite! Imajo namestitve za 2 do 4 osebe, kopalnico pa najdete 10 metrov stran od šotora – več o ponudbi TUKAJ.

TU lahko poiščete odlično ponudbo z nočitvami v naselju El Paso City Zlatibor.

Očarljiv zlatiborski zaselek

Del parka je tudi očarljiv zlatiborski zaselek z 12 različnimi brunaricami, replikami iz 19. Stoletja. Predstavlja tradicionalno arhitekturo teh krajev. Vse brunarice so zgrajene iz naravnih materialov in služijo za bivanje gostov.

Kje najdete to čudo? TU lahko poiščete odlično ponudbo z nočitvami v naselju El Paso City Zlatibor.

FOTO: Megabon, El Paso City Zlatibor

PREBERITE ŠE: Poznate ta edinstven slovenski glamping v kraljestvu medveda?

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.