Je to nova realnost? Malta prva država v EU za izključno cepljene turiste

Malta, sanjski otok južno od Italije, je prva država znotraj EU, ki se je odločila, da bo sprejemala izključno turiste cepljenje proti COVID-19. Prva država znotraj EU, ki ji je uspelo polno cepiti 79% svojega prebivalstva, tako zaostruje pogoje tudi za obiskovalce. Načrt, da bodo to poletje najbolj priljubljena destinacija za turiste, se očitno ni najbolje obnesel.

Malta je bila za goste odprta manj kot mesec dni

Malta se je 17. junija spet začela odpirati za turizem. Še več, turistom so celo ponudili bone v vrednosti dobrih 100 evrov, da bi jih privabili v svojo čudovito otočno državo. Žal se je v državi, ki je prva dosegla 79% polno precepljenega prebivalstva in nekaj časa shajala brez primerov COVID-19, številka okuženih spet začela dvigovati. To je otočane zaskrbelo in državo spet zapirajo, manj kot mesec po tem, ko so jo odprli.

Bodo ulice spet prazne?

Na obisk samo še polno cepljeni gostje

Čudovito Valetto, turkizne lagune in umetniško ter zgodovinsko bogate znamenitosti si bodo od 14.7.2021 lahko ogledali le še polno cepljeni gostje. Gostje bodo za vstop morali predročiti potrdilo o cepljenju s certifikatom EU oz. Velike Britanije. Do sedaj je za vstop v državo veljal tudi negativen PCT test, ki pa se ukinja. Čeprav bodo prva država v EU s takšnimi pogoji, jih najbolj skrbi varnost lastnega prebivalstva.

Edina izjema bodo otroci do 12. leta, ki bodo dokazali negativen PCT test in bodo na Malto potovali v spremstvu polno cepljenih staršev.

Malta je znana po turkiznem morju, ki je bil prizor snemanja mnogih filmov.

Nove okužbe zaradi jezikovnih šol

Kot so povedali na novinarski konferenci, naj bi največ novih okužb prišlo s strani učencev, ki obiskujejo maltežanske poletne jezikovne šole. Izkazalo se je, da so bili nekateri udeleženci okuženi kljub negativnemu PCT testu. Jezikovne šole se s 14.7. popolnoma zapirajo. Malta bo s tem izgubila pomemben vir turističnega prihodka. Na maltežanske jezikovne šole že leta odhajajo tudi slovenski učenci in dijaki.

Vodnjak v Valetti iz zraka.

Je Malta napoved za novo realnost potovanj?

Malta je prva država v EU, ki necepljenim prepoveduje vstop. Če je bilo to pred dobrim letom še nepredstavljivo, danes ni več veliko presenečenje. Pandemija je močno zaznamovala mobilnost turistov in prihodnost potovanj. Katere države sledijo in kdaj bo pandemija končno premagana, pa ostaja vprašanje.

Kdaj bodo Malto spet lahko obiskali vsi turisti?

Je pa to odlična priložnost, da bolje spoznate Slovenijo. Za nastanitve po različnih krajih, preverite znižano ponudbo TUKAJ!

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

20 nepozabnih dogodivščin, ki jih morate to poletje doživeti v Sloveniji

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.