Ne bi si mislili, s čim vse vas bo navdušilo Prekmurje

Prekmurje: pokrajina, kjer se boste spočili, kot bi bili ob morju!

Ste se tudi vi letos odločili, da letni dopust izkoristite v Sloveniji? Danes predlagamo oddih v Prekmurju. Med prekmurskimi ravnicami lahko počnete prav vse. Ne verjamete? Naj vam postrežemo z izborom izvirnih aktivnosti, ob katerih boste popolnoma pozabili, da na poti na počitnice sploh niste prečkali meje.

Prekmurska lončarska vas Filovci

V vasi Filovci, ne daleč stran od Moravskih Toplic, so živeli številni mojstri lončarjenja in bili znani po takoimenovani črno žgani posodi. Nekoč je skoraj vsaka hiša imela lončarja, danes pa ostaja samo še ena. Pri družini Bojnec se boste lahko preizkusili v oblikovanju gline in se sprehodili po muzeju na prostem, ki vas bo popeljal v čase in hiše – cimprače naših prekmurskih prababic in pradedkov.

Energetske točke ob Bukovniškem jezeru prekmurje

Na Bukovniškem jezeru so radiestezisti in bioenergetiki našli številne energetske točke blagodejnega in zdravilnega sevanja zemlje, ki izboljšajo počutje in zdravje ljudi. Pravijo, da že s kratkim sprehodom skozi gozd izgineta nemir, napetost in stres, iz telesa se izločijo strupi in se izničijo druga bremena, ki človeku današnjega časa grenijo vsakdan. Predlagamo, da sami preverite, ali to prekmursko izročilo drži.

Prekmurska gibanica je ena in edina

Prekmurska kulinarika je vsekakor za prste obliznit. Pri tem ni izjema niti prekmurska gibanica, nagubana in z bogatimi nadevi obložena sladica. Plast za plastjo vam bodo brbončice hvaležne, da jih razvajate s to kulinarično dobroto, ki se lahko pohvali tudi z evropsko zaščito zajamčene tradicionalne posebnosti. Če pa vam v poletnem času prija kaj lažjega, poizkusite vaniljev sladoled z bučnim oljem!

Pogled na Prekmurje iz najvišjega stolpa v Sloveniji

Kar je Eifflov stolp za Pariz, je Vinarium za Lendavo. Obiščite najvišji stolp v Sloveniji, kjer se odpira pogled na štiri države, in sicer Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Do vrha se lahko povzpnete po 240 stopnicah ali s pomočjo dvigala. Stolp se s svojo unikatno arhitekturo bogati v očarljivih Lendavskih goricah, kjer boste lahko poskusili umetnost vinarjev, ki v teh s soncem obsijanih vinogradih skrbijo za dobro vinsko kapljico.

Kje prespati v Prekmurju? Tukaj za le en turistični bon dobite res veliko!

Skratka, v Prekmurju ne manjka odlične kulinarike niti kulture. Naj pa vam še priporočimo, da s seboj vzemite kolo. Čez prekmurske ravnice namreč poteka nešteto kolesarskih poti!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Fotografije: Shutterstock

Preberite še: TOP 5 ugodnih nastanitev ob morju, ki so nas očarale to poletje

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.