Morski oddih: Na otok Pag že med pomladnimi prazniki za 147 evrov!

Otok Pag je peti največji hrvaški otok, ima najdaljšo obalo in je eden najbolj priljubljenih med vsemi generacijami pri nas. Otok je znan po gričevnatih pobočjih, ki so ponekod videti, kot da ste pristali na Marsu, prav tako, kot da ste se res znašli tam, pa vas gledajo tudi zvedave ovce, ki jih je na otoku ogromno.

VELIKA NOČ V HOTELU PAGUS: Polpenzion, 2 noči za 2 osebi že 147 evrov!

Na otoku sta dve večji mesti, istoimenski Pag in Novalja. Prvega, ki je tudi glavno in največje mesto z istim imenom kot otok, krasi lep stari del s trgom in cerkvijo ter ruševinami samostana. Pag ima bogato zgodovino in je odlično ohranjeno srednjeveško mesto.

Otok je znan po čudovitih skrivnih plažah in neraziskanih kotičkih, odlični hrani – le kdo ne pozna paškega sira in jagnjetine – in vinih, ob romantičnih sončnih zahodih pa slovi tudi kot otok zabave.

Česa ne smete zamuditi? Plaža Šimuni slovi po kristalno čisti vodi, beach barih in priljubljenem kampu, ena tistih, kjer se bo v vas prebudil raziskovalni duh, pa je plaža Ručica, obdana s skalovjem in turkiznim morjem. Če vas zanima, od kod prihaja paški sir, priporočamo ogled sirarne Gligora, v mestu Lun pa si lahko ogledate nasade oljk, kjer rastejo tudi več kot 6 tisoč let stara drevesa!

Pag pa je med mladimi precej priljubljen tudi zaradi plaže Zrče, ki je polna barov in klubov, kjer glasna glasba in vrvež žurerjev odmeva do jutranjih ur, se nadaljuje v popolne in novo noč …

PRVI MAJ NA PAGU: Polpenzion že 168 evrov!

Foto: Shutterstock, hotel-pagus.hr

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.