Redkokateri šport se lahko pohvali s tako lepim igriščem, kot je igrišče za golf. Destinacije s tovrstno ponudbo postajajo vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji, ki ima na malce več kot 20 tisoč kvadratnih kilometrih kar 13 igrišč za golf. Izbrali smo pet najlepših igrišč po svetu, ki se nahajajo v obvodnih krajih.

#1 Whistling Straits, Wisconsin, ZDA

Whistling Straits s svojim grobim in odprtim terenom zagotovo spada med najbolj dramatična golf igrišča na svetu. Razteza se na 230 hektarjih ob zahodnem bregu jezera Michigan, nastalo pa je na območju nekdanjega letališča.

golf2 golf1

#2 Cypress Point Club, Kalifornija, ZDA

Igrišče se nahaja ob vznožju gorovja Santa Lucia, na koncu polotoka Monterey. Luknje so skrbno posejane po strmi skalnati obali, ozki fairwayi ter neposredna bližina morja pa poskrbijo za izredno zahtevno igralno izkušnjo, kateri bodo kos le najbolj izkušeni golfisti. S strogo politiko članstva je dostop na “sveto travo” omogočen zgolj 250 članom, legenda pa pravi, da naj bi vodstvo igrišča nekoč odreklo vstop v tamkajšnjo restavracijo celo J.F.Kennedyju.

golf4

golf3

#3 Cabo del Sol (Ocean), San Jose Del Cabo, Mehika

Zaradi edinstvene lokacije na skrajni južni točki polotoka Baja California to igrišče ponuja nepozabno kombinacijo obmorskega ter puščavskega golfa. Za dizajn igrišča je odgovoren Jack Nicklaus, star znanec sodobnega golfa, ki je s svojimi 18 zmagami na najprestižnejših golf turnirjih serije Major verjetno največji golfist vseh časov.

golf6

golf5

#4 Cape Kidnappers, North Island, Nova Zelandija

Dizajn igrišča v kar največji meri izkorišča naravne danosti rta Kidnappers ter ponuja pristno izkušnjo igranja v objemu narave, saj so se snovalci namenoma vzdržali resnejših posegov v razporeditev terena. Pot po igrišču vas bo popeljala vse od morske gladine do vrha klifov, od koder lahko občudujete okoliško vinorodno pokrajino ter prostrane pašnike, v notranjosti pa igrišče meji na pravi novozelandski “bush land”.

golf8

golf7

#5 South Cape Owners Club, Južna Koreja

South Cape Owners Club se nahaja na otoku Namhae, nedaleč stran od južnokorejske celinske obale, s svojimi razgledi, vonjavami ter zvoki bučanja valov pa ponuja nepozabno doživetje za vse vaše čute. Igrišče, dokončano leta 2013, je umeščeno med skalnate klife, ki se strmo spuščajo v morje, ter bujen, skoraj neprehoden gozd, ki obrašča pobočja okoliških hribov. Posebnost igrišča je pogled na morje z vsake izmed 18 lukenj, za igralnino pa bo, v kolikor ste gost pripadajočega luksuznega resorta seveda, potrebno odšteti dobrih 350 evrov. Dodaten čar da igrišču klubska hiša v obliki atraktivne vesoljske ladje.

golf9

Foto: Arhiv golf igrišč, Shuttertsock

http://www.shutterstock.com/pic-90112840/stock-photo-overhead-view-of-florida-golf-course.html?src=M5E_ssCeGSXPcdhFL9hKpA-1-10 prikazna

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.