Kje v Parizu boš naredil najlepše slike

Pariz. Nekateri ga obiščejo zaradi mode, drugi zaradi sira in baget, nekateri zaradi romantike spet četrti pa… No, priznajmo si, zaradi Instagrama. Kje v mestu torej posneti najlepše fotografije? Izdajamo ti sedem foto točk Pariza.

Pont de Bir-Hakeim

Dvonadstropni železni most povezuje 15. in 16. Arrondissement, z njega pa lahko vidiš reko Seno in Eifflov stolp.

pariz1

Rue Denoyez

Pisana okolica Bellevilla je središče javne umetnosti v mestu. Rue Denoyez (20.arrondissement) je pravzaprav odprta galerija pod zvezdami, kjer stene, vrata in okna umetnikom služijo kot nekakšno platno.

pariz2

Pont Alexandre III

Ta dekadentni most te bo očaral z art-nouveau svetilkami, povezuje pa Elizejske poljane in Left Bank. To mesto je tudi najpogostejše prizorišče poročnih fotografij v Parizu, saj se v ozadju vidi tudi Eifflov stolp.

pariz3

Sacre-Coeur

Vrh zvonika najbolj znane cerkve v Parizu lahko služi kot odlična kulisa za tvojo fotografijo, saj je razgled naravnost veličasten.

pariz4

Canal de L’ourcq

Tihe ulice v 19. arrondissementu so prava Meka grafitov. Zidove iz dneva v dan prekrijejo z novimi urbanimi freskami, zato je sprehod skozi ulice še bolj zanimiv.

pariz 5

Palais de Chaillot

Z vrha stavbe, ki je bila zgrajena leta 1878 boš kar najlažje v svoj objektiv ujel celoten Eifflov stolp.

pariz6

Rue Cremieux

Rue Cremieux je najbolj pisan del Pariza, ki pa ga večina turistov sploh ne odkrije. Odličen kraj za ljubke fotografije.

pariz8

Foto: Purewow

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.