London: To je eden najlepših in povsem brezplačnih razgledov na mesto

London nam je glede na smešno nizko ceno letalskih vozovnic iz Ljubljane ena najlažje dostopnih svetovnih prestolnic, vendar pa je mesto samo znano tudi po visokih cenah. Naj vam zaupamo, da najboljše stvari niso nujno drage.

Povratni let: Benetke – London – Benetke: 50 evrov (svoj termin izberite TUKAJ)

Tudi London ponuja kup reči, ki jih lahko počnete poceni ali celo povsem zastonj. Večji del odličnih muzejev namreč nima vstopnin. Nam sta na primer najbolj pri srcu (povsem brezplačna) Natural History Museum in British Museum. Oglejte si Trafalgar Square, Narodno galerijo in Piccadilly Circus in nadaljujte do kraljičine rezidence – Buckinghamske palače. Razbolele noge pa si nato spočijte na eni od klopc v bujnem Hyde parku.

Ne spreglejte še legendarnega dvižnega mostu Tower Bridge, od tod pa se sprehodite še do mogočne katedrale St. Paul’s Cathedral. Med obiskom mesta s seznama odklukajte še sprehod do Parlamenta z Big Benom na čelu. Trenutno ga sicer prenavljajo (in ga bodo vse do 2021), zato boste videli zgolj delavski oder, pa vendar.

Od tod čez most pa se vrti ikonični London Eye. Tisti slavni vrtiljak, za kamor se navadno vije dolga čakalna vrsta, pa tudi cena ni nizka. A nič za to, mesto vseeno lahko vidite s ptičje perspektive. In to povsem brezplačno! Kako?

Sky Garden, razgled nad mesto iz rastlinjaka 155 metrov nad tlemi

V poslovnem predelu se nahajajo mogočne stolpnice kot so The Shard, The Gherkin in “Walkie-Talkie”. Prav na vrhu zadnjega, ki se ga je takšno ime prijelo zaradi njegove ukrivljene oblike, najdete Sky Garden, razgledno točko 155 metrov nad tlemi. Zgradba se uradno sicer imenuje 20 Fenchurch Street. Zastekljen rastlinjak nudi 360 stopinjski pogled nad mesto in zunanjo teraso. Obisk je brezplačen, je pa nujna rezervacija termina obiska. Ti se navadno hitro polnijo, zato to storite vsaj dva do tri tedne pred obiskom. Svoj enourni ogled lahko rezervirate TUKAJ.

Foto: Shutterstock

Iščete še več navdiha, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – tokrat po Sloveniji.

PREBERITE ŠE:

– Vandraj insider: Maša Boh, Ljubljančanka, ki je nov dom našla v Londonu

London in 11 dejstev, ki jih o njem še ne poznate

Letalska karta v London: Najboljše darilo, ki ga kupite kar sebi

 

Benetke: Kako (brezplačno) do najlepšega razgleda v mestu?

Tokrat vas popeljemo v mesto na vodi, ki je povezano s kanali in mostovi. V vsakem letnem času so Benetke polne življenja in turistov. Si želite na romantičen izlet? Enostavno samo oddih s prijatelji ali daljše počitnice? Benetke bodo zadovoljile prav vse, tudi tiste najzahtevnejše turiste. Za vas smo preverili, kaj si lahko pogledate v Benetkah. Predlagamo pa tudi, čemu se raje izognite.

Preberi več

Pozabite London Eye, v Dubaju raste največje panoramsko kolo na svetu

Dubaj je kraj, kjer najdete številne rekorde, od najvišjih, največjih, najglobje ležečih in najprestižnejših gradenj, ki premikajo meje arhitekturnih dosežkov. In kaj v Dubaju manjka? Največje panoramsko kolo na svetu, seveda!

Zgradili ga bodo na otoku Bluewaters, ki je trenutno prav tako v procesu gradnje. Otok v bližini dubajske marine so začeli graditi že leta 2013, dela na kolesu pa so se začela 2015. Otok bo središče zabave in trgovin, zgradili pa bodo tudi stanovanjska poslopja in hotele. Gradnja otoka vključno s kolesom Ain Dubai naj bi znašala vrtoglavih 1,6 milijarde dolarjev, končana pa bo predvidoma spomladi prihodnje leto.

Razglednega velikana bo sestavljalo 48 luksuznih kapsul, ki bodo sprejele 1400 obiskovalcev hkrati. S kolesa se bo odpiral pogled na dubajsko marino in ikonične zgradbe kot so Burj Al Arab, Palm Jumeirah in Burj Khalifa. Skupaj s štirimi podpornimi nogami naj bi kolo v višino merilo kar 210 metrov, vožnja pa bo trajala 48 minut. Podjetje Meraas, ki stoji za gradnjo, je prav te dni objavilo prve fotografije kolesa, ki počasi že dobiva končno obliko – pravkar so zgradili peto od osmih diagonal. Ko bo končano, bo na njem kar 9 tisoč ton železa, kar je četrtino več kot so ga uporabili za gradnjo ikoničnega Eifflovega stolpa!

Na dubajskem kolesu bo še 80-metrski zaslon za prenose, oglase in interaktivne informacije. V Dubaju pričakujejo, da bo kolo vsako leto obiskalo okoli tri milijone gostov. Najvišje panoramsko kolo na svetu je trenutno High Roller v Las Vegasu, ki meri skoraj 170 metrov.

Foto: Bluewatersdubai.ae, Meraas.com

Kje v Parizu boš naredil najlepše slike

Pariz. Nekateri ga obiščejo zaradi mode, drugi zaradi sira in baget, nekateri zaradi romantike spet četrti pa… No, priznajmo si, zaradi Instagrama. Kje v mestu torej posneti najlepše fotografije? Izdajamo ti sedem foto točk Pariza.

Pont de Bir-Hakeim

Dvonadstropni železni most povezuje 15. in 16. Arrondissement, z njega pa lahko vidiš reko Seno in Eifflov stolp.

pariz1

Rue Denoyez

Pisana okolica Bellevilla je središče javne umetnosti v mestu. Rue Denoyez (20.arrondissement) je pravzaprav odprta galerija pod zvezdami, kjer stene, vrata in okna umetnikom služijo kot nekakšno platno.

pariz2

Pont Alexandre III

Ta dekadentni most te bo očaral z art-nouveau svetilkami, povezuje pa Elizejske poljane in Left Bank. To mesto je tudi najpogostejše prizorišče poročnih fotografij v Parizu, saj se v ozadju vidi tudi Eifflov stolp.

pariz3

Sacre-Coeur

Vrh zvonika najbolj znane cerkve v Parizu lahko služi kot odlična kulisa za tvojo fotografijo, saj je razgled naravnost veličasten.

pariz4

Canal de L’ourcq

Tihe ulice v 19. arrondissementu so prava Meka grafitov. Zidove iz dneva v dan prekrijejo z novimi urbanimi freskami, zato je sprehod skozi ulice še bolj zanimiv.

pariz 5

Palais de Chaillot

Z vrha stavbe, ki je bila zgrajena leta 1878 boš kar najlažje v svoj objektiv ujel celoten Eifflov stolp.

pariz6

Rue Cremieux

Rue Cremieux je najbolj pisan del Pariza, ki pa ga večina turistov sploh ne odkrije. Odličen kraj za ljubke fotografije.

pariz8

Foto: Purewow

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.