Benetke: Kako (brezplačno) do najlepšega razgleda v mestu?

Tokrat vas popeljemo v mesto na vodi, ki je povezano s kanali in mostovi. V vsakem letnem času so Benetke polne življenja in turistov. Si želite na romantičen izlet? Enostavno samo oddih s prijatelji ali daljše počitnice? Benetke bodo zadovoljile prav vse, tudi tiste najzahtevnejše turiste. Za vas smo preverili, kaj si lahko pogledate v Benetkah. Predlagamo pa tudi, čemu se raje izognite.

Benetke – romantika malo drugače

Pozabite na Trg svetega Marka, glede katerega so vas že neštetokrat opozorili zaradi nesramno drage kave in hrane. Četudi sta trg in njegova bazilika prečudovita, vam priporočamo, da se tu samo ustavite. Prava beneška izkušnja se skriva v beneških stavbah. Oddih od lepot svetega Marka, Cannaregia in San Pola vam ponujata četrti, kot sta Castello in Dorsoduro. Tihi in umirjajoči kanali, perilo, ki se suši med pisanimi hišicami, tržnice z domačini izdelki in originalne trgovine z unikatnimi izdelki … vse to odseva pravo dušo Benetk in naravnost filmsko romantičen pridih.

Benetke

 

Razgledi, ki jih ponujajo Benetke

Četudi je preplavljen s turisti, vam Trg svetega Marka ponuja nekaj, kar vas bo navdušilo. Razgled na Benetke. Govorimo o stolpu bazilike, znanem kot Campanille. Do 12. 9. je odprt od 8.30 do 21.30 ure. Zanj pa boste odšteli pičlih 8 evrov. Če se znajdete v mestu na vodi, obiščite San Giorgio Maggiore, od koder se vam ponuja čudovit razgled na Benetke. Kratka vožnja z vodnim taksijem vas bo popeljala do tega otoka. Na njem se nahaja bazilika, ki se lahko pohvali z dejstvom, da je največkrat fotografirana bazilika v mestu. Marmorna notranjost, renesančne slike Tintoretta in razgled s stolpa cerkve so razlogi za obisk tega otočka. Cerkev San Giorgio Maggiore je edina cerkev v Benetkah, ki ponuja brezplačen ogled za vse obiskovalce.

Benetke in njeni otoki

Burano je še en od otokov, ki obkrožajo Benetke in se ga izplača doživeti. Do otoka boste z vodnim taksijem iz Benetk potovali 40 minut. Če želite malo privarčevati, se lahko do Burana zapeljete tudi z javnim prevozom, ki vozi na območju celih Benetk. Vozovnica je cenejša, hkrati pa se boste med potovanjem zaustavili na več postajah. Sam Burano ves svet pozna kot najbolj pisan otok na svetu. Prav tako se ponaša s čipko, ki jo lahko vidite v skoraj vsaki trgovini. Če ste ljubitelji rib, lahko tu uživate v različnih ribjih jedeh. Med glavnimi aduti so bakalar in morski sadeži. Sezona specialitete moleche, slastnih majhnih rakcev, ki jih ocvrejo, je poleg spomladi tudi zgodaj jeseni, torej prav v tem času. Privoščite si jih v eni od tipičnih ribjih gostiln. Več tukaj.

Benetke – enodnevni izlet ali prave počitnice

Če vas zanima enodnevni izlet, preverite, kako v Benetke s katamaranom. Si želite v Benetkah prespati? Priporočamo vam hotel izven mesta. Tam so cene ugodnejše, a vseeno ste blizu čarovnije, ki vam jo ponujajo Benetke.

Avtor: Tea Lovrec
Foto: Shutterstock

Preverite še:

Hakuna matata in še 10 razlogov, zakaj ljubimo Zanzibar

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.