Veste, kje stoji najvišja stavba na Hrvaškem in da lahko v njej tudi prespite?

Stolp Dalmacija (Dalmatia Tower), najvišja stavba na Hrvaškem, se dviga nad Splitom kot simbol sodobne elegance. Skupaj z anteno meri kar 135 metrov, v stavbi pa se med 17. in 27. nadstropjem nahaja tudi hotel AC Marriott Split, v katerem lahko prespite.

Raziskovanje Splita – mesto z zgodovino

Split, ki je drugo največje mesto na Hrvaškem, je izjemno priljubljeno turistično središče. Ponaša se z dolgo zgodovino, saj je bilo ustanovljeno že v 3. stoletju, ko je rimski cesar Dioklecijan tukaj postavil svojo palačo. Poleg še vedno lepo ohranjene Dioklecijanove palače ponuja Split še mnoge druge znamenitosti. Na primer stari mestne zidove, katedralo svetega Duje in živahno tržnico, na kateri lahko okušate lokalne specialitete in spoznavate pristno hrvaško kulturo. Mesto je dobro izhodišče za odkrivanje številnih otoških biserov kot so Brač, Hvar in Vis, hkrati pa je sodobno mesto, kjer stoji najvišji hrvaški hotel AC Marriott Split.

AC Marriott Split – Vrhunski razgledi na mesto in morje

Med obiskom Splita je pomembno, da izberete namestitev, ki vam bo omogočila, da v polnosti doživite vse, kar mesto ponuja. In prav tukaj se AC Marriott Split izkaže kot popolna izbira za popotnike, ki si želijo razkošnega bivanja in nepozabnih razgledov.

Ena izmed najbolj prepričljivih lastnosti tega hotela je njegova lokacija. Nahaja se v neposredni bližini Dioklecijanove palače, kar pomeni, da boste imeli enostaven dostop do vseh glavnih znamenitosti mesta. Vendar pa je tisto, kar AC Marriott Split res izstopa, njegova višina. Gre namreč za najvišjo stavbo na Hrvaškem, kar pomeni, da boste uživali v osupljivih panoramskih razgledih na Split, Jadransko morje in bližnje otoke.

Panoramski razgledi iz vsakega okna sežejo čez kristalno modro morje in strehe starodavnega Splita do bližnjih otokov. Spanje v najvišji stavbi na Hrvaškem je edinstveno doživetje, ki bo zagotovo pustilo neizbrisen vtis na vse obiskovalce.

SPA in kulinarična izkušnja

Po dnevu, polnem raziskovanja, se lahko sprostite v 178 SPA in fitnes centru, kjer boste uživali v bazenu, pa tudi v parni in finski savni. 

V skladu z jadransko kulinarično sceno AC Hotel by Marriott Split ponuja okuse sredozemske kuhinje v restavraciji Laureto pod vodstvom hrvaškega chefa Gorana Šikića.

Split je destinacija, ki združuje bogato zgodovino, kulturo in naravno lepoto ob obali Jadranskega morja. Ob obisku tega osupljivega hrvaškega mesta vam priporočamo, da svoje bivanje obogatite z izbiro hotela AC Marriott Split. Ta visoka stavba ne ponuja le razkošja in udobja, temveč tudi nepozabne razglede, ki bodo naredili vaš obisk Splita še bolj poseben.

 

PREBERITE ŠE: Terme Zreče in razvajanje ob smrekovem gozdu pod Pohorjem

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Foto: Megabon

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.