Laško: V prvo sobo pobega na svetu s tematiko pivovarstva

Kako dobro poznate Laško? Mesto pivovarske tradicije leži ob reki Savinji. Tu je od leta 1825 doma Laško pivo, ki je vtkano v edinstvene wellness in kulinarično-pivovske zgodbe.

Laško je sotočje dobrega počutja in zdravja, pivovarstva, čebelarstva in zeliščarstva. V mestu pod gradom so tik ob reki Savinji terme Thermana Laško, nedaleč stran so Rimske Terme (klik za ponudbo nastanitev). Kaj vse še lahko počnete tu? Spoznajte mesto in pivovarsko tradicijo na različnih dogodkih in z izvirnimi pustolovščinami.

Na pivo s pivovarjem

Preizkusite se na degustaciji v Pivnici Savinja! Ko vam izkušeni laški pivovar predstavi skrivnosti, ki vplivajo na okus in aromo piva, lahko zares občutite razlike med pivi. Privoščite si pivo v dobri družbi.

Pobeg od tam, kjer je bil zvarjen prvi vrček laškega piva 

»Escape Room« ali pobeg iz sobe je vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev. V 60 minutah morate rešiti misijo – odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati in sodelovati. Igra je primerna za vsakogar, tudi otroci v spremstvu odraslih so prisrčno dobrodošli.

Escape Room Enigmarium Laško vabi tja, kjer je bil zvarjen prvi vrček laškega piva. Prva soba pobega na svetu s tematiko pivovarstva izziva ekipo, da v eni uri odkrije pivovarjevo zlato. Izvirna in zabavna preizkušnja temelji na resničnih zgodovinskih dogajanjih. Pobeg uspe le ekipam, ki sodelujejo in ki uporabijo vse čute! Sobo pobega najdete ob TIC Laško, na Valvasorjevem trgu 1.

Grad Tabor in kulinarično razvajanje v restavraciji Pavus

Na trdnjavo nad mestom vodi razgledna pot ob obzidju. Po poti in nato z vrta grajske restavracije in iz samega gradu se odpirajo pogledi na staro mestno jedro Laškega, na reko Savinjo in na okoliške hribe.

Chef Marko Pavčnik, eden od vodilnih slovenskih kuharjev, v restavraciji Pavus na gradu Tabor ustvarja novo slovensko kulinariko. Pavus je prva hiša gastronomije s cerifikatom Okusiti Laško. Marko tu ustvarja izjemno kulinariko – kuha avtorsko, sezonsko in lokalno. Obožuje divjo hrano in kuhanje s pivom. Ja, s pivom! Tudi sladice!

Chef Marko Pavčnik, eden od vodilnih slovenskih kuharjev, v restavraciji Pavus na gradu Tabor ustvarja novo slovensko kulinariko.

Domačija pesnika Antona Aškerca

Literarno-etnološka zbirka na domačiji na Senožetih predstavlja življenje in delo največjega slovenskega pesnika balad Anona Aškerca. Več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar odkrivajo etnološko in stavbarsko dediščino. Voden ogled muzeja lahko ujamete že od 1,50 evra na osebo, z degustacijo domačih sirov pa od 7 evrov na osebo.

Oddih v Rimskih termah, kraju z najbolj fotogeničnim SPA-jem pri nas

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah, ob reki Savinji in pod pobočjem Stražnika, kjer se nahajajo vrelci termalne vode. Zdravilnost termalnih voda iz tega območja so znali ceniti že stari Rimljani, danes pa so postale pravi hit na Instagramu. Njihov SPA center namreč velja za enega najbolj fotogeničnih pri nas in ni težko uganiti, zakaj.

V njihovi notranjosti vas čaka notranji bazen s temperaturo vode 32 stopinj Celzija in še štirje, za tri stopinje toplejši masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči. Imajo tudi zunanji panoramski bazen in tri zunanje masažne kadi, podate pa se lahko tudi v svet savn, masaž in vodnih kopeli. Termalno vodo, ki vre iz Amalijinega vrelca, lahko tudi pijete, saj bo dobro vplivala na vaš imunski sistem, odlična pa je tudi za hidracijo kože.

Navdušile vas bodo tudi njihove nastanitvene kapacitete. Odlično ponudbo za nočitve z zajtrkom ali polpenzionom v Rimskih termah (tudi na turistične bone) najdete TUKAJ.

Ostale obiska vredne destinacije v bližini

Iz Laškega se zapeljite do 12 km oddaljenega Celja, knežjega mesta z markantnim gradom in arheološko zapuščino starih Rimljanov. Termalne užitke in sprostitev boste našli v 28 km oddaljenih Termah Dobrna ter Rogaški Slatini, ki jo od Laškega loči 44 km. Približno toliko oddaljen je tudi Podčetrtek, kjer si lahko ogledate Minoritski samostan, okusite čokoladne dobrote in si privoščite dodatno mero termalnih razvajanj v Termah Olimia.

FOTO: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Priporočamo: Glamping Sončna dolina in kopanje v naravnem bazenu

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.