Ideja za oddih: po sprostitev in na hladno pivo v Laško

Laško je mesto, ki je majhno le na videz. Če se odločite za oddih v Laškem, boste dobro jedli, pili, razgibali možgane in se sprostili v topli vodi. Da bo oddih popoln, smo našli še odlično ponudbo.

Mesto Laško leži ob reki Savinji, med vzhodnim in zahodnim Posavskim hribovjem, v Sloveniji pa je znano predvsem po svoji pivovarni. Seveda skupaj z okolico ponuja še veliko več kot le odlično pivo in vsakoletni svetovno znan festival Pivo in cvetje. Bogata kulturno-zgodovinska dediščina, naravne atrakcije, obilo možnosti za športne aktivnosti in bližina Celja zagotovo pripomorejo k odločitvi, da nekaj brezskrbnih dni preživite v objemu Hotela Thermana Park Laško Superior.

Zakaj v Laško?

Laško je sotočje dobrega počutja in zdravja, pivovarstva, čebelarstva in zeliščarstva. Kaj vse še lahko počnete tu? Spoznajte mesto in pivovarsko tradicijo na različnih dogodkih in z izvirnimi pustolovščinami. Lahko greste na pivo s pivovarjem v pivnico Savinja. Lahko pobegnete iz sobe pobega, kjer je bil zvarjen prvi vrček piva. Za kulinarično razvajanje in čudovite razglede nam mestom, obiščite grad Tabor, kjer kuha priznani kuharski mojster Marko Pavčnik. Če vas zanimajo več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar, pa se odpravite do domačije našega pesnika Antona Aškerca.

Razvajanje ob Savinji v Thermani Laško Superior

Hotel Thermana Park Laško Superior vam nudi sprostitev brez primere. Modern hotel vas pričakuje tik ob Savinji, okolica pa ponuja številne možnosti za sproščujoče sprehode in uživanje na svežem zraku.

Za odlično počutje bodo zagotovo poskrbeli v hotelskem termalnem centru. Čarobna steklena kupola pod katero se skriva vodni park, ponuja sproščujočo vodno zabavo. Bazen z valovi, masažni bazeni, whirlpooli, otroško vodno zabavišče, hitra reka, tobogan … Vse to in še več vas čaka v notranjem delu parka.

Svet savn s parno, finsko, infrardečo in pa Sanarium in Loconium savno

Sprostitev boste našli tudi v Svetu savn, ki ponuja parno, finsko, infrardečo in pa Sanarium in Loconium savno. V sklopu hotela je na voljo Wellness center, kjer si lahko privoščite različne kopeli in masaže, za piko na i vašemu dnevu pa bo poskrbel Thermana & Veda Ayuverda center, kjer lahko razstrupite svoje telo, okrepite imunski sistem in se čili in spočiti odpravite novim zmagam naproti!

Oddih po ugodni ceni

Hotel Thermana Park Laško Superior in Megabon vam ponujata odličen sprostitveni paket za 2 osebi – 2x nočitev s polpenzionom, neomejeno kopanje, fitness, animacijo, pitje termalne vode in pijačo dobrodošlice. Ponudba je vnovčljiva tudi na nove turistične bone. Privoščite si jesenski oddih in doživite Laško v vsej njegovi lepoti.

Za ponudbo sledite TEJ POVEZAVI.

Za več ugodnih ponudb namestitev in doživetij po Sloveniji obiščite
TO POVEZAVO. 

 

Foto: Unsplash, Thermana Park Laško Superior

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Hrvaško Zagorje in 5 razlogov, zakaj ga obiskati

Laško: V prvo sobo pobega na svetu s tematiko pivovarstva

Kako dobro poznate Laško? Mesto pivovarske tradicije leži ob reki Savinji. Tu je od leta 1825 doma Laško pivo, ki je vtkano v edinstvene wellness in kulinarično-pivovske zgodbe.

Laško je sotočje dobrega počutja in zdravja, pivovarstva, čebelarstva in zeliščarstva. V mestu pod gradom so tik ob reki Savinji terme Thermana Laško, nedaleč stran so Rimske Terme (klik za ponudbo nastanitev). Kaj vse še lahko počnete tu? Spoznajte mesto in pivovarsko tradicijo na različnih dogodkih in z izvirnimi pustolovščinami.

Na pivo s pivovarjem

Preizkusite se na degustaciji v Pivnici Savinja! Ko vam izkušeni laški pivovar predstavi skrivnosti, ki vplivajo na okus in aromo piva, lahko zares občutite razlike med pivi. Privoščite si pivo v dobri družbi.

Pobeg od tam, kjer je bil zvarjen prvi vrček laškega piva 

»Escape Room« ali pobeg iz sobe je vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev. V 60 minutah morate rešiti misijo – odkriti skrivne predmete in namige, dešifrirati šifre, razrešiti uganke, predvsem pa logično razmišljati in sodelovati. Igra je primerna za vsakogar, tudi otroci v spremstvu odraslih so prisrčno dobrodošli.

Escape Room Enigmarium Laško vabi tja, kjer je bil zvarjen prvi vrček laškega piva. Prva soba pobega na svetu s tematiko pivovarstva izziva ekipo, da v eni uri odkrije pivovarjevo zlato. Izvirna in zabavna preizkušnja temelji na resničnih zgodovinskih dogajanjih. Pobeg uspe le ekipam, ki sodelujejo in ki uporabijo vse čute! Sobo pobega najdete ob TIC Laško, na Valvasorjevem trgu 1.

Grad Tabor in kulinarično razvajanje v restavraciji Pavus

Na trdnjavo nad mestom vodi razgledna pot ob obzidju. Po poti in nato z vrta grajske restavracije in iz samega gradu se odpirajo pogledi na staro mestno jedro Laškega, na reko Savinjo in na okoliške hribe.

Chef Marko Pavčnik, eden od vodilnih slovenskih kuharjev, v restavraciji Pavus na gradu Tabor ustvarja novo slovensko kulinariko. Pavus je prva hiša gastronomije s cerifikatom Okusiti Laško. Marko tu ustvarja izjemno kulinariko – kuha avtorsko, sezonsko in lokalno. Obožuje divjo hrano in kuhanje s pivom. Ja, s pivom! Tudi sladice!

Chef Marko Pavčnik, eden od vodilnih slovenskih kuharjev, v restavraciji Pavus na gradu Tabor ustvarja novo slovensko kulinariko.

Domačija pesnika Antona Aškerca

Literarno-etnološka zbirka na domačiji na Senožetih predstavlja življenje in delo največjega slovenskega pesnika balad Anona Aškerca. Več kot 500 let stara hiša s črno kuhinjo, s slamo krita kašča in kozolec toplar odkrivajo etnološko in stavbarsko dediščino. Voden ogled muzeja lahko ujamete že od 1,50 evra na osebo, z degustacijo domačih sirov pa od 7 evrov na osebo.

Oddih v Rimskih termah, kraju z najbolj fotogeničnim SPA-jem pri nas

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah, ob reki Savinji in pod pobočjem Stražnika, kjer se nahajajo vrelci termalne vode. Zdravilnost termalnih voda iz tega območja so znali ceniti že stari Rimljani, danes pa so postale pravi hit na Instagramu. Njihov SPA center namreč velja za enega najbolj fotogeničnih pri nas in ni težko uganiti, zakaj.

V njihovi notranjosti vas čaka notranji bazen s temperaturo vode 32 stopinj Celzija in še štirje, za tri stopinje toplejši masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči. Imajo tudi zunanji panoramski bazen in tri zunanje masažne kadi, podate pa se lahko tudi v svet savn, masaž in vodnih kopeli. Termalno vodo, ki vre iz Amalijinega vrelca, lahko tudi pijete, saj bo dobro vplivala na vaš imunski sistem, odlična pa je tudi za hidracijo kože.

Navdušile vas bodo tudi njihove nastanitvene kapacitete. Odlično ponudbo za nočitve z zajtrkom ali polpenzionom v Rimskih termah (tudi na turistične bone) najdete TUKAJ.

Ostale obiska vredne destinacije v bližini

Iz Laškega se zapeljite do 12 km oddaljenega Celja, knežjega mesta z markantnim gradom in arheološko zapuščino starih Rimljanov. Termalne užitke in sprostitev boste našli v 28 km oddaljenih Termah Dobrna ter Rogaški Slatini, ki jo od Laškega loči 44 km. Približno toliko oddaljen je tudi Podčetrtek, kjer si lahko ogledate Minoritski samostan, okusite čokoladne dobrote in si privoščite dodatno mero termalnih razvajanj v Termah Olimia.

FOTO: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Priporočamo: Glamping Sončna dolina in kopanje v naravnem bazenu

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Laško: Na hladno pivo in sprostitev brez primere

Hotel Thermana Park Laško Superior 4* zagotavlja vrhunski in sproščujoč oddih v objemu neokrnjene narave!

Mesto Laško leži ob reki Savinji, med vzhodnim in zahodnim Posavskim hribovjem, v Sloveniji pa je znano predvsem po svoji pivovarni. Seveda skupaj z okolico ponuja še veliko več kot le odlično pivo in pa vsakoletni svetovno znan festival Pivo in cvetje. Bogata kulturno-zgodovinska dediščina, naravne atrakcije, obilo možnosti za športne aktivnosti in bližina Celja zagotovo pripomorejo k odločitvi, da nekaj brezskrbnih dni preživite v objemu Hotela Thermana Park Laško Superior.

Razvajanje ob Savinji

Hotel Thermana Park Laško Superior vam nudi sprostitev brez primere! Modern hotel vas pričakuje tik ob Savinji, okolica pa ponuja številne možnosti za sproščujoče sprehode in uživanje na svežem zraku. Za odlično počutje bodo zagotovo poskrbeli v hotelskem termalnem centru. Čarobna steklena kupola pod katero se skriva vodni park, ponuja sproščujočo vodno zabavo za prav vse generacije! Bazen z valovi, masažni bazeni, whirlpooli, otroško vodno zabavišče, hitra reka, tobogan … Vse to in še več vas čaka v notranjem delu parka.

Svet savn s parno, finsko, infrardečo in pa Sanarium in Loconium savno

Sprostitev vas čaka tudi v Svetu savn, ki ponuja parno, finsko, infrardečo in pa Sanarium in Loconium savno. V sklopu hotela je tudi Wellness center, kjer si lahko privoščite različne kopeli in masaže, za piko na i vašemu dnevu pa bo poskrbel Thermana & Veda Ayuverda center, kjer lahko razstrupite svoje telo, okrepite imunski sistem in se čili in spočiti odpravite novim zmagam naproti!

Hotel Thermana Park Laško Superior in Megabon vam ponujata kar 46% popusta na odličen sprostitveni paket za 2 osebi – 2x nočitev s polpenzionom, neomejeno kopanje, fitness, animacijo, … Kaj pravite, boste dodali Hotel Thermana Park Laško Superior na seznam želja?

Foto: Thermana Park Laško Superior

PREBERITE ŠE:

Pet odličnih idej za čudovit vstop v novo leto

Prvomajske ideje za sprostitev – razkošni termalni vrelci

Bližajo se prvomajski prazniki in marsikdo bo dela proste dneve izkoristil za spoznavanje slovenskih biserov, malce sprostitve in kulinaričnega razvajanja. Zbrali smo nekaj idej, kje po Sloveniji najdete prav to.

Prvomajski dopusti so navadno še prehladni, da bi jih izkoristili za skok v morje, če že ne pri dolžini obale, pa imamo Slovenci to srečo, da je naša dežela polna termalnih vrelcev, kjer se lahko razvajate prav vse dni v letu. Slovenija je celo ena najbogatejših držav po mineralnih izvirih na prebivalca v svetu. In prav naravne danosti slovenskih tal so eden od razlogov, zakaj so naša naravna zdravilišča tako posebna.

Za prvomajski podaljšan konec tedna torej ni treba prav daleč, da bi našli bogato tradicijo, sproščujoče wellnesse in blagodejne termalne vode, hkrati pa ujeli tudi razkošje narave in pestre nastanitvene možnosti.

Megabon priporoča// Preživite 1. maj v termah!

Razvajanje v dvoje na obronkih gozdov Pohorja

Kopanje v termalnem kopališču ugodno vpliva predvsem na srce, ožilje in živčevje, pitje vode pa je blagodejno za želodec in druge notranje organe. Če vas vleče proti severo-vzhodu države in si za praznike želite razkošnega razvajanja v dvoje, vas na obronkih gozdov Pohorja čaka Hotel Arena, hotel s široko paleto storitev za hedoniste in tiste, ki potrebujete malo oddiha in sprostitve. V Termah Maribor vas poleg termalnih kopeli in bazenov čakajo tudi masaže telesa in obraza, infrardeča in finska savna, pa finska savna z barvno terapijo, turška kopel in terapije celega telesa.

Megabon priporoča// 60% popust na 3-dnevno razvajanje v Hotelu Arena!

Med seansami razvajanja se lahko podate še na raziskovanje Maribora z okolico. V starem jedru drugega največjega mesta v Sloveniji je kup prijetnih mestnih trgov z znamenitimi stavbami, sončnimi kavarnami in dobrimi restavracijami. Skočite do Trga svobode, Grajskega in Glavnega trga, kjer stojita Kužno znamenje in Mesta hiša, na Lentu ujemite najstarejšo vinsko trto na svetu, v Mestnem parku se sprehodite mimo treh ribnikov in se povzpnite na Piramido, od koder boste ujeli utrip mesta.

Smučarska sezona se je poslovila, a na srečo je Pohorje polno idiličnih izletniških točk, ki vabijo v pomlad – sprehodite se skozi Črno jezero, Šumnik in pragozd ter Lovrenška jezera in pustite telesu, da se napolni z novimi močmi.

Wellness dan z razgledom na Bled in Julijce

Na kaj najprej pomislite ob enodnevnem izletu na Bled? Pravzaprav kremne rezine in sprehod okoli otoka niso vse, kar ponuja. Tudi na Bledu namreč najdete bazenske komplekse, kopeli, masaže in vrhunske wellnesse, pa celo kopališče, v katerem izvira vrelec zdravilne vode. Eden takšnih je na primer v Studiu Luisa, s termomineralnega kopališča pa se razprostira slikovit pogled na Blejsko jezero in Alpe.

Megabon priporoča// wellness dan na Bledu za 2 osebi!

Podoben razgled imate tudi s Hotela Golf, v katerem najdete Wellness Živa, sodoben wellness center, ki nadaljuje bogato izročilo Riklijeve tradicije, oplemeniteno z modernimi pristopi in tehnikami. Ponuja masaže, svet savn, kopeli in različne nege obraza in telesa, ima pa tudi termalni bazenski del, ki predstavlja največji bazenski kompleks na Bledu. Prvomajske praznike torej lahko preživite tudi na Gorenjskem!

Megabon priporoča// celodnevni spa relax v Wellness Živa!

Brezčasna arhitektura v osrčju Rogaške Slatine

V osrčju Rogaške Slatine, s pogledom na veličasten park, se nahaja Grand Hotel Rogaška, popoln primer brezčasne in elegantne arhitekture, ki goste popelje nazaj v obdobje princese Sissi – Elizabete Bavarske, Franca Jožefa in glamuroznih večernih koncertov, ki jih je izvajal pianist Franz Liszt. Prav Terme Rogaška so tudi eno izmed starejših in pomembnejših slovenskih zdravilišč z večstoletno tradicijo. Tu boste našli popolno kombinacijo balneologije in izbranih zdravilnih terapij, ki bodo blagodejno vplivale na vaše telo. Prav od tu prihaja tudi naravna mineralna voda Donat Mg, ki je stara okoli 8 tisoč let in je tudi dokazano zdravilna!

Megabon priporoča// vrhunski termalni oddih v Rogaški Slatini po odlični ceni!

Rogaška Slatina je veliko več kot samo zdravilišče. Ima bogato zgodovino, njena lega v zeleni dolini z milim podnebjem pa je kot nalašč za trenutke, ko potrebujete sprostitev. Poleg sprehajalnih poti skozi parke so v okolici tudi urejene kolesarske poti, ker gre za vinorodno območje pa se lahko po vinski poti sprehodite tudi mimo vinogradov, zidanic in hramov ali pa zavijete v kakšno vinsko klet in si privoščite kozarček rujnega.

Terme, ki so jih oboževali že stari Rimljani

V Rimskih Toplicah, ob reki Savinji, kjer pod pobočjem visokega Stražnika izvirajo vrelci s termalno vodo, se nahajajo Rimske terme. Zdravilnost termalnih voda iz tega območja so znali ceniti že stari Rimljani. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov in kristalno čist zrak, očarljiva kotlina pa je kot nalašč za prvomajski oddih.

Megabon priporoča// prvomajske počitnice v znamenitih Rimskih Termah – Hotel Zdraviliški dvor!

Analize kažejo, da je akrotermalna voda v Rimskih termah po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji. Bazeni z zdravilno termalno vodo so zasnovani po vzoru rimskih kopališč, med notranjimi in zunanjimi panoramskimi bazeni najdete tudi takšne, ki vas masirajo, v deželi savn pa vas poleg rimske, finske, turške in infrardeče savne razvajajo tudi z oblogami, pilingi in knajpanjem.

Hedonizem v osrčju zelenih gričev Obsotelja in Kozjanskega

V umirjenem zelenem podeželskem okolišu se dvigajo Terme Olimia. Njihova termalna voda je priznano naravno zdravilno sredstvo, njena odlika pa je tudi njena pitnost. Pitje izvirske termalne vode ima mnoge pozitivne učinke na zdravje in vitalnost.

Megabon priporoča// Prvomajski oddih v Termah Olimia!

V razgibanem kompleksu najdete bazene, hitre reke, gejzirje, whirpoole ali masaže, savne in fitnes. V času, ko vas hitro življenje utrudi in izprazni, vam Wellness center Termalija nudi popoln oddih, pa tudi telesne aktivnosti, premagovanje stresa, zdravo okolje in prijetno druženje. V okolici so tudi številne sprehajalne, kolesarske in pohodniške poti, ki jih spremljajo številne znamenitosti.

Laško – več kot le mesto piva

Laško je mesto z raznolikim kulturnim, športnim in turističnim utripom ter reko Savinjo, ki ga deli na levi in desni breg. Uvršča se med mala slovenska mesta, a je pomembno turistično in gospodarsko središče regije. Znano je predvsem po tradiciji pivovarstva in zdravilnih vrelcih, katerih termalna voda je skozi razgibano preteklost številnim ljudem pomagala povrniti zdravje in ohraniti dobro počutje.

Megabon priporoča// Thermana Park Laško Superior – prvomajski oddih!

Celotna filozofija wellness centrov Thermane Laško temelji na programih sprostitve in razvajanja. Thermana Park je eden najsodobnejših termalnih centrov pri nas, kjer se sproščate in razstrupljate pod stekleno kupolo.

Razvajanje v Istri pri južnih sosedih

Prvomajske praznike bo marsikdo izkoristil za skok na obalo, a le redkokdo je dovolj pogumen za skok v morje. Na srečo se tudi v hrvaški Istri najdejo kotički, kjer izvira zdravilna voda, ki je topla vse dni v letu. Le 10 kilometrov od slovenske meje počivajo Istarske toplice. Tudi tu najdete več bazenov s termalno vodo, v wellness centru pa se lahko pogrejete še v aromatizirani parni savni, pa tudi v finski, infra in kromo savni ter turški kopelji.

Megabon priporoča// Termalni oddih v Istarskih Toplicah za 2 osebi!

Že veste, kje boste za prvomajske praznike?

Megabon priporoča// Preživite 1. maj v termah!

Foto: Shutterstock, Megabon

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.