Obonjan: zasebni hedonistični otok, kjer otroci niso zaželeni

Nekatere destinacije so prijazne družinam, druge pa so rezervirane za hedoniste, ki najbolj uživajo v tišini, ko imajo te dovolj, pa si zaželijo divjih zabav. Hrvaški otoček Obonjan ima po novem prav to!

Obonjan za polnoletne: masaže, joga, divje zabave in odlična kulinarika

Otok Obonjan je zasebni hrvaški otok na obali severne Dalmacije, ki zadnji dve leti navdušuje kot vroča destinacija za zahtevnejše goste, ki iščejo zabavo, glasbo, wellness, joga oddihe, vrhunsko kulinariko in trajnostni način življenja. Čeprav je namenjen hedonistom in žurerjem, pa ne ciljajo na najstnike – za oddih na njem morate biti polnoletni! Kot poročajo hrvaški mediji, je otok že prava uspešnica. Kapacitete pred glavno sezono so namreč že skoraj povsem zasedene. Največ turistov prihaja iz Velike Britanije in ZDA.

Otok mladosti, ki je postal prestižna glamping destinacija za hedoniste in žurerje

Otoček v šibeniškem arhipelagu, ki so ga v 45-letno upravljanje dobila tri podjetja (hrvaško, angleško in slovensko), smo nekoč poznali kot otok Mladosti. Tam so v času Jugoslavije počitnikovali skavti, zdaj pa je namenjen petičnim gostom. Otok so očistili, preuredili in obnovili ter spremenili v elitno destinacijo. Večina nastanitev je v lesenih Adriinih hiškah in luksuznih šotorih, kjer je klasično kampiranje izpodrinil glamping. Na otoku lahko ujamete tudi kup koncertov in festivalov znanih imen.

Obonjan: otok, s katerega ne bi ušel niti Crusoe

Obonjan je od kopnega oddaljen 6 kilometrov, streljaj od Splita ali Zadra, do zen oaze pa vas pripelje organiziran prevoz iz Šibenika. Otok, ki spominja na kakšen luksuzen zasebni kotiček Jamesa Bonda, se skriva med borovci in oljkami. Pred uro joge pa lahko zaplavate v turkiznih lagunah Jadranskega morja in preženete mačka od prejšnje žurerske noči. To je kotiček za ljubitelje robinzonskega oddiha in narave, a glede na storitve in ponudbo, ki jo tam najdete, se z otoka verjetno ne bi želel posloviti niti sam Robinson Crusoe.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Foto: Obonjan-island.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.