Obonjan: hrvaški otok z glamping resortom, kjer ni osebnih avtomobilov

Obonjan Island Resort je otok v bližini Šibenika. Obkrožen je z naravnimi lepotami in ponuja neokrnjene razglede na Jadransko morje. To je kraj, kjer lahko delate vse ali preprosto nič. Kjer ste lahko aktivni ali se prepustite hedonizmu. Spite lahko v različnih vrstah nastanitve – otoških hiškah ali glamping šotorih. In na otok ne morete s svojim avtomobilom.

Otok Obonjan: raj za družine, pare ali družbo prijateljev

Otok Obonjan je nenaseljen hrvaški otok na obali severne Dalmacije. Osebna vozila na otoku niso dovoljena, parkirate jih v Šibeniku. Obonjan je od kopnega oddaljen 6 kilometrov, streljaj od Splita ali Zadra, do zen oaze pa vas trikrat dnevno pripelje organiziran prevoz iz Šibenika.

Obonjan navdušuje kot vroča destinacija za goste, ki iščejo pristnost, wellness, mir, joga oddihe, mediteransko kulinariko in trajnostni način življenja. Zaradi svoje odmaknjenosti je idealna izbira za družine, ki se želijo odklopiti od hitrega in stresnega vsakdana ter navezati globlje stike. Poleg aktivnosti za odrasle imajo tudi animacijo za najmlajše!

Otok mladosti, ki je postal prestižna glamping destinacija 

Otoček v šibeniškem arhipelagu, ki so ga v 45-letno upravljanje dobila tri podjetja (hrvaško, angleško in slovensko), smo nekoč poznali kot otok Mladosti. Tam so v času Jugoslavije počitnikovali skavti, zdaj pa je namenjen nekoliko zahtevnejšim gostom. Otok so očistili, preuredili in obnovili ter spremenili v imenitno destinacijo. Na voljo so 3 različne vrste nastanitev – Island Homes, Glamping Lodges in O-Tents. Večina nastanitev je v lesenih Adriinih hiškah in luksuznih šotorih, kjer je klasično kampiranje izpodrinil glamping.

Več o ponudbi počitnic na otoku Obonjan najdete TUKAJ – klik!

Ljubitelji morja lahko preživijo dan na SUP-u ali čolnu, zabave željni pa se zvečer preselijo na drugo stran otoka na zabavo na plaži. Lahko skočite na masažo v spa center, odkrijete številne skrite zalive na otoku ali preprosto uživate ob vodi – v morju ali bazenu. Tudi ko je letovišče polno, vedno obstajajo mirni kotički za pobeg in raziskovanje.

Obonjan: otok, s katerega ne bi ušel niti Crusoe

Otok, ki spominja na kakšen luksuzen zasebni kotiček Jamesa Bonda, se skriva med borovci in oljkami. Pred uro joge pa lahko zaplavate v turkiznih lagunah Jadranskega morja in se razvajate v polpenzionu resorta – v nočitev sta vključena zajtrk in večerja. To je kotiček za ljubitelje robinzonskega oddiha in narave, a glede na storitve in ponudbo, ki jo tam najdete, se z otoka verjetno ne bi želel posloviti niti sam Robinson Crusoe.

Preverite ponudbo počitnic na otoku Obonjan TUKAJ. 

Foto: Megabon, Obonjan island

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Blaguško jezero: 2 nočitvi z zajtrkom v glamping hiški ob vodi

 

Obonjan – nova otoška festivalska destinacija

V zadnjih letih je Hrvaška postala nekakšna meka za ljubitelje glasbenih festivalov, ki poleg odlične glasbe in zabave iščejo še garantirano sonce in neposredno bližino morja. Število razpoložljivih festivalov se je od leta 2010 podvojilo, letošnje poletje pa lahko tako izbiraš med več kot 20 različnimi festivali z raznovrstnimi line-upi.

obonnn

Premierno na sceno z letošnjim poletjem vstopa tudi dolgo časa neobljuden otok Obonjan, kjer bo julija zaživel dvomesečni kreativni program koncertov, predavanj, umetniških razstav, joga delavnic in še bi lahko naštevali. V ospredju so seveda celodnevni glasbeni spektakli. Prevladuje elektronika, ki balansira med ambientalnimi launge zvoki in modernimi chill soundtracki, pa vse do večernih rave tresljajev.

obonjanunikorn

Otok je zasnovan kot nadgradnja festivalskega doživetja s poudarkom na dobrem počutju obiskovalcev in njihovem sobivanju z naravo. Ustvarjalci želijo zgraditi vzdušje skupnosti, kjer dogajanje ni omejeno zgolj na nekaj festivalskih dni ter je v celoti umeščeno v nepozabno okolje borovcev, oljk in modrih valov. Pri gradnji otoških objektov so pod vodstvom hrvaške arhitektke Une Barac uporabili le lokalne reciklirane materiale, da bi zagotovili kar najmanjši možni vpliv na okolje, nastanitev pa je tako mogoča v safari šotorih in eko kočah.

obonjan

Lahko bi rekli, da gre za nekakšne nove Zrće, le da je tukajšnja destinacija bolj idilična ter povezana z naravo. Jutranja sproščujoča joga in mediteranski zajtrk pred dnevnim DJ spektaklom? Zakaj pa ne, pravzaprav se sliši sanjsko.

Če se torej odločiš poletje preživeti na festivalskem otoku, ti priporočamo, da skočiš na njihovo spletno stran ter rezerviraš poljubno število dni zabave. Celotna otoška izkušnja se cenovno začne pri 70€ dnevno, vključujoč prenočišče, koncerte, performense in jogo.

Podroben lineup si lahko ogledaš tukaj.

Foto: Obonjan festival

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.