Obonjan: zasebni hedonistični otok, kjer otroci niso zaželeni

Nekatere destinacije so prijazne družinam, druge pa so rezervirane za hedoniste, ki najbolj uživajo v tišini, ko imajo te dovolj, pa si zaželijo divjih zabav. Hrvaški otoček Obonjan ima po novem prav to!

Obonjan za polnoletne: masaže, joga, divje zabave in odlična kulinarika

Otok Obonjan je zasebni hrvaški otok na obali severne Dalmacije, ki zadnji dve leti navdušuje kot vroča destinacija za zahtevnejše goste, ki iščejo zabavo, glasbo, wellness, joga oddihe, vrhunsko kulinariko in trajnostni način življenja. Čeprav je namenjen hedonistom in žurerjem, pa ne ciljajo na najstnike – za oddih na njem morate biti polnoletni! Kot poročajo hrvaški mediji, je otok že prava uspešnica. Kapacitete pred glavno sezono so namreč že skoraj povsem zasedene. Največ turistov prihaja iz Velike Britanije in ZDA.

VROČA PONUDBA: Na Obonjan po najnižji ceni (kliknite tukaj)

Otok mladosti, ki je postal prestižna glamping destinacija za hedoniste in žurerje

Otoček v šibeniškem arhipelagu, ki so ga v 45-letno upravljanje dobila tri podjetja (hrvaško, angleško in slovensko), smo nekoč poznali kot otok Mladosti. Tam so v času Jugoslavije počitnikovali skavti, zdaj pa je namenjen petičnim gostom. Otok so očistili, preuredili in obnovili ter spremenili v elitno destinacijo. Večina nastanitev je v lesenih Adriinih hiškah in luksuznih šotorih, kjer je klasično kampiranje izpodrinil glamping. Na otoku lahko ujamete tudi kup koncertov in festivalov znanih imen.

Obonjan: otok, s katerega ne bi ušel niti Crusoe

Obonjan je od kopnega oddaljen 6 kilometrov, streljaj od Splita ali Zadra, do zen oaze pa vas pripelje organiziran prevoz iz Šibenika. Otok, ki spominja na kakšen luksuzen zasebni kotiček Jamesa Bonda, se skriva med borovci in oljkami. Pred uro joge pa lahko zaplavate v turkiznih lagunah Jadranskega morja in preženete mačka od prejšnje žurerske noči. To je kotiček za ljubitelje robinzonskega oddiha in narave, a glede na storitve in ponudbo, ki jo tam najdete, se z otoka verjetno ne bi želel posloviti niti sam Robinson Crusoe.

*PONUDBO UGODNIH NASTANITEV NA OBONJANU PREVERITE TUKAJ*

 

Foto: Obonjan-island.com

Obonjan – nova otoška festivalska destinacija

V zadnjih letih je Hrvaška postala nekakšna meka za ljubitelje glasbenih festivalov, ki poleg odlične glasbe in zabave iščejo še garantirano sonce in neposredno bližino morja. Število razpoložljivih festivalov se je od leta 2010 podvojilo, letošnje poletje pa lahko tako izbiraš med več kot 20 različnimi festivali z raznovrstnimi line-upi.

obonnn

Premierno na sceno z letošnjim poletjem vstopa tudi dolgo časa neobljuden otok Obonjan, kjer bo julija zaživel dvomesečni kreativni program koncertov, predavanj, umetniških razstav, joga delavnic in še bi lahko naštevali. V ospredju so seveda celodnevni glasbeni spektakli. Prevladuje elektronika, ki balansira med ambientalnimi launge zvoki in modernimi chill soundtracki, pa vse do večernih rave tresljajev.

obonjanunikorn

Otok je zasnovan kot nadgradnja festivalskega doživetja s poudarkom na dobrem počutju obiskovalcev in njihovem sobivanju z naravo. Ustvarjalci želijo zgraditi vzdušje skupnosti, kjer dogajanje ni omejeno zgolj na nekaj festivalskih dni ter je v celoti umeščeno v nepozabno okolje borovcev, oljk in modrih valov. Pri gradnji otoških objektov so pod vodstvom hrvaške arhitektke Une Barac uporabili le lokalne reciklirane materiale, da bi zagotovili kar najmanjši možni vpliv na okolje, nastanitev pa je tako mogoča v safari šotorih in eko kočah.

obonjan

Lahko bi rekli, da gre za nekakšne nove Zrće, le da je tukajšnja destinacija bolj idilična ter povezana z naravo. Jutranja sproščujoča joga in mediteranski zajtrk pred dnevnim DJ spektaklom? Zakaj pa ne, pravzaprav se sliši sanjsko.

Če se torej odločiš poletje preživeti na festivalskem otoku, ti priporočamo, da skočiš na njihovo spletno stran ter rezerviraš poljubno število dni zabave. Celotna otoška izkušnja se cenovno začne pri 70€ dnevno, vključujoč prenočišče, koncerte, performense in jogo.

Podroben lineup si lahko ogledaš tukaj.

Foto: Obonjan festival

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.