Kamp Bela krajina ob reki Kolpi za družinski izlet v adrenalinski park

Če ste ena tistih družin, ki v svoje izlete rada vključi adrenalin, a stavi na varno izvedbo, obožuje aktivnosti v naravi in se rada zabava, imamo idejo, kam na izlet! V kamp Bela krajina – Podzemelj!

Tik ob Kolpi, eni najčistejših in najtoplejših rek v Sloveniji, se v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju nahaja kamp Bela krajina, urejen kotiček, ki že dve desetletji uspešno združuje obkolpsko domovanje z belokranjsko gostoljubnostjo.

Kamp Bela krajina in adrenalinski park Podzemelj s pogledom na Kolpo

V kampu Bela krajina najdete tudi adrenalinski park Podzemelj, ki velja za enega najbolj varnih v Sloveniji. Opremljen je s Speedrun sistemom, ki omogoča zanesljivo adrenalinsko doživetje med krošnjami dreves. Tu se lahko pomerite v vožnji BMX-a na višini in v zibanju na belokranjski pisanici, se spustite s tarzanom, preizkusite zip-line in številne druge adrenalinske podvige.

OFFICIAL PROMO VIDEO_CAMPING BELA KRAJINA

Tukaj je naš prvi promo filmček! Vam je všeč? Dobrodošli v srce Bele krajine v objem reke Kolpe 💚 Made by: Klub belokranjskih študentov in #avlab /Here is our first promo video! Do you like it? Welcome to our little green oasis 💚 www.camping-belakrajina.si

Objavil/a Camping Bela krajina – Podzemelj dne Nedelja, 31. maj 2020

Adrenalinski park Podzemelj je primeren za otroke vse od 4 leta naprej, hkrati pa predstavlja izziv in zabavo tudi za odrasle, ki želijo preskusiti svoj pogum.

ODLIČNA PONUDBA PO ZNIŽANI CENI: Družinska vstopnica v adrenalinski park za 2 odrasli osebi in 2 otroka do 12 leta ter vključeno kosilo za le 75 evrov (NE ZAMUDITE TUKAJ)! Enako ponudbo za družino z le enim otrokom do 12 leta starosti pa za pičlih 60 evrov najdete TU. Ponudba je unovčljiva od 15. 9. do 15. 10. 2020

Podaljšan izlet s še več aktivnostmi

V kampu lahko tudi prenočite, tik ob Kolpi postavite svoj šotor, avtodom ali prikolico. Na voljo so tudi mobilne hišice in glamping kotiček za tiste, ki jim je bolj všeč glamurozno kampiranje – v ličnih keltskih hiškah najdete celo finsko savno in zasebni wellness kotiček. Ponudbo nočitev po ugodnih cenah najdete TU.

Če si želite dan (ali več njih) zapolniti s še več aktivnostmi, pa imajo na voljo tudi izposojo kanuja, najem SUP deske, mini golf, električna ali treking kolesa in še kaj. V bližnji okolici kampa sta tenis igrišče in trim steza, preizkusite se lahko tudi v lokostrelstvu ali jahanju, adrenalina željni pa v jadralnem padalstvu ali zmajarstvu.

Čas je za oddih na Kolpi in neokrnjeno naravo Bele krajine!

Foto: Kamp Bela krajina – Podzemelj

PREBERITE ŠE: Družinski izlet: Na poti na Bled po prizore iz filma Jurski park

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Oddih s prijatelji: Po mero adrenalina in belokranjski piknik na Kolpo

Počitnice so končno tu, Vandraj pa tudi ta teden prinaša nekaj idej za prijeten oddih v naravi, kjer vam ne bo prevroče, še manj pa dolgčas. Zadnji teden vročega junija izkoristite za skok do Bele krajine, kjer vas čaka Motorično-rekreacijski park Kolpa.

Park velja za enega najbolj varnih v Sloveniji, opremljen pa je s Speedrun sistemom, ki omogoča popolno in zanesljivo adrenalinsko doživetje med krošnjami dreves. Tu se lahko pomerite v vožnji BMX-a na višini in v zibanju na belokranjski pisanici, se spustite s tarzanom, preizkusite zip-line in številne druge adrenalinske podvige.

VANDRAJ priporoča // Adrenalinski dan na Kolpi za 17,5 evra unovčljiv le še do 1. julija!

Prav tu najdete tudi manjši in odlično urejen kamp Podzemelj, ki se v celoti razpostira tik ob reki Kolpi, ima urejeno kopališče in je obkrožen z neokrnjeno naravo Bele krajine. Poleg kopanja v reki in adrenalinskega parka, je v okolici kampa še kup različnih možnosti za aktiven oddih.

Po reki se lahko zapeljeti s SUP-i, kanuji ali kajaki, raftate ali lovite ribe, greste na sprehod ali sedete na kolo. V kampu najdete tudi namizni tenis, mini golf, košarkarsko igrišče, trim stezo, igrate odbojko na mivki, mali nogomet, badminton ali se preizkusite v lokostrelstvu.

Če bi ob Kolpi radi ostali več dni, lahko torej kampirate, če noč raje preživite na udobni postelji, pa lahko najamete tudi mobilno hiško, za tiste, ki si v naravi želijo še malo prestiža, pa obstaja tudi glamping, keltske hiške, kjer najdete celo finsko savno in zasebni wellness kotiček.

 V kampu imajo tudi bogato gostinsko ponudbo, lahko pa si pripravite kar lasten piknik v naravi. Ste že spakirali?

Foto: Facebook/Camping Podzemelj

Dajmo! Pobegnimo na Kolpo

Kolpa ponuja odlično poletno osvežitev in mnoge skrite kotičke, kjer lahko uživamo v neokrnjeni naravi, se sprostimo z različnimi vodnimi športi, od kopanja do vedno bolj priljubljenega supanja, in pojemo kaj dobrega. In kako se še lahko kratkočasimo ob Kolpi?

Rafting po Kolpi

Če želiš aktivno preživeti čas, se odloči za rafting po Kolpi. Naj te varnost ne skrbi, saj dokler boš poslušal vodnika in upošteval njegova navodila, ni razloga za skrb. Poskrbi le za primerna oblačila in kremo za sončenje. Zaradi neokrnjene narave in številnih jezov, so na Kolpi najbolj nepozabni prav spusti z raftom. Spust je možen ob vodostaju Kolpe višjem od 90 cm.

Obišči Petra Klepca

Domačini ti bodo povedali, da se nahajaš v krajih, kjer je živel tudi Peter Klepec, slovenski ljudski junak. Do njegovega spomenika boš prišel ob vstopu v občino Osilnica.  Osilnica je pravi mali naravni biser, kjer se je rodila ta ljudska pripovedka. Peter Klepec je silno moč našel, ko je pomagal dobri vili. S to močjo je nato ubranil svojo deželo pred turškimi napadi. Osilnica pa premore tudi številne druge zanimivosti. Odkrij posebnosti tega predela Slovenije. Že veš, kaj je bil nekoč poklic vurhmorharja?

Kamp v Stari pod -Jankoviè. V Adlešièih 1.7.2016[Jankoviè.Kolpa.turizem.kamp]

Skok v reko

Reka Kolpa je ena izmed najčistejših in hkrati najtoplejših evropskih rek, saj se ponekod poleti segreje tudi do 27 stopinj Celzija. Nekateri jo imenujejo kar najdaljša slovenska obala, saj je tu mogoče najti naravna kopališča po vsem toku. Idealna je tudi, če želiš le poležavati v senci.

Pohod ob Kolpi

Pešpot ob Kolpi, ki je dolga 10,5 kilometra, te popelje od Radenc do Damlja. Poteka po slikovitem kolpskem kanjonu, ki se nahaja v osrčju Krajinskega parka Kolpa, po neokrnjeni in lepo ohranjeni naravi. Odžejaš se lahko na izviru Trpotec, se sprehajaš po gozdu, nato prideš do vasice Breg, kjer si lahko ogledaš edini delujoči mlin na vodni pogon. Pot te nato pelje nižje, kjer si lahko ogledaš jamo Kobiljačo, najdaljšo belokranjsko jamo. Pohodniško raziskovanje boš zaključil v vasi Kot, kjer je najjužnejša točka Slovenije.

turizem, Kolpa, Vinica, reke,

Če si želiš sproščanja ob Kolpi, ti ekipa Megabon priporoča nastanitev v Hotelu Kovač v lepi vasici Osilnica.  Ta športni hotel je idealen za vse, ki si želite oddiha v naravi, s številnimi možnosti aktivnega oddiha, saj  ponujajo pestro ponudbo različnih aktivnosti v svojem adrenalinskem parku, prosti čas pa lahko preživiš tudi ob kolesarjenju, pohodništvu, raftingu na reki Kolpi, lokostrelstvom in nordijsko hojo. Pobegni s svojo boljšo polovico ali družino v oazo miru, v kateri boš našel  obilo zabave in sproščujočih trenutkov.

Kamp v Stari pod -Jankoviè. Na Kolpi. 1.7.2016[Jankoviè.Kolpa.turizem.kamp]

Namigi za izlete iz Hotela Kovač

Peš: izvir reke Kolpe, stena Šajbnik, izvir Belice, Ogled Palčavešiše v Plešcih, ogled izvira Gerovčice, mlina na vodno kolo, žage Venecijanke, ribogojnice in cerkve sv.Egidija.

S kolesom: Kolpska kolesarska pot, Čabar, Mirtoviški potok, Kočevska reka, Draga ter veliko gozdnih poti.

Z avtom: Ogled Čabra z gradom, muzej lovstva in gozdarstva Brod na Kolpi, ogled naravnega parka Vražji prolaz, ogled pragozda Krokar, ogled Nacionalnega parka Risnjak.

hotel_kovac_11232_vandraj_pasica

3

kovač1

 

Foto: Voranc Vogel/Delo, Mavric Pivk/Delo, press release in arhiv hotela

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.