Ideja za izlet: Na spust po Kolpi, v adrenalinski park in na paintball

Kaj pa če bi ta poletni konec tedna izkoristili za adrenalinski izlet na rob Slovenije, tik ob hrvaško mejo, kjer kot naravna ločnica med državama žubori reka Kolpa? Poleg tega visoko v zraku stoji adrenalinski park in za povrh od tod izvira še pripovedka o Petru Klepcu. Imamo nekaj ugodnih ponudb!

Legenda o Petru Klepcu

Občina Osilnica je pravi mali naravni biser, kjer se je rodila ljudska pripovedka o Petru Klepcu, ki je našel silno moč, ko je pomagal dobri vili. S to močjo je nato ubranil svojo deželo pred napadi Turkov! Ljudje v teh krajih so znani tudi po zanimivem narečju, posebnih dobrotah in ljudski umetnosti izdelovanja papirnatih rož.

Adrenalinski park, ki vas bo dodobra ogrel

Osilnica pa premore tudi številne zanimivosti in aktivnosti. Pri Hotelu Kovač vas na primer čaka adrenalinski park, kjer se lahko povzpnete na visok stolp in preizkusite svoje ravnotežje ter odpravite strah pred višino, plezate po steni, se spustite po jeklenih vrveh ali skočite v praznino – seveda privezani. Svoj pogum lahko preizkusite tudi na orjaški gugalnici! V parku vas opremijo s plezalnim pasom, varnostno čelado in posebno opremo za samovarovanje, za varnost pa skrbijo strokovno usposobljeni inštruktorji.

KUPON s 50% popustom: 2-urni obisk adrenalinskega ali pustolovskega parka za eno osebo, oprema in vodenje z inštruktorjem: 14,9 evra!

KOLPA: Spust s kanuji ali kajaki 

Le kako bi Kolpo lahko spoznali bolje, kot s kanuji oziroma kajaki? V športnem centru hotela Kovač nudijo popolno opremo za spust; neoprensko obleko, copate, čelado, rešilni jopič in anorak. Med spustom je z udeleženci tudi inštruktor, ki vodi spust in poskrbi za adrenalinsko, hkrati pa varno doživetje. 

KUPON s polovično ceno: 1x avanturistični spust po reki Kolpi s kanuji ali kajaki + popolna oprema, vodstvo inštuktorja in okrepčilo z osilniško obaro: 19 evrov! 

Paintball za najbolj tekmovalne

Paintball je moderna dinamična igra, ki bo v vas prebudila tekmovalni duh. Najprej si boste nadeli potrebno opremo za paintball. Sestavljena je iz zaščitne maske, zaščitne maskirne obleke, puške na plin in kisik ter 140 barvnih kroglic. In zabava se lahko začne!

KUPON s 50% popustom: Trojni adrenalin – paintball, pustolovski park s spustom po jeklenicah in quick jump za 1 osebo + oprema, spremstvo inštruktorja in kosilo Petra Klepca: 30 evrov!

  

Foto: Shutterstock, Hotel Kovač

PREBERITE ŠE:

Kje na poti na Bled ujamete dinozavre?

Istralandia: Adrenalinski vodni izlet že za 13 evrov!

Hrvaška Istra je priljubljena počitniška destinacija tudi med Slovenci, če imate raje od morskega dna nekaj več adrenalina, pa vas bo navdušil vodni park, ki se nahaja med Umagom in Novigradom.

Vodni park Istralandia je TripAdvisor uvrstil na 2. mesto najboljših v Evropi, odprt pa je od poletja 2014. Park se razprostira na 80 tisoč kvadratnih metrih in ima 4,5 tisoč kvadratnih metrov vodnih površin! Na dan sprejmejo do 6 tisoč obiskovalcev, kopalna sezona pa je v vrhuncu seveda poleti.

Letos se park odpre že 26. maja, mi pa smo izbrskali nekaj noro ugodnih ponudb, ki veljajo od 1. do 30. junija, ter med 1. in 14. septembrom.

PRIPOROČAMO: Celodnevna vstopnica za otroke le 13,1 evra!

Poleg bazenov, otočkov za sončenje in masažnih šob so največje atrakcije tobogani, od tistih otroških, do precej bolj adrenalinskih – na primer prosti pad, ki vas v globino požene s 27 metrov višine. Imajo tudi bazen z umetnimi valovi, kup animacij za najmlajše, turnirje v waterpolu, odbojki, vodno aerobiko in zumbo ter kup drugih aktivnosti, ki niso zanimive le mladim na osebnih izkaznicah, ampak predvsem tistim, ki otroško radost nosijo v duši.

SUPER CENA: Celodnevna vstopnica za odrasle le 16,8 evra!

In kam naprej? Po dnevnem rajanju v vodnem parku lahko prenočite v okolici Umaga ali Novigrada, priporočamo pa tudi oglede bližnjih krajev kot so Poreč, Rovinj, Medulin, Fažana, Pula in Prementura, ki so prav posebej očarljiva mediteranska mesteca.

Foto: Istralandia.hr

PREBERITE ŠE:

Oddih: Fažana, idilično ribiško mesto nasproti Brionov

Na vratolomne vlakce v Gardaland in čudovit oddih ob Gardsko jezero!

 

Oddih s prijatelji: Po mero adrenalina in belokranjski piknik na Kolpo

Počitnice so končno tu, Vandraj pa tudi ta teden prinaša nekaj idej za prijeten oddih v naravi, kjer vam ne bo prevroče, še manj pa dolgčas. Zadnji teden vročega junija izkoristite za skok do Bele krajine, kjer vas čaka Motorično-rekreacijski park Kolpa.

Park velja za enega najbolj varnih v Sloveniji, opremljen pa je s Speedrun sistemom, ki omogoča popolno in zanesljivo adrenalinsko doživetje med krošnjami dreves. Tu se lahko pomerite v vožnji BMX-a na višini in v zibanju na belokranjski pisanici, se spustite s tarzanom, preizkusite zip-line in številne druge adrenalinske podvige.

VANDRAJ priporoča // Adrenalinski dan na Kolpi za 17,5 evra unovčljiv le še do 1. julija!

Prav tu najdete tudi manjši in odlično urejen kamp Podzemelj, ki se v celoti razpostira tik ob reki Kolpi, ima urejeno kopališče in je obkrožen z neokrnjeno naravo Bele krajine. Poleg kopanja v reki in adrenalinskega parka, je v okolici kampa še kup različnih možnosti za aktiven oddih.

Po reki se lahko zapeljeti s SUP-i, kanuji ali kajaki, raftate ali lovite ribe, greste na sprehod ali sedete na kolo. V kampu najdete tudi namizni tenis, mini golf, košarkarsko igrišče, trim stezo, igrate odbojko na mivki, mali nogomet, badminton ali se preizkusite v lokostrelstvu.

Če bi ob Kolpi radi ostali več dni, lahko torej kampirate, če noč raje preživite na udobni postelji, pa lahko najamete tudi mobilno hiško, za tiste, ki si v naravi želijo še malo prestiža, pa obstaja tudi glamping, keltske hiške, kjer najdete celo finsko savno in zasebni wellness kotiček.

 V kampu imajo tudi bogato gostinsko ponudbo, lahko pa si pripravite kar lasten piknik v naravi. Ste že spakirali?

Foto: Facebook/Camping Podzemelj

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.