Dajmo! Pobegnimo na Kolpo

Kolpa ponuja odlično poletno osvežitev in mnoge skrite kotičke, kjer lahko uživamo v neokrnjeni naravi, se sprostimo z različnimi vodnimi športi, od kopanja do vedno bolj priljubljenega supanja, in pojemo kaj dobrega. In kako se še lahko kratkočasimo ob Kolpi?

Rafting po Kolpi

Če želiš aktivno preživeti čas, se odloči za rafting po Kolpi. Naj te varnost ne skrbi, saj dokler boš poslušal vodnika in upošteval njegova navodila, ni razloga za skrb. Poskrbi le za primerna oblačila in kremo za sončenje. Zaradi neokrnjene narave in številnih jezov, so na Kolpi najbolj nepozabni prav spusti z raftom. Spust je možen ob vodostaju Kolpe višjem od 90 cm.

Obišči Petra Klepca

Domačini ti bodo povedali, da se nahajaš v krajih, kjer je živel tudi Peter Klepec, slovenski ljudski junak. Do njegovega spomenika boš prišel ob vstopu v občino Osilnica.  Osilnica je pravi mali naravni biser, kjer se je rodila ta ljudska pripovedka. Peter Klepec je silno moč našel, ko je pomagal dobri vili. S to močjo je nato ubranil svojo deželo pred turškimi napadi. Osilnica pa premore tudi številne druge zanimivosti. Odkrij posebnosti tega predela Slovenije. Že veš, kaj je bil nekoč poklic vurhmorharja?

Kamp v Stari pod -Jankoviè. V Adlešièih 1.7.2016[Jankoviè.Kolpa.turizem.kamp]

Skok v reko

Reka Kolpa je ena izmed najčistejših in hkrati najtoplejših evropskih rek, saj se ponekod poleti segreje tudi do 27 stopinj Celzija. Nekateri jo imenujejo kar najdaljša slovenska obala, saj je tu mogoče najti naravna kopališča po vsem toku. Idealna je tudi, če želiš le poležavati v senci.

Pohod ob Kolpi

Pešpot ob Kolpi, ki je dolga 10,5 kilometra, te popelje od Radenc do Damlja. Poteka po slikovitem kolpskem kanjonu, ki se nahaja v osrčju Krajinskega parka Kolpa, po neokrnjeni in lepo ohranjeni naravi. Odžejaš se lahko na izviru Trpotec, se sprehajaš po gozdu, nato prideš do vasice Breg, kjer si lahko ogledaš edini delujoči mlin na vodni pogon. Pot te nato pelje nižje, kjer si lahko ogledaš jamo Kobiljačo, najdaljšo belokranjsko jamo. Pohodniško raziskovanje boš zaključil v vasi Kot, kjer je najjužnejša točka Slovenije.

turizem, Kolpa, Vinica, reke,

Če si želiš sproščanja ob Kolpi, ti ekipa Megabon priporoča nastanitev v Hotelu Kovač v lepi vasici Osilnica.  Ta športni hotel je idealen za vse, ki si želite oddiha v naravi, s številnimi možnosti aktivnega oddiha, saj  ponujajo pestro ponudbo različnih aktivnosti v svojem adrenalinskem parku, prosti čas pa lahko preživiš tudi ob kolesarjenju, pohodništvu, raftingu na reki Kolpi, lokostrelstvom in nordijsko hojo. Pobegni s svojo boljšo polovico ali družino v oazo miru, v kateri boš našel  obilo zabave in sproščujočih trenutkov.

Kamp v Stari pod -Jankoviè. Na Kolpi. 1.7.2016[Jankoviè.Kolpa.turizem.kamp]

Namigi za izlete iz Hotela Kovač

Peš: izvir reke Kolpe, stena Šajbnik, izvir Belice, Ogled Palčavešiše v Plešcih, ogled izvira Gerovčice, mlina na vodno kolo, žage Venecijanke, ribogojnice in cerkve sv.Egidija.

S kolesom: Kolpska kolesarska pot, Čabar, Mirtoviški potok, Kočevska reka, Draga ter veliko gozdnih poti.

Z avtom: Ogled Čabra z gradom, muzej lovstva in gozdarstva Brod na Kolpi, ogled naravnega parka Vražji prolaz, ogled pragozda Krokar, ogled Nacionalnega parka Risnjak.

hotel_kovac_11232_vandraj_pasica

3

kovač1

 

Foto: Voranc Vogel/Delo, Mavric Pivk/Delo, press release in arhiv hotela

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.