Podčetrtek: So Terme Olimia edini razlog za obisk Kozjanskega?

Podčetrtek s svojo okolico je vsekakor najbolj znan ravno zaradi term. Terme Olimia bi brez težav lahko bile edini razlog za obisk teh krajev, saj s svojo ponudbo razvajajo vse generacije. Vendar pa, če ste že ravno tam, zakaj ne bi raziskali tudi okolice. Ta ponuja ogromno čudovitih in raznolikih možnosti za preživljanje prostega časa.

Podčetrtek: Nov razgledni stolp

Podčetrtek je ravno pred kratkim dobil popolnoma nov razgledni stolp na Rudnici. V višino meri kar 40 metrov, pot do njega pa je enostavna in primerna za vse generacije – če so vaša izhodiščna točka Terme Olimia, potem boste peš potrebovali dobro uro. Če niste ravno navdušeni pohodnik, pa se lahko do tja odpravite kar za avtom in parkirate le 100 metrov stran od stolpa.

Podčetrtek: Olimje – čokoladnica in samostan

Ja, prav ste prebrali. Podčetrtek oziroma natančneje bližnja vasica Olimje ima tudi svojo čokoladnico, kjer lahko vonjate, okušate in občudujete slastne čokoladne umetnije. Kako slastna zamisel za spominček za domače, ali kar zase! Le nekaj korakov stran pa stoji čudovit minoritski samostan, ki se ponaša s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi. Očara vas lahko tudi bogat zeliščni vrt, po katerem se lahko sprehodite in raziskujete številna zdravilna zelišča, ki se bohotijo pred samostanom že več kot tisoč let.

Podčetrtek: Jelenov greben in planetarij

Če se povzpnete še malo naprej od samostana v vasici Olimje, potem obstaja velika verjetnost, da boste naleteli na kakšnega jelena! Domačija Jelenov greben je že vrsto let znana po jelenih, ki zelo radi pridejo do ceste in se malo pozabavajo z gosti. Pot vas pelje naprej do gostilne in trgovinice, če pa boste naredili še nekaj korakov naprej, pa boste že uzrli planetarij. , kjer Tam boste med predavanjem o razvoju vesolja, zvezd in planetov, lahko opazovali zvezdnato nebo nad sabo in to kar sredi belega dne!

Popoln dan raziskovanja in novih dogodivščin si zasluži kraljevski zaključek s popolnim sproščanjem. Terme Olimia, srce turistične ponudbe v Podčetrtku, vas s svojimi popolnoma obnovljenimi bazeni (in številnimi drugimi atrakcijami) vabijo na brezskrbno vodno uživanje.

Ugodne ponudbe za letošnjo jesen lahko najdete TUKAJ.

ALI STE VEDELI? Restavracija Lipa (Terme Olimia) je edina 100% brezglutenska restavracija v Sloveniji!

Foto: Shutterstock, Terme Olimia

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.