Poglejte, kako čudovite mobilne hiške smo našli v Istri

Mobilne hiške v zadnjih letih postajajo vse bolj popularna počitniška nastanitev. To nas seveda ne preseneča, saj imajo ta prijetna počitniška domovanja kar nekaj prednosti.

Gotovo največja prednost tovrstnega dopustovanja je dejstvo, da mobilne hiške združujejo kombinacijo klasičnih apartmajskih nastanitev in kampiranja. Najboljše lastnosti obeh svetov, torej. Običajni apartmaji so sicer priročna nastanitev, a so velikokrat od morja oddaljeni več kot bi si želeli. Predvsem pa se ponavadi nahajajo v več stanovanjskih kompleksih, kjer smo obkroženi z asfaltiranimi površinami. Za te bi si gotovo želeli, da jih nadomeščajo borovci, oljke in figovci. Nemalokrat pa nam spremembo počitniških načrtov spremenijo tudi cene, ki v visoki sezoni skoraj poletijo v nebo. Mobilne hiške

Med šotorom in apartmajem mobilne hiške

Zaradi zgoraj omenjenih preferenc se veliko ljudi odloča za kampiranje. Tako lahko v šotoru bivajo v neposrednem stiku z naravo. A tudi v šotoru se hitro soočimo s slabostmi bivanja pod tankim platnom. Kaj hitro nas okupirajo žuželke, spanje na provizorično napihnjenem ležišču se lahko nemalokrat izkaže za neudobno. Resne težave pa se pričnejo, ko nastopi poletna nevihta ali celo zloglasna pijavica, ki vsake toliko istrska mesta zalije z dežjem in zamaje starodavne borovce. mobilne hiške

Kot kombinacija rešitev in odgovor na zgornje težave so se tako pred leti na trgu pojavile mobilne hišice. Lično zapakirani premični apartmaji, ki jih lahko postavimo točno tja, kjer nam je pogled na morje najbolj pri srcu. Bivanje v njih je nadvse domače – prostorne počitniške škatlice premorejo prav vse udobje, ki bi si ga želeli v svojem stanovanju. Polno opremljena kuhinja, prostorna spalnica, udoben dnevni prostor in popolna kopalnica nas razvajajo ravno toliko, kolikor potrebujemo za brezskrbno dopustniško bivanje, a vseeno želimo dneve preživljati v neposredni bližini morja, torej, v naravnem okolju.

Vse, kar potrebujete mobilne hiške

Mobilnim hišicam ne manjkajo niti prostorna terasa, klima in hladilnik, v katerem lahko hranimo tiste tradicionalne sestavine za morski zajtrk, ki ga ponavadi sestavlja pregrešno puhast bel kruh, istrsko maslo in marmelada. In ko zjutraj dobro naspani sedimo za mizo pod borovci, zadovoljno zajtrkujemo omenjene sestavine ob šumih morja in ljubem oglašanju galebov, ga gotovo ni junaka, ki bi mobilno hišico zamenjal za katerokoli drugo nastanitev pod soncem.

Mobilne hišice so idealno dopustniško zatočišče za nekaj članske družbe in družine z otroci. Slednjim bo počitnikovanje tudi precej olajšano, saj boste lahko mirno opazovali svoje otroke, kako se igrajo na plaži, med tem, ko boste kuhali poletno kosilo, pekli na žaru ali brali knjigo v senci mogočnih dreves. Očitna prednost so seveda tudi cene tovrstnega bivanja, saj so zelo dostopne, a nas hkrati ne prikrajšajo za udobno bivanje.

In če si mobilne hišice do sedaj še niste ravno kupili, so letošnje počitnice idealna priložnost, da jih preizkusite na eni izmed počitniških destinacij, ki smo jih za vas našli v kampih Polari, Valkanela in Veštar.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Nov trend izletništva, ki vas bo navdušil

Foto: Megabon

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.