Prvomajske počitnice v mobilnih hišicah

Mobilne hiške v zadnjih letih postajajo vse bolj popularna počitniška nastanitev, kar pa nas seveda ne preseneča, saj imajo ta prijetna počitniška domovanja kar nekaj prednosti. Gotovo največja prednost tovrstnega dopustovanja je dejstvo, da mobilne hiške združujejo kombinacijo klasičnih apartmajskih nastanitev in kampiranja oziroma najboljše lastnosti obeh nastanitvenih svetov.

Običajni apartmaji so sicer priročna nastanitev, a so velikokrat od morja oddaljeni več kot bi si želeli, predvsem pa se ponavadi nahajajo v več stanovanjskih kompleksih, kjer smo obkroženi z asfaltnimi površinami, za katere bi si gotovo želeli, da jih nadomeščajo borovci, oljke in figovci. Nemalokrat pa nam spremembo počitniških načrtov spremenijo tudi apartmajske cene, ki v visoki sezoni skoraj poletijo v nebo.

Zaradi zgoraj omenjenih preferenc se veliko ljudi odloča za kampiranje, kjer lahko v šotoru bivajo v neposrednem stiku z naravo, a tudi v šotoru se hitro soočimo s slabostmi bivanja pod tankim platnom. Kaj hitro nas okupirajo žuželke, spanje na provizorično napihnjenem ležišču se lahko nemalokrat izkaže za neudobno, resne težave pa se prično, ko nastopi poletna nevihta ali celo zloglasna pijavica, ki vsake toliko istrska mesta zalije z dežjem in zamaje starodavne borovce.

Megabon priporoča// 1. maj v mobilnih hiškah!

Kot kombinacija rešitev in odgovor na zgornje težave so se tako pred leti na trgu pojavile mobilne hišice – pravzaprav lično zapakirani premični apartmaji, ki jih lahko postavimo točno tja, kjer nam je pogled na morje najbolj pri srcu. Bivanje v njih je nadvse domače – prostorne počitniške škatlice premorejo prav vse udobje, ki bi si ga želeli v svojem stanovanju. Polno opremljena kuhinja, prostorna spalnica, udoben dnevni prostor in popolna kopalnica nas razvajajo ravno toliko, kolikor potrebujemo za brezskrbno dopustniško bivanje, a vseeno želimo dneve preživljati v neposredni bližini morja, torej, v naravnem okolju. Mobilnim hišicam ne manjkajo niti prostorna terasa, klima in hladilnik, v katerem lahko hranimo tiste tradicionalne sestavine za morski zajtrk, ki ga ponavadi sestavlja pregrešno puhast bel kruh, istrsko maslo in marmelada. In ko zjutraj dobro naspani sedimo za mizo pod borovci, zadovoljno zajtrkujemo omenjene sestavine ob šumih morja in ljubem oglašanju galebov, ga gotovo ni junaka, ki bi mobilno hišico zamenjal za katerokoli drugo nastanitev pod soncem.

Mobilne hišice so idealno dopustniško zatočišče za nekaj članske družbe in družine z otroci. Slednjim bo počitnikovanje tudi precej olajšano, saj boste lahko mirno opazovali svoje otroke, kako se igrajo na plaži, med tem, ko boste kuhali poletno kosilo, pekli na žaru ali brali knjigo v senci mogočnih dreves. Očitna prednost so seveda tudi cene tovrstnega bivanja, saj so zelo dostopne, a nas hkrati ne prikrajšajo za udobno bivanje.

In če si mobilne hišice do sedaj še niste ravno kupili, so letošnje prvomajske počitnice idealna priložnost, da jih preizkusite na eni izmed počitniških destinacij, ki smo jih za vas izbrali spodaj.

#1 Umag

V Umagu lahko v mobilnih hišicah uživate v kar treh štirizvezdičnih kampih. Zelo ugodna nastanitev je zasnovana nadvse luksuzno, saj boste lahko uživali v velikem zunanjem bazenu, dveh whirpoolih, savni in sprostitveni coni. Umag je sicer nadvse priročna počitniška destinacija tudi zaradi svoje bližine, odlikuje pa ga tudi ljubko staro mestno jedro in čisto morje, v katerem bodo vaši otroci z veseljem čofotali, se učili prvih zamahov žabice in skoka v vodo.

Megabon priporoča// priljubljena destinacija za družinski oddih!

#2 Vrsar

Počitnice v Vrsarju so idealna destinacija za tiste, ki si želite veliko zasebnosti v majhnem kampu, a kljub temu uživate v udobju. Hišice tu kar čakajo, da v njih začnete svoj dopust. Čisto istrsko morje je v neposredni bližini nastanitev, na voljo pa je tudi Wi-Fi, da boste kadarkoli lahko spet priklopili nazaj v civilizacijo.

Megabon priporoča// Camping Tina le 245 € za 7 noči in 5 oseb!

#3 Poreč

Malokdo Poreč pozna kot staro rimsko mesto, saj je zaradi bližine postal sinonim za slovensko počitnikovanje. Kamp, v katerem so postavljene hišice, je postavljen na sončnem delu plaže, kjer boste lahko lovili sončne žarke in se popolnoma sprostili v zavetju borovih dreves. Poreč je tudi odlično izhodišče za prijeten izlet – Rovinj je oddaljen le 30 kilometrov.

2012 Camping Lantena Exterior

Megabon priporoča// Prvomajske počitnice v Poreču!

#4 Pula

Kamp Fažana se nahaja na celinskem deli točno nasproti nacionalnega parka Brioni. Izlet z ladjico bo tako prijetna popestritev dopusta, zaradi tamkajšnjega safarija pa si bodo te počitnice zapomnili predvsem otroci. Destinacija je namreč idealna za družine z otroki, seveda pa priporočamo tudi večerni obisk Pule z obvezno kepico sladoleda.

Megabon priporoča// Mobilne hiške v Puli!

#5 Biograd na moru

Prebujanje s pogledom na otok Pašman vas bo vsako jutro navdalo s pozitivno energijo, ki jo lahko izkoristite za izvajanje joge na terasi pod mogočnimi borovci ali kakšno drugo priljubljeno obliko raztezanja in rekreacije. Kristalno čista voda bo h kopanju privabila vaše malčke, kamp pa ponuja široko paleto storitev kot so potapljanje, kolesarjenje, plezanje, jadranje in jet ski.

Megabon priporoča// Kamp Park Soline 4* po izjemni ceni le 6,1 € na osebo na noč!

Naj letošnje prvomajske počitnice minejo v znamenju skupnih družinskih aktivnosti, sproščenega smeha in zdrave rekreacije. Na vas je le, katero destinacijo boste izbrali in koga boste vzeli s seboj.

Megabon priporoča// 1. maj v mobilnih hiškah!

Foto: Shutterstock

Sončna pomlad v mobilnih hišicah

Pomlad že trka na vrata in preostanek februarskih dni je idealen čas za načrtovanje spomladanskih počitnic iz dveh razlogov. Tople dni, sončno vreme in cvetoča drevesa bomo lažje dočakali, če si na koledarju označimo datum oddiha, seveda pa so v tem času prijaznejše tudi cene. In kje je pomlad lepša kot nekje ob vodi?

Da se boš lažje odločil, kje bi se nastavljal soncu na spomladanski vikend ali pa med prvomajskimi počitnicami, smo zate pripravili izbor destinacij s prikupnimi mobilnimi hiškami, ki stojijo ob morju ali jezeru.

#1 Gardsko jezero, Italija

Verjetno ni potrebno posebej razlagati, zakaj bi to destinacijo kot idealne počitnice izbrali skoraj vsi otroci sveta. Bližina zabaviščnega parka Gardaland zagotovo ni naključje in tudi če sami niste ljubitelji vratolomnih vlakcev smrti, boste lahko tu uživali v lepi naravi in bližnjih italijanskih mestih, polnih romantike. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na bližnji safari in vodni park, kjer se bo zabavala vsa družina.

Vandraj priporoča // Megabon ponudba počitnic na Gardskem jezeru

#2 Šibenik, Hrvaška

Kristalno čista voda, šumenje valov, vonj po soli… Je treba še kaj dodati? Včasih potrebuješ le pogled na morje, da je življenje popolno in zakaj si ne bi polepšal vsaj kakšnega spomladanskega vikenda ter si napolnil baterije za nove izzive?

Vandraj priporoča // Megabon počitnice v Šibeniku

#3 Blatno jezero, Madžarska

Ni morje, je pa eno najlepših jezer v naši okolici. Dobre tri ure oddaljena idilična madžarska pokrajina je poleti polna turistov z vsega sveta, spomladanski termin pa tam omogoča veliko več miru in zasebnosti. Zakaj ne bi letos torej poskusil nekaj novega?

Vandraj priporoča // Megabon vas pelje na Blatno jezero

#4 Paklenica, Hrvaška

Obmorska klasika, ki velja skoraj za simbol počitnikovanja na Hrvaškem, verjetno nikoli ne bo šla iz mode. Mobilne hišice, skrite med borovci, ki že desetletja kljubujejo soncu in občasnim vetrovom, so zagotovo več kot prijeten dom za nekaj dni ali celo tednov.

Vandraj priporoča // Počitnice v Paklenici

#5 Poreč, Hrvaška

Tudi, če si ne morete odtrgati časa, da bi se odpravili kam dlje, vas bo uro in pol stran od naše prestolnice čakal idealen dopust. Destinacija je idealna predvsem za tiste, ki težko zbežite pred vsakodnevno pošiljko stresa, saj boste tu zares lahko spočili svoje misli, nedvomno pa bodo uživali tudi vaši otroci.

Vandraj priporoča // Mobilne hiške v Lanterni

Foto: Megabon, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.