Pohorje – pljuča Maribora, ki so vredna obiska

Pohorje in neposredna bližina mesta Maribor, nudita veliko možnosti za aktiven oddih.

Krasijo ga naravne znamenitosti, kot so slapovi in pragozd, do katerih te pripeljejo številne pohodniške in kolesarske steze, ki prepredajo pohorske gozdove. Za visok srčni utrip poskrbijo adrenalinski park in poletne sanke. Pohorje je zelena oaza prečudovite narave in neštetih možnosti za sprostitev in rekreacijo.

Za vse adrenalinske navdušence

Če si želiš adrenalina polnih doživetij, je Pohorje prava izbira. Ponuja pester izbor aktivnosti na prostem, pri katerih lahko varno uživaš, premaguješ svoje strahove ali kljubuješ različnim izzivom visoko nad tlemi  v adrenalinskem parku Pohorje.  Morda  pa zdrviš v dolino na posebnem skiroju ali s sankami tudi v poletnih dnevih. Sankaška poletna proga ponuja noro kombinacijo sprintov, zavojev in spustov. Hitrost vožnje prilagodiš svojim željam in mejam z zavoro.

Tudi v Pustolovskem parku Betnava pod Pohorjem lahko preizkusiš 7 različno zahtevnih in razburljivih poti na višini od 1 metra do 8 metrov na tlemi. Park je primeren za vse generacije, tudi za otroke, ki so stari več kot tri leta.

Maribor s Pohorjem ponuja različna adrenalinska doživetja tudi v zraku. Iz Letalskega centra Maribor lahko poletiš s  toplozračnim balonom, se podaš na panoramski polet z letalom ali pa izvedeš skok s padalom v tandemu.

Pohodništvo

Pohorje je čudovita destinacija za pohodništvo spomladi, poleti, kot tudi jeseni. Mnogo gozdnih poti in cest, čisti gozdni zrak in mir, dobesedno vabijo na sprehode. Naj te očarajo najimenitnejše naravne znamenitosti na območju Naravnega parka Pohorje, do koder te pripeljejo številne pohodne poti.  Ne zamudi neoskrunjenega pohorskega pragozda in se zato podaj do slapa Veliki Šumik, enega naših najmogočnejših slapov.

Kako do Pohorskega pragozda in slapov?

# Iz smeri Maribora po dolini reke Drave iz Ruš proti Smolniku. Dva kilometra naprej, za cestnim odsekom proti Gornjaku, je na levo od ceste kažipot proti slapovoma ali

# Iz smeri Maribora skozi Hoče na Areh, od koder vodi lokalna pot do Šumika.

Kolesarjenje

Na Pohorju  je obilica  poti, stez in cest, ki so primerna za gorsko ali treking kolo. Kolesarjenje po neokrnjeni naravi je zares pravi užitek. Žal je Bike park Pohorje, ki je v zadnjih letih postal izredno priljubljen med domačimi in tujimi ljubitelji adrenalinskih spustov po dveh kolesih,  še vedno zaprt. Kot se to rado v Sloveniji zgodi, se je zataknilo pri pridobivanju dovoljenj.

Kljub vsemu so pljuča Maribora prepredena s 100 kilometri označenih kolesarskih poti, za vse kolesarske navdušence.

 

Prefinjene ure

Po aktivnem dnevu na Pohorju pa še sprostitev v termalnem kopališču. To si lahko privoščiš v  apartmajskem naselju Bolfenk, v hotelu Bellevue ali v hotelu Habakuk, pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Pod vznožjem Pohorja v neposredni bližini hotelov Habakuk in Arena te pričakuje tudi vadbišče za golf.

Terensko jahanje

Čudovito doživetje je tudi ježa po gozdnih poteh Pohorja. V Konjeniškem društvu Pohorje,  lahko najameš konja z vodnikom. Smeri in dolžine jahalnih izletov prilagajajo tvojim željam.

Doživi mesto Maribor na lastni koži

Odpravi se na obisk Maribora, ki je dom najstarejše trte na svetu, Zlate lisice, festivala Lent v drugi polovici junija, dobre kapljice in veselih ljudi. Namig: sprehodi se skozi simpatično staro mestno jedro in zavij do reke Drave na Lent. Nastavi se sončku in si privošči kozarec vina v Vodnem stolpu. Če si gurman in ljubitelj vina, potem je Maribor mesto zate. V neposredni bližini mesta te prčakujejo tudi številni griči z mnogimi vinogradi in kmečkimi turizmi, ki ponujajo odlična vina in tipične jedi.

Prepusti  se neomejenim možnostim sprostitve, zabave in doživetij v naravi Pohorja, pa naj bo za uro, dan, teden ali več.

Vse informacije glede ponudb Resorta Pohorje dobite na www.megabon.eu.

Foto: www.maribor-pohorje.si

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.